“Λευκή” ισοπαλία στο Ξάνθη-ΟΦΗ

Από έναν βαθμό μοιράστηκαν στα Πηγάδια Ξάνθη και ΟΦΗ, μετά τη μεταξύ τους «λευκή ισοπαλία», με την οποία ξεκίνησαν τις υποχρεώσεις τους στο Κύπελλο Ελλάδας, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων και δη του έβδομου, όπου και συμμετέχουν…

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα «καλό» ημίχρονο, αν μπορεί να ειπωθεί βέβαια κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οι φάσεις έγιναν με το… σταγονόμετρο, με τους φιλοξενούμενους να είναι καλύτεροι στο πρώτο και τους γηπεδούχους να ανεβαίνουν στο δεύτερο, αλλά ο υπερβολικός αέρας ήταν τελικά εκείνος που… επικράτησε!

Στο πρώτο ημίχρονο, οι «ομιλίτες» ήταν εκείνοι που ήταν ανώτεροι σε γενικές γραμμές. «Φόρτωσαν» την αριστερή τους πλευρά, με τους Σασί και Νέιρα να ξεχωρίζουν, είχαν την κατοχή της μπάλας, ενώ και τη βοήθεια και του αέρα έφτασαν πιο πολλές φορές κοντά στο… πολυπόθητο γκολ.

Με κορυφαία τους ευκαιρία εκείνη του 38’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Ντίνα, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα, ο Αραβίδης σούταρε από κοντά, για να διώξει ο Φλίσκας πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή!

Αντιθέτως, η ακριτική ομάδα ναι μεν ξεκίνησε πιο δυνατά, έχοντας την καλύτερη της στιγμή στο 5’, με τον Κάστρο να παίρνει την κεφαλιά αμαρκάριστος αλλά να αστοχεί, παρά τη λάθος έξοδο του Σωτηρίου.

Στη συνέχεια όμως, ο Ζίβκοβιτς είχε πολλές δυσκολίες ακόμα και να… διώχνει, ενώ αναγκάστηκε να αλλάξει πλευρές στους Μπαξεβανίδη-Θυμιάνη για να αντιμετωπίσει την αριστερή πτέρυγα του αντιπάλου της, με το αποτέλεσμα πάντως να μην αλλάζει…

Στην επανάληψη, ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ καλύτερος, ως επί το πλείστον, καθώς η Ξάνθη προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τον αέρα περισσότερο από τον αντίπαλό της και μέσα σε ένα δίλεπτο έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ.

Πρώτα με το φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς, στο 54’, στη συνέχεια με το σουτ του Μελιόπουλου και ακολούθως με την κεφαλιά του Φλίσκα, στο 56’, χωρίς όμως να καταφέρουν οι παίκτες της να νικήσουν τον Σωτηρίου που απέκρουσε τις δύο εξ αυτών, ενώ την τρίτη φορά επενέβη ο Αραβίδης, προ της γραμμής!

Ο ΟΦΗ από την πλευρά του δεν κατάφερε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ζίβκοβιτς και κατ’ επέκταση να απειλήσει το ίδιο με το πρώτο 45λεπτο και είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη του στιγμή καταγράφηκε στο 82ο λεπτό, με την προσπάθεια του Ντίνα, που έπαιξε το ένα-δύο με τον Βουό, αλλά το σουτ του ήταν αδύναμο.

Η είσοδος του Γέντρισεκ διαφοροποίησε το σύστημα των γηπεδούχων σε 4-4-2, αλλά ο νεοεισελθών δεν άλλαξε τις ισορροπίες του ματς κι αφού οι Τζουρίτσκοβιτς και Σαρπόνγκ δεν σκόραραν στο 83’ και το 93’, δεν άλλαξε ούτε και το 0-0…

Διαιτητής: Γιώργος Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

Ξάνθη: Ζίβκοβιτς, Θυμιάνης, Φλίσκας, Αλμέιδα, Μπαξεβανίδης, Μελιόπουλος (58’ Κοβάσεβιτς), Ντε Λούκας, Κίκε (65’ Σαρπόνγκ), Τζουρίτσκοβιτς, Σουλεϊμάν (75’ Γέντρισεκ), Κάστρο.

ΟΦΗ: Σωτηρίου, Μπολάκης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Νάστος, Μεγιάδο (62’ Παπαστεριανός), Ντίνας (84’ Πλατέλλας), Νέιρα, Σασί, Αραβίδης (70’ Βουό).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις