Εκτός ημιτελικών με το κεφάλι ψηλά οι Δικηγόροι Βόλου

Ολοκληρώθηκαν οι αγώνες της ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου στην τελική φάση, με την ομάδα της Μαγνησίας να μην καταφέρνει να προκριθεί στα ημιτελικά, με τελική συγκομιδή μίας νίκης και δύο ηττών. Αγρίνιο – Σόλων και Αρμενόπουλος/Μ. Αλέξανδρος – Ροδόπη/Δράμα τα ζευγάρια των ημιτελικών, η διεξαγωγή των οποίων αναβλήθηκε, λόγω του δημοψηφίσματος.

H ομάδα του Δ.Σ.Β. στην τελική φάση της Δράμας, αγωνίστηκε στον 1ο όμιλο και αντιμετώπισε κατά σειρά τις ομάδες της Χαλκίδας, του Δράκοντα (Δ.Σ. Αθηνών) και του Αγρινίου/Λευκάδος/Μεσολογγίου. Στην ημιτελική φάση του πρωταθλήματος προκρίθηκαν οι πρώτοι από τους 3 ομίλους και ο καλύτερος δεύτερος.

Πρεμιέρα με το αριστερό / Χαλκίδα – Βόλος 2-1

Οδυνηρή ήττα στην πρεμιέρα για το Δ.Σ.Β., καθώς στο γήπεδο της Πετρούσας, γνώρισε την ήττα από έναν αντίπαλο που ήταν, αν μη τι άλλο, στα μέτρα του. Η ομάδα του Αποστόλη Ταμπακόπουλου, αν και παρουσιάστηκε χειρότερη από προηγούμενες εμφανίσεις της, είχε περισσότερες φάσεις για γκολ από τους αντιπάλους, που ευτύχησαν να σκοράρουν σε δύο από τις λιγοστές ευκαιρίες που δημιούργησαν.

SIDI9966 2 Αντιγραφή

Ο Αντώνης Κανταρτζής με άψογο στυλ ανάμεσα σε αντιπάλους

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο, με τους Χαλκιδαίους να σκοράρουν πρώτοι, μετά από ωραίο συνδυασμό και κοντινό σουτ και να μεταφέρουν το άγχος στους Βολιώτες. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έγινε το 2-0, με μακρινό σουτ που προσγειώθηκε στη βολιώτική εστία, με τη βοήθεια του ανέμου.

Ο Δ.Σ.Β. αντέδρασε και μείωσε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ του Γιώργου Δανόπουλου, σε παράβαση που υποδείχθηκε για χέρι αμυντικού, έπειτα από σέντρα του Φώτη Σκυριανού. Στα εναπομείναντα λεπτά οι βολιώτες πίεσαν κι έχασαν κάποιες ευκαιρίες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

 SID 9550 Αντιγραφή

Δ.Σ. Βόλου (Α. Ταμπακόπουλος): Μπακαλιάνος, Σκυριανός, Καπάτος (Κανταρτζής), Τσάτσος, Γούσιος (Βολιώτης), Μόσχος, Λυμπερδόπουλος (Τσούκας), Τσιαμήτας, Λιβογιάννης (Μπατής), Αρβανιτόπουλος, Δανόπουλος. Στην αποστολή συμμετείχαν και οι Τζαρτζάνης, Σολιδάκης και Γούσης.

Κέρδισε τις εντυπώσεις, αλλά όχι την ουσία / Βόλος – Δράκων 2-4

Η ομάδα του Βόλου έπαιξε τα ρέστα της για πρόκριση κόντρα σε μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του τουρνουά και παρότι ήταν σαφώς βελτιωμένη και ανταγωνιστική, λάθη ατομικά των παικτών της και διαιτητικά, έφεραν την ήττα.

Οι Αθηναίοι μπήκαν μπροστά στο σκορ, όταν σε μία σέντρα η μπάλα δεν απομακρύνθηκε μακριά από την περιοχή, με αποτέλεσμα να γίνει το 0-1, με κοντινό πλασέ. Ο Δ.Σ.Β. αντέδρασε και μετά από εξαιρετική ενέργεια και πάσα του Δανόπουλου, ο Κανταρτζής κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και απέφυγε τον εξερχόμενο τερματοφύλακα, ο οποίος τον ανέτρεψε. Αν και ο επιτελικός χαφ της ομάδας του Βόλου ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ο ρέφερι περιορίστηκε σε κίτρινη κάρτα και υπόδειξη του πέναλτυ, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γιώργος Δανόπουλος.

P6280053 Αντιγραφή

Ο Γιώργος Δανόπουλος

Δυστυχώς για την ομάδα του Βόλου, δεν μπόρεσε να πάει στα αποδυτήρια με το 1-1, καθώς λίγο πριν το ημίχρονο δέχθηκε το 1-2, μετά από εκτέλεση κόρνερ και κοντινό σουτ στο δεύτερο δοκάρι.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γρήγορο γκολ για το Δράκοντα, σε φάση κατά την οποία ο σκόρερ βρισκόταν σε αντικανονική θέση, προτού πλασάρει για το 1-3. Οι βολιώτες έδειξαν ψυχικά αποθέματα και αντέδρασαν, μπαίνοντας ξανά στο παιχνίδι. Ο Λιβογιάννης έκανε κούρσα από δεξιά και ανάγκασε τον αμυντικό να μαζέψει την μπάλα με το χέρι, εκατοστά έξω από τη μεγάλη περιοχή. Ο Δανόπουλος εκτέλεσε το φάουλ και με δυνατό αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, για το 2-3.

Λίγο πριν το τέλος, αντί για την ισοφάριση που ζήτησαν επίμονα οι βολιώτες, ήλθε το 2-4, όταν σε εκτέλεση κόρνερ, υποδείχθηκε πέναλτυ, για κράτημα μέσα στην περιοχή, το οποίο εκτέλεσαν εύστοχα οι Αθηναίοι, βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα του Δ.Σ.Β. για πρόκριση. Σαν να μην έφτανε αυτό, η ομάδα του Βόλου ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες, καθώς σε μια μίνι σύρραξη ο Τσάτσος αντίκρυσε δεύτερη κίτρινη.

P6280047 Αντιγραφή

Δ.Σ. Βόλου (Α. Ταμπακόπουλος): Γούσης, Σκυριανός, Βολιώτης, Καπάτος (Τζαρτζάνης), Τσάτσος, Μόσχος, Κανταρτζής (Μπατής), Τσιαμήτας, Λιβογιάννης, Αρβανιτόπουλος, Δανόπουλος. Την αποστολή συμπλήρωσε ο Μπακαλιάνος.

Έκλεισε με χαμόγελα και show Δανόπουλου / Αγρίνιο – Βόλος 1-5

Η ομάδα του Δ.Σ.Β. κατάφερε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις του αποκλεισμού της, με μια επιβλητική επικράτηση επί της ομάδας του Δ.Σ. Αγρινίου/Λευκάδος/Μεσολογγίου, που είχε ήδη κατακτήσει την πρώτη θέση στον όμιλο. Παρότι κατέβηκαν στο ματς με μόλις 11μελή αποστολή, οι βολιώτες έδειξαν ψυχή και ποιότητα και με απόλυτο πρωταγωνιστή το Γιώργο Δανόπουλο που πέτυχε καρέ τερμάτων, απέδειξαν ότι αδίκησαν τους εαυτούς τους στα προηγούμενα παιχνίδια.

Ο Δ.Σ.Β. προηγήθηκε με το Δανόπουλο, ο οποίος υποδέχθηκε μακρινή πάσα του Τζαρτζάνη, προχώρησε και από πλάγια θέση σούταρε με το αριστερό στην κλειστή γωνία, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα.

Λίγο αργότερα, οι βολιώτες έκαναν το 0-2 με υπέροχη ομαδική προσπάθεια, όταν ο Κανταρτζής έστρωσε με το κεφάλι στον Αρβανιτόπουλο, αυτός μπήκε από δεξιά κι έβγαλε σέντρα ακριβείας στο Δανόπουλο, ο οποίος με μία έστρωσε στον επερχόμενο Κανταρτζή κι αυτός με μονοκόμματο δεξί σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον κίπερ.

Οι Αγρινιώτες που γρήγορα έκαναν αλλαγές για να ισορροπήσουν το ματς, ισοφάρισαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτυ που υποδείχθηκε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη, οι βολιώτες, αν και έπαιζαν ουσιαστικά με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Γούσιου, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία τους και με το Δανόπουλο να οργιάζει, πέτυχαν άλλα τρία γκολ. Το 1-3 έγινε όταν ο Τσιαμήτας έκλεψε την μπάλα και πάσαρε στον αφύλακτο Δανόπουλο, ο οποίος προχώρησε απέφυγε τον κίπερ και πλάσαρε από πλάγια αριστερά στην κενή εστία. Το 1-4 σημειώθηκε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, από πλάγια δεξιά, του ναυπλιώτη στράϊκερ.

Το σκορ έκλεισε με το τέταρτο γκολ (και έβδομο στην τελική φάση), του Γιώργου Δανόπουλου, ο οποίος πήρε στον κενό χώρο πάσα του Μόσχου και ολοκλήρωσε με πλασέ, αφού απέφυγε τον εξερχόμενο τερματοφύλακα. Η ομάδα του Αποστόλη Ταμπακόπουλου, έχασε πολλές ευκαιρίες να διευρύνει κι άλλο το σκορ, με πιο χαρακτηριστική το απευθείας φάουλ του Τσιαμήτα από 40 μέτρα, που βρήκε στο πάνω μέρος της οριζοντίας δοκού.P7010002 Αντιγραφή

Δ.Σ. Βόλου (Απ. Ταμπακόπουλος): Γούσης, Τζαρτζάνης, Σκαλίμης, Καπάτος, Γούσιος, Τερλεξής, Μόσχος, Κανταρτζής, Τσιαμήτας, Αρβανιτόπουλος, Δανόπουλος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις