Πλήρης η Αναγέννηση στο παιχνίδι με Αλμυρό

Στον Αλμυρό δοκιμάζεται στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος η Αναγέννηση.

Η ομάδα της Καρδίτσας επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά τη σεζόν 2012-13, ωστόσο αυτό το νέο ξεκίνημα βρίσκει την ΑΣΑ υπό διαφορετικές συνθήκες σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν.

Οι Κιτρινόμαυροι μετά από ένα δύσκολο και μεταβατικό διάστημα επιχειρούν να συναρμολογήσουν ένα αγωνιστικό παζλ που σταδιακά δυναμώνει, έχοντας ως επί το πλείστον νεανικές μονάδες που θα παλέψουν με ομοιογένεια, με την αύρα της βαριάς φανέλας και με τον κόσμο να την κρατήσουν μια γροθιά και επάξια στις Εθνικές κατηγορίες, όπως προστάζει η υπεραιωνόβια ιστορία της.

Αυτά είναι τα διαθέσιμα «όπλα» για το συγκρότημα  του Γιάννη Ποντίκα που με άμεσο συνεργάτη του τον Γιώργο Κεφαλά και Τεχνικό Διευθυντή τον Τάκη Δρόσο, έκαναν μεγάλη προσπάθεια τις προηγούμενες εβδομάδες να συνθέσουν ένα ανταγωνιστικό ρόστερ που μέσα από τα φιλικά και τα ματς κυπέλλου ΕΠΣΚ ενίσχυσε την αγωνιστικότητά του και το ηθικό του, βάσει αποτελεσμάτων.

Η Αναγέννηση, μέσω  της διοίκησης του Ερασιτέχνη και της Διοικούσας Επιτροπής του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν καλλιεργεί συνθήκες υπεραισιοδοξίας και προσδοκιών στις φίλαθλες τάξεις της ομάδας, οι οποίες, άλλωστε, έχουν πρώτες αντιληφθεί το τρέχον «στάτους» της και ανταποκρίνονται με στήριξη, δίνοντας ψυχολογία και αυτοπεποίθηση στα νέα παιδιά και το αγωνιστικό τμήμα.

Στα πρώτα παιχνίδια ο κόσμος έδειξε να  μεταφέρει το στίγμα τους στους νεαρούς ποδοσφαιριστές για το μέγεθος και την ιστορία της Αναγέννησης, γεμίζοντας με διάθεση για ποδόσφαιρο και για αυταπάρνηση τους παίχτες που δείχνουν αποφασισμένοι για το καλύτερο.

Ο αντίπαλος της πρεμιέρας, Γ.Σ. Αλμυρού, μπορεί να… μη «γεμίζει το μάτι» από άποψη «λάμψης» και ονόματος αλλά αυτό μόνο ως «παγίδα» μπορεί να λειτουργήσει καθώς οι Κυανόλευκοι έχουν ένα αξιόλογο ρόστερ που πέρυσι τους οδήγησε στην 4η θέση του 4ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Η εμπειρία της περυσινής σεζόν και η ομοιογένεια είναι από τα ατού του ΓΣΑ, ο οποίος ξεκινά από την έδρα του τις υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και η αποστολή της Αναγέννησης μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.

Η Αναγέννηση σταδιακά δημιουργεί έναν βασικό κορμό, ενώ περιμένει να δει και το αγωνιστικό επίπεδο των νεαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών μέσα στην εβδομάδα (Τεπερεκίδη, Λουκά, Βατανίδη) για να τους αξιοποιήσει καταλλήλως το συντομότερο δυνατόν.

Η νίκη της Τρίτης (25/9) κόντρα στον ΑΟΚ για τη Γ’ φάση του κυπέλλου ΕΠΣΚ «Ανδρέας  Γεωργίου» τόνωσε το ηθικό και στο προκείμενο σημείο έφερε έξτρα ρυθμό και αγωνιστικότητα στους Κιτρινόμαυρους.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χθες (29/9) με πρωινή προπόνηση στο «Γ. Μπαζής», ενώ μοναδικό πρόβλημα για τον Ι. Ποντίκα είναι ο Χρ. Γόρδιος, ο οποίος προφυλάχτηκε στο παιχνίδι με τον ΑΟΚ, αντιμετωπίζοντας ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο, έχοντας όμως ελπίδες να αγωνιστεί αύριο (30/9).

Κατά τα άλλα, τα δελτία των Τεπερεκίδη, Λουκά και Βατανίδη είναι έτοιμα και είναι στην κρίση του τεχνικού τιμ κατά πόσο θα χρησιμοποιηθούν.

Το αγωνιστικό τμήμα, δημιουργώντας κλίμα συσπείρωσης που είναι αναγκαίο, ειδικά τώρα που ξεκινά το πρωτάθλημα, δείπνησε το βράδυ της Παρασκευής (29/9) στο «Παραδοσιακό», σε μία πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε από την τοπική επιχείρηση.

Η αποστολή αναχωρεί σήμερα Κυριακή στις 12:30 από το Δημοτικό Στάδιο της Καρδίτσας για τον Αλμυρό και το στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος», όπου στις 16:00 ορίστηκε η σέντρα της αναμέτρησης.

Πηγή: Karditsaspopriva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις