Η Super League ξέχασε τι συμφώνησε, «άφαντος» ο Βασιλειάδης

Με «άσφαιρα πυρά» η Super League, μαθημένη στο να τα θέλει όλα της δικά της, απειλεί την αναδιάρθρωση – Ξέχασε μάλλον πως έκανε σέντρα με συγκεκριμένους όρους

Όταν η Super League δεν ήξερε καν αν θα κάνει πρεμιέρα στην προγραμματισμένη ημερομηνία οι διεργασίες για τα τηλεοπτικά είχαν πιάσει ταβάνι.

Οι 7 από τις 16 ΠΑΕ δεν είχαν συμβόλαιο, απειλούσαν να μπλοκάρουν το πρωτάθλημα εάν δεν έβρισκαν «στέγη» και εντέλει βρήκαν σανίδα σωτηρίας στην ΕΡΤ. Με όρους που καμία τηλεοπτική πιάτσα δεν πρόσφερε.

Το αντάλλαγμα για την αναδιάρθρωση ήταν να ξεκινήσει κανονικά το πρωτάθλημα, όλοι να είναι ικανοποιημένοι και να έχουν τηλεοπτική κάλυψη.

Διανύουμε την 5η αγωνιστική και στην Super League που προφανώς είναι μαθημένη στο να τα θέλει όλα δικά της δημιουργεί ζήτημα για την συνολική αναδιάρθρωση,  που η ίδια συμφώνησε,  με θεατή τον Γιώργο Βασιλειάδη.

Δικό του σχέδιο ή πλάνο ήταν το ελληνικό ποδόσφαιρο να συμμαζευτεί σε αριθμό ομάδων και επαγγελματικών κατηγοριών ώστε να είναι βιώσιμο το προϊόν.

Με τον υφυπουργό Αθλητισμού να παρακολουθεί δίχως να αντιδρά στα όσα γίνονται τις τελευταίες ώρες και με την Football League να περιμένει πότε θα κλειστεί η οριστική συμφωνία με την ΕΡΤ, η Super League αξιώνει κάτι για το οποίο υπάρχει δικαστική απόφαση.

Εις βάρος της απόφαση. Το Διαιτητικό Δικαστήριο έκρινε πως η προσφυγή κατά της ΕΠΟ αναφορικά με την προκήρυξη δεν έστεκε. Το μπαράζ θα γίνει κανονικά και όπως αποφάσισε ορθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Αυτή ήταν αρμόδια να παρέμβει στο ζήτημα και το έπραξε χωρίς να μπει στη διαδικασία να αδικήσει την «μικρή λίγκα». Κι όμως η Super League που και τηλεοπτικό συμβόλαιο για τους «7» πήρε και προφορικές υποσχέσεις έλαβε από αρμόδιους υπουργούς για «μετακόμιση» στην ΕΡΤ των υπόλοιπων ΠΑΕ σε περίπτωση που τα «σπάσουν» με την Νova, δε δέχεται το μπαράζ.

Ξέχασε τι συμφώνησε η Super League. Ακόμα κι όταν ο υφυπουργός Αθλητισμού επέμενε για πρωτάθλημα 12 ομάδων έκανε πίσω και δέχθηκε τον αριθμό 14. Αρκεί να προχωρήσει η αναδιάρθρωση. Με αντάλλαγμα προφανώς το τηλεοπτικό πακέτο για τους «7» και μετέπειτα για το σύνολο των ομάδων, εάν χρειαστεί.

Σε κάθε περίπτωση η Super League είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το μπαράζ θα γίνει. Κι αυτό διότι δεν υπάρχει καν νομικό τρικ για να ανατραπεί αυτή η απόφαση. Το δάσος όμως είναι άλλο.

Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει. Τι θα συμβεί σε ένα χρόνο από τώρα. Η προεκλογική μάχη έχει ήδη αρχίσει. Και το παιχνίδι δεν αφορά μόνο την δεδομένη κόντρα της Super League με την ΕΠΟ. Έχει και πολιτικές προεκτάσεις.

Και κάτι ακόμα: Ο Γιώργος Βασιλειάδης που ξέρει τι συμβαίνει θα τοποθετηθεί έστω και μέσω διαρροής για όσα ασόβαρα συμβαίνουν στην αν μη τι άλλο ευεργετημένη Super League; Δικοί του συνομιλητές και «συμπαίκτες» ήταν/είναι άλλωστε.

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις