Η Ρόμα το ντέρμπι της Ρώμης, 3-1 τη Λάτσιο

Η Ρόμα πήρε το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης απέναντι στη Λάτσιο με 3-1 για την 7η αγωνιστική της Serie A. Ισοφάρισε προσωρινά η Λάτσιο αλλά η Ρόμα εκμεταλλευόμενη τις στημένες φάσεις πήρε τη νίκη.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα η Ρόμα ήταν αρκετά πιεστική και είχε τον έλεγχο. Παρόλα αυτά, στο 16ο λεπτό του αγώνα όμως η Λάτσιο προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Ιμόμπιλε ανακόπηκε από την άμυνα της Ρόμα. Δύο λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι και πάλι έχασαν μία τεράστια ευκαιρία, μιας και το σουτ του Μάρουσιτς μέσα από την περιοχή το απέκρουσε ο Όλσεν.

Η απάντηση της Ρόμα ήρθε στο 23′ , όταν ο Τζέκο έφυγε στην αντεπίθεση, διέσχισε το μισό γήπεδο αλλά ο Στρακόσα δεν επέτρεψε στον Βόσνιο επιθετικό να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Οι γηπεδούχοι στην επόμενη ακριβώς φάση απείλησαν και πάλι με το σουτ του Ελ Σαραουί από τη μικρή περιοχή, να το αποκρούει και πάλι ο τερματοφύλακας της Λάτσιο.

Η επόμενη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στην Λάτσιο, με τον Ιμόμπιλε να «πιάνει» μία σουτάρα, με τον Όλσεν όμως να κάνει μία εντυπωσιακή επέμβαση και να κρατάει το 0.

Στο 26ο λεπτό του ντέρμπι ο Τζέκο έχασε και δεύτερη ευκαιρία , μιας και ο αμυντικός της Λάτσιο, Μάρτσι , δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός για την εστία του Στρακόσα.

Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό ενώ και οι δύο ομάδες είχαν πολύ καλή παρουσία στον αγωνιστικό χώρο. Για λίγα λεπτά ο ρυθμός έπεσε αλλά στο 45′ η Ρόμα κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Πελεγκρίνι , ο οποίος μπήκε στη θέση του τραυματία Παστόρε. Ο Πελεγκρίνι εκμεταλλεύτηκε την αναταραχή στην άμυνα της Λάτσιο και με τακουνάκι έβαλε την μπάλα στα δίχτυα, μιας και το τέρμα ήταν κενό.

Έτσι το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με την Ρόμα να βρίσκεται μπροστά στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα η Ρόμα ήταν ανώτερη. Οι γηπεδούχοι απείλησαν αρκετές φορές την εστία του Στρακόσα αλλά δεν κατάφερναν να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να «κλειδώσουν» το ματς. Έτσι στο 67′ ο Ιμόμπιλε εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φάσιο και μ’ ένα πολύ όμορφο σουτ έκανε το 1-1. Ενώ λοιπόν φαινόταν ότι το…momentum το είχε η Λάτσιο τα πράγματα άλλαξαν και πάλι. Μόλις 4 λεπτά μετά το 1-1 ο Κολάροφ με μία υπέροχη εκτέλεση φάουλ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του και ουσιαστικά «τελείωσε» την Λάτσιο.

Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι παρότι προσπάθησαν να πιέσουν την Ρόμα δεν τα κατάφεραν και έτσι στο 86ο λεπτό ο Φάσιο με ωραία κεφαλιά έκανε το 3-1, «διορθώνοντας» με τον τρόπο αυτό το λάθος που έφερε το 1-1 της Λάτσιο.

Ρόμα (Ντι Φραντσέσκο): Όλσεν, Σαντόν, Φλορέντσι (83’ Ζεσούς), Φάσιο, Μανωλάς, Κολάροφ, Παστόρε (37’ Πελεγκρίνι), Ντε Ρόσι (74’ Κριστάντε), Ενζονζί, Τζέκο, Ελ Σαραουί

Λάτσιο (Ιντζάγκι): Στρακόσα, Κάσερες, Ατσέρμπι, Μάρτσι, Μάρουσιτς, Λούλιτς (81’ Καϊσέδο), Παρόλο (54’ Μπαντέλι), Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Λέιβα, Ιμόμπιλε, Αλμπέρτο (54’ Κορέα)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις