Μίλησε… στο 93’, με Ναζίμ ο Ολυμπιακός

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό   και από την στιγμή που ο Ολυμπιακός Βόλου κατάφερε να πάρει το νικηφόρο αποτέλεσμα στη δύσκολη,  όπως αποδείχθηκε, έδρα του Οικονόμου Τσαριτσάνης, βγαίνει ακόμα πιο δυνατός, χτίζει χαρακτήρα νικητή, στοιχείο απαραίτητο για να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό και  κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον και τον τελικό στόχο που είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Σχεδόν στο σύνολο της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν καλύτερος και κάποια στιγμή εκτός από τον αντίπαλο, έπρεπε να πολεμήσει και με το άγχος του.

Για μια ακόμη φορά η επιθετική δυστοκία δημιούργησε δυσάρεστες καταστάσεις στους “ερυθρόλευκους”, καθώς αν ευστοχούσαν σε κάποιες από τις πολλές ευκαιρίες που δημιουργησαν, τότε το γκολ που δέχτηκαν, έστω και με δόση τύχης για τον αντίπαλο (αφου η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια, ώσπου να καταλήξει στο σκόρερ), δεν θα επηρεάζει τον τελικό στόχο που είναι η νίκη.

Ο χρυσός… Ναζίμ
Αναμφισβήτητα αν σε κάποιον θα έπρεπε να δοθεί το βραβείο του MVP,  αυτός θα ήταν ο Νταβιντ Ναζιμ. Ο 22χρονος μέσος του Ολυμπιακού ήταν αλάνθαστος σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού,  αλλά πέρα από αυτό κατάφερε με δύο δικά του τέρματα να δώσει την “χρυσή” νίκη στην ομάδα του. Το δεύτερο από αυτά στις καθυστερήσεις του αγώνα,   στο 93ο λεπτό, όταν “ τρύπωσε” στην μικρή περιοχή της αντίπαλης εστίας και στείλε συμπαίκτες και οπαδούς στα ουράνια.

 Παρολίγον μοιραίος… Σαχινίδης
Ο έμπειρος στράικερ του Ολυμπιακού σε όλα τα φιλικά ήταν αυτός  που “ ξελάσπωνε” την ομάδα και με δικά του τέρματα ο Ολυμπιακός κέρδιζε.  Σήμερα ήταν η πρώτη φορά που ο Σαχινίδης δεν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και ο Ολυμπιακός πήρε το τρίποντο,  στην πρώτη επίσημη αναμέτρηση. Μάλιστα ο Βασίλης Σαχινίδης λίγο έλειψε να είναι ο μοιραίος ποδοσφαιριστής των “ερυθρολεύκων”,  αφού έχασε αρκετές ευκαιρίες με κυριότερη το πέναλτι στο δοκάρι, ενώ και στην τελευταία φάση, όπου σκόραρε ο Ναζίμ, ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη κεφαλιά από το ένα μέτρο πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα ή στο δοκάρι (ο παίκτης του Οικονόμου ήταν σχεδόν εφαπτόμενος με το δοκάρι της εστίας του). Όμως όλα πήγαν καλά και ίσως ο Βασίλης Σαχινίδης χρωστά ένα κέρασμα στο Νταβίντ Ναζίμ…

Το “σημαιάκι”
Άδικα δεν μέτρησε γκολ του Ολυμπιακού στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο Σερτζίνιο που ερχοταν απο πολύ πίσω καταλογίστηκε σε θέση οφσάιντ, από τον επόπτη Φράγιο.   Αν αυτό το γκολ μετρούσε- ως όφειλε- το παιχνίδι θα ήταν πολύ διαφορετικό.
Ο ίδιος επόπτης δεν είχε παρόμοια απόφαση στη φάση του γκολ των γηπεδούχων, που ήταν σε αμφισβητούμενη θέση. Αντίθετα πολύ καλή η διαιτησία του έμπειρου Καραντώνη, που σφύριξε ότι είδε.

Το πρώτο ημίχρονο
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν αναμφισβήτητα καλύτερος, είχε τις ευκαιρίες σε όλη τη διάρκεια του αγώνα,  κακώς του ακυρώθηκε γκολ ως οφ-σάιντ (υποδείχτηκε ο Σερτζίνιο), ενώ στην κορυφαία από τις καλές στιγμές του, απέτυχε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Σαχινίδης εκτέλεσε πέναλτι κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Από εκεί και πέρα, όμως, θα μπορούσε να έχει τιμωρηθεί, όταν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπουτζίκος ανέτρεψε τον Χάμο, ο διαιτητής έδειξε πέναλτι, αυτή τη φορά για τους γηπεδούχους,  όμως ο παίκτης που το κέρδισε επίσης ήταν άστοχος στέλνοντας την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γιακουμή.

Το β’ ημίχρονο
Από τα ουράνια, κάτω από τη γη και ξανά στα ουράνια, ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι “ερυθρόλευκοι” στο δεύτερο ημίχρονο,  όπου κατάφεραν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, να επιδιώξουν ακόμη ένα για να “κλειδώσουν” τη νίκη, ωστόσο μία άτυχη στιγμή για εκείνους και τυχερή τον αντίπαλό τους,  έφερε το ματς στα ίσια, με το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε ο Οικονόμος Τσαριτσάνης.
Από εκεί και πέρα οι “ερυθρόλευκοι” εκτός από τον αντίπαλό τους έπρεπε να κερδίσουν και το άγχος τους  και τελικά το κατάφεραν χάρη στην ικανότητα των ποδοσφαιριστών που πλαισιώνουν το ρόστερ.

Πως παρατάχθηκαν οι “ερυθρόλευκοι”
Ο Περικλής Αμανατίδης παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Γιακουμής, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Οι Πίντο και Παπαϊωάννου ήταν οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ρόκας και Ναζίμ. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν οι Ζγκούρι και Σερτζίνιο, με τον Λώττα να έχει επιτελικό ρόλο, παίζοντας πίσω από τον προωθημένο Σαχινίδη.

Το φιλμ του αγώνα

5΄ Στην πρώτη καλή φάση, κανονικό γκολ του Ολυμπιακού δεν μέτρησε αφού ο Σερτζίνιο που πλασαρε εξαιρετικά, αν και ξεκίνησε από πολύ πίσω, υποδείχθηκε ως οφ-σαιντ.

13’ Κεφαλιά του Παπαϊωάννου από καλή θέση δεν βρήκε στόχο, λίγο άουτ.

17’-21’ Ο Ζγκούρη έκανε δυο κεφαλιές, αλλά δεν βρηκε στόχο. Ιδιαίτερα στη δεύτερη περίπτωση θα μπορούσε να κάνει κάτι περισσότερο.

26’ Καλή ευκαιρία για τον Οικονόμο όταν ο Τόλιος βρέθηκε στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά

30’ Πρώτη καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, με πλασέ του Τόλιου λίγο έξω.

32’ Κερδισμένο πέναλτι για τον Ολυμπιακό. Ο Ντούπας ανέτρεψε το Σερτζίνιο, ο διαιτητής δεν δίστασε να υποδείξει την παράβαση

34 Οριζόντιο δοκαρι και αουτ με εκτελεστή τον Β. Σαχινίδη, που εκτέλεσε με δύναμη και ψηλά στην αντίπαλη εστί, αλλά δεν τα κατάφερε.

39’ Σουτ του Σαχινίδη πέρασε αουτ

42’ Σουτ του Σερτζίνιο από πολύ καλή θέση απελπιστικά πάνω από τα δοκάρια

43’ Νέα χαμένη ευκαιρία για τον Σαχινίδη που αστόχησε με κεφαλιά από σέντρα του Μπουτζίκου.

45+1’ Απρόσεκτο  μαρκάρισμα του Μπουτζίκου πάνω στον Χάμο, ο διαιτητής με ευκολία υπέδειξε το πέναλτι, που εκτέλεσε ο παίκτης που το κέρδισε στέλνοντας τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

47’ ο Λώττας εκτέλεσε φάουλ από δεξιά στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας,  κεφαλιά ο Πίντο λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι.

54’ Ο Σαχινίδης στην αντίπαλη περιοχή έπεσε και σηκώθηκε, παλεύοντας με δυο αντιπαλους, έδωσε στο Σερτζίνιο κι αυτός από αριστερά έκανε εξαιρετική σέντρα στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου με εκπληκτικό πλασέ στην κίνηση Ναζίμ άνοιξε το σκορ για τους “ερυθρόλευκους”.

68’ Από αριστερά σέντρα του Στ. Ρόκα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, ο Σαχινίδης κεφαλια “ψαράκι” η μπάλα ψηλά άουτ.

71’ ο Μπουτζίκος έκανε τη σέντρα, ο Σαχινίδης έκανε την προβολή αλλά δεν μπόρεσε να σπρώξει τη μπάλα στην αντίπαλη εστία, αφού αυτή πέρασε “ξυστά” από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νούσια

74’ Σε μια φάση που από κόντρες η μπάλα έφτασε στο ύψος της μικρής περιοχής του Ολυμπιακου κι ενώ όλοι περίμεναν να υποδειχθεί οφσαιντ, ο Γκαμπέτας με πλασε δίπλα στο δεξί δοκάρι του Γιακουμή έκανε την ισοφάριση, κόντρα στη ροή του αγώνα

80’ Ο Ζγκούρη με κεφαλια δεν κατάφερε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα

93’ Ο Οικονομόπουλος έκανε τη σέντρα από αριστερά στο δεύτερο δοκάρι, ο Σαχινίδης από το ένα μέτρο την κεφαλιά πάνω στον τερματοφύλακα, που απέκρουσε αρχικά, για να κλέψει το “ριμπάουντ” ο Ναζιμ και να πετυχει το πολύτιμο γκολ με δυνατό πλασέ.

Η παρουσία του κόσμου
Παρά την αστυνομική απαγόρευση, πολύ σημαντική και δυναμική γι’ ακόμη μια φορά η παρουσία του κόσμου που δεν σταμάτησε στιγμή να φωνάζει και να ενισχύει την ομάδα.

Κίτρινες: Τόλιος (17’), Γκαμπέτα (57’)- Λώττας (63’), Ζγκούρι (85’), Σκοπελίτης (89’)

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Τοροσιάδης, Φράγιος (Μακεδονίας)

ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ: Νούσιας, Ντούφας, Μπουμπουνάρας (68′ Γαλάνης), Τσακάλι, Κουμπούρας, Χάμος, Γκαμπέτας, Καραλούλης (58′ Μουτσιάς), Πετκάκης, Τόλιος (81’ Μιχτάρι), Καλφούντζος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Πίντο, Παπαϊωάννου, Ρόκας (80’ Οικονομόπουλος), Σερτζίνιο (84’ Κόλα), Ναζίμ, Σαχινίδης, Λώττας (75’ Σκοπελίτης), Ζγκούρι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις