Με την “αύρα” του Φέστα στη δεύτερη νίκη η ΑΕΛ

Στο “AEL FC Arena” της Λάρισας, η ΑΕΛ υποδέχθηκε τον Παναιτωλικό για την πέμπτη αγωνιστική στη Super League και τον νίκησε 1-0 χάρη στο γκολ του Μιλοσάβλιεβιτς. Αυτό παρατηρήθηκε στο τρίτο λεπτό και είναι το γρηγορότερο μέχρι τώρα στην τρέχουσα σεζόν της πρώτης κατηγορίας του ελληνικού πρωταθλήματος.

Με τύχη… καθώς η μπάλα κόντραρε στον Χαντάκια κι άλλαξε πορεία, οι “βυσσινί” πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους. Η πρώτη ήταν για την πρεμιέρα στη Ριζούπολη κι έκτοτε μεσολάβησαν μόνον ήττες. Ο Τζανλούκα Φέστα ξεκίνησε ιδανικά τη θητεία του στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ. Δεύτερη ήττα για τον Παναιτωλικό, μετά από αυτή της πρεμιέρας στο Αγρίνιο από τον Ατρόμητο. Η ομάδα του Αγρινίου “έτρεχε” ένα σερί τριών ματς αήττητη, αλλά αυτό διεκόπη.

Μάλιστα, παρατηρήθηκε ολιγόλεπτη διακοπή στο ματς (από το 12′ έως το 14′). Η ατμόσφαιρα πάνω από το γήπεδο της Λάρισας ήταν αποπνικτική λόγω χρήσης δακρυγόνων που έγιναν πριν την έναρξή της από την Αστυνομία προς μερίδα οπαδών (περίπου 50 άτομα) των “βυσσινί” κατά του ιδιοκτήτη και προέδρου της ομάδας, Αλέξη Κούγια. Οι συγκεκριμένοι οπαδοί της ΑΕΛ αποφάσισαν να μείνουν εκτός γηπέδου επειδή ο μεγαλομέτοχος Αλέξης Κούγιας αποφάσισε να μείνουν κλειστά τα δύο οπαδικά “πέταλα”.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

1. Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ “ΠΡΩΤΑΡΗ”

Ο 49χρονος Ιταλός προπονητής, Τζανλούκα Φέστα, έκανε το ντεμπούτο στην τεχνική ηγεσία της ΑΕΛ και τον συνόδευσε η “τύχη του πρωτάρη”. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε και την τύχη η ΑΕΛ για ν’ ανοίξει το σκορ λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης.

Άλλωστε, ήταν και το γρηγορότερο γκολ στην τρέχουσα σεζόν της Super League. Το πέτυχε ο Μιλοσάβλιεβιτς ύστερα από δύο λεπτά και τρία δευτερόλεπτα από το πρώτο σφύριγμα του Αριστομένη Κουτσιαύτη.

Ο Πίτι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μοράρ απομάκρυνε με κεφαλιά, ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε το σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε στον Χαντάκια, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της εστίας που υπερασπίστηκε ο Κυριακίδης.

2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΚΟΠΕΥΤΕΣ ΣΤΑ… “ΤΥΦΛΑ”

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να συνέλθει μετά το γρήγορο “σοκ” του γκολ. Το επιχείρησε, ωστόσο, εντελώς ανορθόδοξα. Η μπάλα δεν έφθανε ποτέ και με κανέναν τρόπο στον “εγκλωβισμένο” – είναι η αλήθεια – Βλαντ Μοράρ.

Τι έμεινε να κάνει; Σουτ από μακρινή απόσταση, μπας και καταφέρει να “ενοχλήσει” τον Έγκμουντουρ Κρίστινσον. Το επιχείρησε ο Μαρινάκης στο 26′, ο Μασουρέκ δύο λεπτά αργότερα (28′), ο Μοράρ στο 33′, κανένα αποτέλεσμα.

Δεκτό ότι στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλύτερα. Κι αυτό του Μίχαϊ στο 51ο λεπτό κι εκείνο του Μάρκος Πάουλο στο 66ο ήταν καλά, αλλά εξίσου καλές (αν όχι καλύτερες) ήταν και οι επεμβάσεις του Ισλανδού γκολκίπερ των “βυσσινί”.

3. “ΕΠΑΙΞΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΙΑ”, ΑΛΛΑ ΔΕΝ “ΚΑΗΚΕ”

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ΑΕΛ άφησε – ακούσια ή εκούσια μόνον ο Τζανλούκα Φέστα γνωρίζει – χώρο στον Παναιτωλικό. Δεν είναι ότι η ομάδα του Αγρινίου απείλησε με κλασικές ευκαιρίες την εστία της ΑΕΛ. Αντίθετα, η ομάδα της Λάρισας είχε τη σπουδαιότερη ευκαιρία. Αυτή του 61ου λεπτού.

Ύστερα από σέντρα του Καρανίκα από δεξιά, ο Κούνιτς με την πλάτη στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού άφησε την μπάλα (ακούσια) αριστερά στον Ντέλετιτς, ο Σέρβος έκανε την προσποίηση, την έφερε στο δεξί, έκανε το σουτ, αλλά η κατάληξη ήταν… άουτ.

Γήπεδο: “AEL FC Arena”

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Βοηθοί:  Αθανάσιος Κόλλιας, Ηλίας Κωνσταντίνου.

ΑΕΛ (Τζανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Καρανίκας, Γκόλιας, Μόρας, Ζίζιτς, Μπάλλας (68′ Κοέφ), Φατιόν, Ντέλετιτς, Πίτι (75′ Μόρσι), Μιλοασάβλιεβιτς, Κούνιτς (90’+1′ Γρομητσάρης).

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μαρινάκης, Μίχαΐ, Χαντάκιας (70′ Λουσέρο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Έρικσον, Ντίας, Μασουρέκ (78′ Μανά), Ουίλιαν (62′ Μπαρμπόζα), Μοράρ.

Γκολ: 3′ Μιλοσάβλιεβιτς

Κάρτες:  43′ Καρανίκας, 56′ Πίτι, 59′ Μπάλλας, 70′ Κοέφ, 84′ Ζίζιτς / 21′ Ουίλιαν, 42′ Μαρινάκης, 56′ Μίχαϊ, 79′ Μανά

sport24.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις