Φαβορί ο Ολυμπιακός και πρέπει να το αποδείξει με Οικονόμο (pregame)

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και στον Ολυμπιακό Βόλου θέλουν να ξεκινήσουν με το… δεξί τις αγωνιστικές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» σήμερα Κυριακή αντιμετωπίζουν τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη, στις 16.00 με ένα και μοναδικό στόχο, τη νίκη.

Η προετοιμασία των «ερυθρολεύκων» ολοκληρώθηκε το Σάββατο, με τον Περικλή Αμανατίδη να μην παίρνει στην αποστολή τον Κώστα Φλίγκο, ο οποίος θα προφυλαχθεί, καθώς η πληγή στο πόδι του δεν έχει κλείσει ακόμη, παρότι τις τελευταίες μέρες προπονούνταν κανονικά με την ομάδα.

Αντίθετα, ο Μπάμπης Οικονομόπουλος είναι μεταξύ των παικτών που θα έχει στη διάθεσή της η τεχνική ηγεσία, καθώς ο έμπειρος αμυντικός μέσος ξεπέρασε τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε τρεις εβδομάδας. Θυμίζουμε, πως είχε τραυματιστεί στο φιλικό παιχνίδι με την ΑΕΛ στο Πανθεσσαλικό.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Γρηγόρης Ευθυμιάδης, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και φυσικά ο Αντώνης Καμπλιώνης, ο οποίος εδώ και λίγες μέρες έχει αρχίσει ατομικό πρόγραμμα.

Αν κρίνουμε από τα πιο δυνατά φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας, ο Περικλής Αμανατίδης έχει καταλήξει στο βασικό κορμό και το πιθανότερο σχήμα που θα ξεκινήσει το ματς, από πλευράς Ολυμπιακού, είναι το ακόλουθο: Τερματοφύλακας ο Αστέριος Γιακουμής, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας θα καλύψει ο Σάκης Σάββας και το αριστερό ο Νίκος Μπουτζίκος. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Λεάντρο Πίντο και ένας εκ των Μπάμπη Οικονομόπουλου, Χρήστου Νόνη, ενώ θέση διεκδικεί και ο νεαρός Σεραφείμ Παπαϊωάννου. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Στάθης Ρόκας και Ντέιβιντ Ναζίμ. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Αντώνης Ζγκούρι (δεξιά) και πιθανότατα ο Φίλιππος Σκοπελίτης από τα αριστερά. Επιτελικός μέσος θα είναι ο Άρης Λώττας, εκτός κι αν δούμε σ’ αυτή τη θέση τον Σερτζίνιο. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει ο Βασίλης Σαχινίδης.

Στην αποστολή μετέχουν επίσης και οι Παλιούρας, Μαργαρίτης, Παπουτσογιαννόπουλος, Κόλα, Καναβός και Πατσής.

Μεμονωμένα στην Τσαριτσάνη οι Βολιώτες φίλαθλοι
Ως γνωστόν, η αστυνομία και μετά την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, απαγόρευσε την οργανωμένη μετακίνηση των φιλάθλων του Ολυμπιακού στην Τσαριτσάνη. Ωστόσο, οι φίλαθλοι της ομάδας θα μπορούν να μεταβούν στο γήπεδο «Γ. Μητισμόνας» χωρίς διακριτικά και θα παρακολουθήσουν κανονικά το παιχνίδι, ενισχύοντας με την παρουσία τους την προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος. Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης τους Ολυμπιακού αναφέρει:

«Η Διοίκηση του Α.Σ Ολυμπιακός Βόλου 1937 ανακοινώνει ότι κατόπιν απόφασης του κ. Υφυπουργού  Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Ελληνικής Αστυνομίας, επιτρέπεται η μεμονωμένη μετακίνηση των φιλάθλων της ομάδας μας για τον αγώνα της Κυριακής με την ομάδα του Α.Ο. Οικονόμος Τσαριτσάνης. Οι φίλαθλοι μας, οι οποίοι θα προσέλθουν μεμονωμένα και χωρίς διακριτικά, θα λάβουν θέση στην Νότια θύρα του γηπέδου (πίσω από την εστία). Το γήπεδο διαθέτει ένα εκδοτήριο το οποίο βρίσκεται απέναντι από την κεντρική είσοδο του Δημοτικού Γηπέδου Τσαριτσάνης».

Ο Οικονόμος Τσαριτσάνης
Έπρεπε να περάσουν εικοσιοκτώ μήνες για να δώσει και πάλι ο Οικονόμος αγώνα για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καθώς η τελευταία του παρουσία είχε καταγραφεί στις 15 Μαϊου 2016 στο «Παντελής Μαγουλάς» με το τελικό 1-1 κόντρα στην Νίκη Βόλου να σηματοδοτεί τον υποβιβασμό του στα τοπικά της ΕΠΣΛ ύστερα από μία εξαετία διακρίσεων, κατά την διάρκεια της οποίας είχε “χτυπήσει” και την “πόρτα” της Β’ Εθνικής!

Η τύχη τα έφερε έτσι ώστε αντίπαλος της ομάδας της Τσαριτσάνης, κατά το νέο της ξεκίνημα στο οικείο “έδαφος” της μικρότερης εθνικής κατηγορίας, να είναι και πάλι μία βολιώτικη ομάδα, ο Ολυμπιακός του Περικλή Αμανατίδη αλλά όχι στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας.

Η αναμέτρηση της πρεμιέρας της περιόδου 2018-2019 θα φιλοξενηθεί στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας”, την έδρα που παραδοσιακά δίνει ιδιαίτερη ώθηση στις προσπάθειες των “πρασίνων” του Κώστα Κατσάρα.

Ο 43χρονος προπονητής, που βρίσκεται στο “τιμόνι” του Οικονόμου από το 2013 (με μία διακοπή την περίοδο 2015-2016, οπότε διατέλεσε στέλεχος της τεχνικής ηγεσίας της ΠΑΕ ΑΕΛ), είναι στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει προβλήματα απουσιών λόγω τραυματισμού ή τιμωρίας και έχει όλο το δυναμικό του ετοιμοπόλεμο.

Ο αγώνας της Κυριακής είναι ο τρίτος φετινός επίσημος για τον Οικονόμο, καθώς προηγήθηκαν τα δύο παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδος (νίκη με 1-0 επί της ΑΕ Μεσολογγίου και ήττα 2-1 στο Αμύνταιο από τον τοπικό Ερμή), ενώ – παράλληλα – κατά την περίοδο της προετοιμασίας έδωσαν και έξι φιλικούς αγώνες, με απολογισμό τρεις νίκες, μία ισοπαλία και δύο ήττες (εκ των οποίων η μία με 2-1 από την ΠΑΕ ΑΕΛ).

Σκόρερ των επίσημων αγώνων ήταν οι Μουλτσιάς και Γαλάνης, ενώ στα φιλικά τα τέρματα σημείωσαν οι Πετράκης 4, Γκαμπέτας, Δραχαλίβας από δύο και Κατσαμάγκας, Μουλτσιάς, Ντούφας, Τόλιος από ένα.

«Σφυρίζει» ο Καραντώνης
Την σημερινή αναμέτρηση στην Τσαριτσάνη θα διευθύνει ο Δημήτρης Καραντώνης από την ΕΠΣ Ημαθίας, ένας πολύ έμπειρος διαιτητής, καθώς τα τρία τελευταία χρόνια ήταν στους πίνακες της Σούπερ Λιγκ, διευθύνοντας 29 παιχνίδια (πέρυσι «σφύριξε» σε 11 ματς). Βοηθοί του θα είναι οι Νίκος Τοροσιάδης και Αναστάσιος Φράγιος από την ΕΠΣ Μακεδονίας. Παρατηρητής θα είναι ο Σπύρος Πουγκακιώτης από την ΕΠΣ Φθιώτιδας.

Διαδικτυακή μετάδοση
Ύστερα από σχετική συμφωνία της διοίκησης του Οικονόμου και αφού εξασφαλίσθηκε η απαιτούμενη έγκριση της ΕΠΟ, ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί «ζωντανά» διαδικτυακά από την ιστοσελίδα www.voloslive.gr.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις