Π. Αμανατίδης: «Το πρωτάθλημα δεν είναι δρόμος 100 μέτρων»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Περικλής Αμανατίδης, στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι τόνισε: «Έγινε ένα παιχνίδι αντάξιο για πρεμιέρα πρωταθλήματος, με την έννοια ότι είχε πάρα πολλά πράγματα, σ’ ένα γήπεδο, που παρόλο ο καιρός ήταν περίεργος, ήταν καταπληκτικό.

Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε μία εμφάνιση όπως τη θέλαμε. Απλά μας έλειψε το γκολ. Είχαμε ευκαιρίες και σε ροή παιχνιδιού και από στατικές φάσεις. Και αναφέρομαι στη φάση του πέναλτι, το οποίο, αν το πετυχαίναμε, θα έλυνε τα πόδια των ποδοσφαιριστών. Δυστυχώς δεν ήρθε το γκολ και ίσως να μπήκαν κάποια σημάδια άγχους στους παίκτες. Αυτό φάνηκε στο γεγονός ότι είχαμε μία βιασύνη στην τελική πάσα και στα τελειώματα. Παρόλα αυτά πιστεύουμε στους παίκτες και στην ομάδα μας.

Στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε και πετύχαμε ένα γκολ, που ενδεχομένως θα μας έλυνε τα πόδια. Στα επόμενα 10 λεπτά η ομάδα μας σπατάλησε τρεις-τέσσερις ευκαιρίες. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο στρατηγικό λάθος για τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό. Η αντίπαλη ομάδα είναι νεανική και είχε ενθουσιασμό. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε και σε μία φάση, όπου η μπάλα άλλαξε πολλά πόδια, κατάφερε να ισοφαρίσει. Εκεί το παιχνίδι άρχισε από την αρχή για μας.

Νομίζω ότι σήμερα δοκιμάστηκε ο Ολυμπιακός Βόλου. Και θέλω να δώσω ένα μήνυμα. Το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής δεν είναι δρόμος 100 μέτρων. Δεν πρέπει να πιστεύουμε ότι την 3η αγωνιστική θα δημιουργηθεί μία διαφορά ασφαλείας, την 6η αγωνιστική θα έχουμε μία τόσο καλή διαφορά και τη 10η αγωνιστική θα γίνει η απονομή του πρωταθλήματος. Εμείς σ’ αυτούς που πιστεύουν κάτι τέτοιο λέμε, ότι το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Χτίζουμε σιγά-σιγά την απόδοσή μας. Αγωνιστικά πιστεύω, ότι έχουμε τις απαντήσεις για να φεύγουμε από το γήπεδο με βαθμούς και με την ουσία. Ο Οικονόμος Τσιτσάνης θα είναι δυνατή ομάδα, τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας.

Από την πλευρά μας είχαμε τρομερή θέληση και τρομερό πάθος, αλλά κάναμε και κάποια λάθη, τα οποία και πρέπει να διορθώσουμε. Κρατάμε τους τρεις βαθμούς. Η εμφάνιση αυτή ήταν από τις πιο μέτριες που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Οφείλουμε στους εαυτούς μας, στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο μας, να βελτιωθούμε και αυτό θα κάνουμε».

Κ. Κατσάρας: “Παιχνίδι μάθημα για μας, θα διορθωθούν τα λάθη…”
Από την πλευρά του ο προπονητής του Οικονόμου, Κώστας Κατσάρας, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Πέρα από την πίκρα που δημιουργείται, όταν χάνεις ένα παιχνίδι στις καθυστερήσεις, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ομάδα μας. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Παίξαμε τον Ολυμπιακό στα ίσια αυτό το είδαν όλοι. Το παιχνίδι ήταν ένα μάθημα για μας. Θα προσπαθήσουμε και εμείς να διορθώσουν κάποιες αδυναμίες, έτσι ώστε να παίρνουμε βαθμούς απέναντι και σε πιο έμπειρους και δυνατούς αντιπάλους. Υπάρχει ικανότητα στην ομάδα, έχουμε γρήγορους ποδοσφαιριστές και το κυριότερο καλές συνθήκες εργασίας. Είναι δεδομένο ότι η Τσαριτσάνη θα πάει καλά…».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις