Μάθημα ζωής από τη χρυσή Ολυμπιονίκη Α. Ζέρβα στο Μουσικό Σχολείο Βόλου

Στα πλαίσια της 5ης ημέρας αθλητισμού το Μουσικό σχολείο Βόλου είχε την τιμή να φιλοξενήσει την χρυσή πανευρωπαϊκή και χρυσή deaflympics προπονήτρια της εθνικής ομάδας μπάσκετ κωφών γυναικών Ελλάδας, την Λαρισαία καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Αθηνά Ζέρβα.

Την κα Ζέρβα υποδέχτηκαν τα παιδιά με επικεφαλής την διευθύντρια του σχολείου κα Αρετή Τζανετοπούλου και την υπεύθυνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Λιάνα Τσουκνικά.

Η κα Ζέρβα μίλησε στα παιδιά για την προσπάθεια των αθλητριών της, για τις δυσκολίες και τις απορρίψεις που βίωσαν, αλλά κυρίως για τη χαρά της προσπάθειας, τη συνεργασία, την ομαδικότητα και την αλληλοβοήθεια των παικτριών της.

Οι μαθητές με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και συγκίνηση άκουσαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει αθλητισμός και πιο συγκεκριμένα τι σημαίνει «αθλητισμός με ιδιαίτερες ικανότητες» και ένιωσαν περήφανοι που ο τόπος τους ο Βόλος έχει συμβάλλει στην προσπάθεια αυτή (φιλοξενία της ομάδας στους ξενώνες της Ν. Ιωνίας για την προετοιμασία της).

Η διευθύντρια του σχολείου κα Αρετή Τζανετοπούλου, ο σύλλογος κηδεμόνων, ο σύλλογος  διδασκόντων, καθώς και η υπεύθυνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής της διοργάνωσης κ. Λιάνα Τσουκνικά ευχαρίστησαν την κα Ζέρβα για την αποδοχή της πρόσκλησης και της ευχήθηκαν νέες επιτυχίες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έρχεται το 2019.

Η κα Τζανετοπούλου έγραψε στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Η κα Ζέρβα μίλησε στα παιδιά για την αγωνιστικότητα, το πάθος, τον σεβασμό στη διαφορετικότητα, το κυνήγι του ονείρου. Μιλούσε με την ψυχή του δυνατού και ευαίσθητου ανθρώπου που έχουμε ανάγκη το παράδειγμά του. Μίλησε στις καρδιές μας, και όταν είπε ότι η ομάδα της, η Εθνική ομάδα των κωφών κοριτσιών πανηγύρισε στην Σαμψούντα το ” χρυσό” με τον εθνικό ύμνο μας να παιανίζει, έναν εθνικό ύμνο όμως που δεν άκουγαν οι αθλήτριες, τότε πολλά παιδιά βούρκωσαν κι εμείς νιώσαμε υπερήφανοι και για την καλεσμένη μας, και για τα silent girls και γι αυτήν τη μέρα στο σχολείο. Ευχαριστώ από καρδιάς την κ. Τσουκνικά την γυμνάστριά μας που ήταν η «υπεύθυνη» αυτού του σπουδαίου “μαθήματος ζωής”.

Εξάλλου η Αθηνά Ζέρβα δήλωσε: “Σας ευχαριστώ όλους στο Μουσικό Σχολείο Βόλου για την τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε στην Ημέρα του Αθλητισμού και να μοιραστώ μαζί σας τις εμπειρίες, τις χαρές και τις λύπες και όλα τα δυνατά συναισθήματα που ζήσαμε και ζούμε όλοι μας στην Εθνική Ομάδα. Ευχαριστώ για την υπέροχη ζεστή ατμόσφαιρα και το ενδιαφέρον από μαθητές και συναδέλφους καθηγητές. Εισέπραξα την “αύρα” των ονείρων που “πλάθονται” στο υπέροχο σχολείο σας ! Ήταν τιμή μου που παραβρέθηκα στην εκδήλωση και ελπίζω να φάνηκα χρήσιμη στα νέα παιδιά. Σας εύχομαι όλους καλή χρονιά και “καλό κυνήγι στα όνειρά σας…”

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις