«Οι σκανδαλώδεις συμφωνίες βρίσκονται αλλού»

Κυριακάτικο δημοσίευμα, που κάνει λόγο για σκανδαλώδη σύμβαση της ΕΡΤ με 7 ΠΑΕ της Super League, προκάλεσαν την αντίδραση των ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Άρης και Παναιτωλικός, οι οποίες διερωτώνται αν θα άρχιζε το ελληνικό πρωτάθλημα χωρίς τη Δημόσια Τηλεόραση.

Το «τριφύλλι», μάλιστα, επισημαίνει πως το συγκεκριμένο δημοσίευμα επιχειρεί να διαμορφώσει μία εικονική πραγματικότητα στο θέμα της συμφωνίας των επτά ομάδων με την ΕΡΤ, ενώ υπογραμμίζει ότι η εμπορικότητα του συλλόγου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.

«Σημερινό δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο επιχειρεί να διαμορφώσει μια εικονική πραγματικότητα ως προς τη συμφωνία του Παναθηναϊκού και άλλων έξι ομάδων με την ΕΡΤ για την τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων πρωταθλήματος» αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και συνεχίζει:

«Πρωτίστως, σκόπιμα παραλείπεται η πλέον κομβική… λεπτομέρεια: χωρίς τη συμφωνία με την ΕΡΤ δεν θα ξεκινούσε το Πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό, η εμπορικότητα του συλλόγου δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Εξ ου και το ποσό της συμφωνίας με την ΕΡΤ είναι όμοιο με το συμβόλαιο που προϋπήρχε με τη Nova.

Αποτελεί χαρά για τον Παναθηναϊκό να μπορούν τα εκατομμύρια των φιλάθλων μας να παρακολουθούν όπου και αν βρίσκονται δωρεάν την προσπάθεια της ομάδας. Κάτι το οποίο πιστοποιείται στις τηλεθεάσεις των αγώνων μας».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης:

«Κουραστικό κατάντησε πια και συνάμα κακόγουστο, το σίριαλ που συντηρούν κάποιοι κύκλοι περί δήθεν… «σκανδαλώδους σύμβασης της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ», όπως, αίφνης, ανακάλυψε σήμερα και το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»!!!

Η ΠΑΕ Άρης (όπως και οι άλλες έξι ΠΑΕ) κατανοεί πλήρως την ανησυχία σας και αντιλαμβάνεται ποια είναι τα πραγματικά σας κίνητρα. Κίνητρα, που δεν έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και τα… «χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων», αλλά βρίσκονται σε άλλα συμφέροντα (πολιτικά-επιχειρηματικά), που θέλετε να εξυπηρετήσετε για χάρη των αφεντικών σας. Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος…

Τα οφέλη της συγκεκριμένης απόφασης του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, γίνονται ορατά κάθε Σαββατοκύριακο, όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο μπαίνει, μέσω της ΕΡΤ, σε κάθε σπίτι ακόμη και στο πιο απόμακρο σημείο της Ελλάδας.

Και ομάδες, όπως ο Άρης, με τη δυναμική και τον κόσμο του προάγουν το άθλημα.

Η συμφωνία της ΕΡΤ με τις 7 ΠΑΕ της Σούπερ Λιγκ είναι μια win-win συμφωνία κι αυτό αρχίζει ήδη να αποτυπώνεται.

Όσοι, λοιπόν, θέλετε να υπηρετήσετε τους «αφεντάδες» σας για τους δικούς σας λόγους, ψάξτε άλλο «γήπεδο» να παίξετε. Οι «σκανδαλώδεις συμφωνίες» βρίσκονται αλλού, εκεί που τις αποκρύπτετε ή τις αποκαλύπτετε κατά το δοκούν…».

Η ανακοίνωση του Παναιτωλικού:

«Η συντονισμένη, εδώ και πολύ καιρό, προσπάθεια συμφερόντων (μέσα και έξω από τον ποδοσφαιρικό χώρο) να δημιουργήσουν συνθήκες ασφυξίας για τις ΠΑΕ που δεν είναι… της αρεσκείας του, συνεχίζεται.

Αρχικά με το σπάσιμο της κεντρικής σύμβασης των τηλεοπτικών και του αποκλεισμού υγειών ΠΑΕ από το βασικό οικονομικό έσοδο που υπήρχε από την σύσταση της Super League. Την ώρα που προσπαθούσαν να πείσουν τον φίλαθλο για την ανάγκη αναβάθμισης του ποδοσφαίρου (!), η ομάδα μας αποτελούσε το «μαύρο πρόβατο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις