Θ. Ίλτσογλου: Ρεαλιστικός στόχος η γρήγορη παραμονή

Ο Θοδωρής  Ίλτσογλου, μιλώντας εκ μέρους των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, μετά τον αγιασμό του τμήματος μπάσκετ, τόνισε πως ο ρεαλιστικός στόχος της ομάδας είναι η γρήγορη παραμονή στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Με αφορμή και τον τραυματισμό του αδερφού μου, ο οποίος χάνει όλη τη χρονιά, εύχομαι σε όλους τους αθλητές υγεία. Από κει και πέρα, ο Ολυμπιακός είναι μία καινούρια ομάδα, με πολλά νέα πρόσωπα. Είμαστε στο στάδιο, στο οποίο προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μεταξύ μας, μέσα από τις προπονήσεις και τα φιλικά παιχνίδια. Ο στόχος έχει διαφοροποιηθεί, σε σχέση με πέρυσι, που ήταν αποκλειστικά η άνοδος. Φέτος ο πρώτος και ρεαλιστικός στόχος είναι η γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.  Όμως, αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουμε τα όπλα και τα φόντα να πετύχουμε ένα καλύτερο πλασάρισμα και θα επιδιώξουμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα στη βαθμολογία. Υπάρχουν άτομα στην ομάδα που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την κατηγορία και στηριζόμαστε και φέτος σε αυτά. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε μέσα στο γήπεδο».

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος: «Η κατηγορία θα έλεγα πως έχει αποδυναμωθεί. Δεν υπάρχουν ομάδες φόβητρο, όπως πριν δύο χρόνια, όταν αγωνιζόμουν στην Γ’ Εθνική. Φέτος υπάρχει μία μεγαλύτερη ισορροπία, αν εξαιρέσουμε μια-δυο ομάδες, όπως είναι η Λευκάδα και τα Γρεβενά. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες θα είναι σε μία ευθεία γραμμή. Το πρωτάθλημα πραγματικά είναι πολύ μεγάλο. Από τον δεύτερο-τρίτο στη βαθμολογία, μέχρι και τον τελευταίο, δεν θα δούμε μεγάλη βαθμολογική διαφορά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όσο κλισέ και αν ακούγεται, παιχνίδι με παιχνίδι θα πρέπει να το διαβάζουμε προσεκτικά».

Για το αν στο πίσω μέρος του μυαλού υπάρχει και η άνοδος στη μεγαλύτερη κατηγορία: «Και βέβαια υπάρχει. Γιατί διαφορετικά δεν θα ήμασταν εδώ όλη αυτή η παρέα. Όμως οφείλουμε  να είμαστε ρεαλιστές και να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα στο μυαλό μας. Από κει και πέρα Θεός υπάρχει και θα κρίνει κάθε ομάδα και τον καθένα μας ξεχωριστά».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις