Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 1ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Πρεμιέρα είχαμε στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ για την περίοδο 2018-19, με τη διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής σε ένα καθαρά χειμωνιάτικο τοπίο, που επιφύλασσε και αρκετές δυσκολίες στις ομάδες, που αγωνίστηκαν σε όλες σχεδόν τις αναμετρήσεις κάτω από βροχή και  κατά τόπους δυνατό αέρα.

Ο Ρήγας αν και ξεκίνησε αγχωμένος, έδειξε ότι είναι το φαβορί της κατηγοριας, ενώ ως έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί η ισοπαλία της νεοφώτιστης Αγ. Άννας, στην παρθενική της παρουσία στην μεγάλη τοπική κατηγορία, στην “σκληρή” έδρα του Στεφανοβικείου.

Παράλληλα,  ξεκινήσαμε με μια αναβολή αναμέτρησης (Σκιάθος-Μαγνησιακός) που δεν σχετίζεται  απόλυτα με τον καιρό, αφού τέτοια εποχή υπάρχει το πρόβλημα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων.

Αρχίζοντας από το παιχνίδι του Σαββάτου, με ισοπαλία ξεκίνησαν την παρουσία τους στη μεγάλη τοπική κατηγορία οι Μυρμηδόνες, που υποδέχτηκαν στη έδρα τους τον Πρωτεσίλαο. Το σκορ του αγώνα στο 1-1, με όλα τα τέρματα της αναμέτρησης να σημειώνονται στο α’ ημίχρονο.
Το ματς είχε πολύ ένταση και δύναμη, αλλά σε αθλητικά πλαίσια. Έγινε υπό δύσκολες συνθήκες για τις δύο ομάδες,  καθώς υπήρχε συνεχή βροχόπτωση που έκανε τον αγωνιστικό χώρο βαρύ κι ολισθηρό.

Πετυχαίνοντας τρία γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, η Ακρόπολη ξεκίνησε με εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του γηπεδούχου Ηρακλή με 3-0, σε αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο Δημητριάς.
Με μία ώρα καθυστέρηση ξεκίνησε το παιχνίδι,  αφού ο “υπεύθυνος” του χώρου δεν ήταν εκεί, με αποτέλεσμα τα αποδυτήρια να είναι κλειδωμένα και οι ποδοσφαιριστές να περιμένουν στη βροχή.
Συνεχόμενη η βροχόπτωση με περισσότερο ή λιγότερο ένταση την ώρα του αγώνα.
Εικόνα διάλυσης παρουσίαζε το γήπεδο Δημητριάς, στους πάγκους εντός του αγωνιστικού χώρου και στ’ αποδυτήρια.
Πολλοί ήταν οι προπονητές και παράγοντες άλλων ομάδων που παρακολούθησαν το ματς, αφού την ίδια ώρα δεν υπήρχε άλλο παιχνίδι για την Α’ ΕΠΣΘ.

Βελτιώνοντας την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρήγας Φεραίος  πήρε μία δίκαιη νίκη, επικρατώντας στην έδρα του επί του Πυράσου με 3-0.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι, σε γενικές γραμμές. Ξεκίνησαν δυνατά την αναμέτρηση, ωστόσο στη συνέχεια εκδήλωσαν ένα αδικαιολόγητο εκνευρισμό,  επηρεασμένοι ίσως από την πίεση του κόσμου, αλλά και τον τίτλο του φαβορί.
Ωστόσο, το γρήγορο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε την εικόνα των γηπεδούχων, οι οποίοι θα μπορούσαν να έχουν πετύχει πολύ μεγαλύτερο σκορ, εάν ήταν στοιχειωδώς εύστοχοι.
Από την άλλη πλευρά, τη δική της προσπάθεια έκανε η ομάδα του Πυράσου,  που επηρεάστηκε από το γρήγορο γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η νεοφώτιστη Αγ. Άννα κατάφερε να πάρει την ισοπαλία,  αγωνιζόμενη απέναντι στον Διαγόρα με τον οποίο ήρθε 1-1, σε μία από τις πιο δυνατές έδρες του πρωταθλήματος, στο Στεφανοβίκειο.
Οι γηπεδούχοι γενικότερα είχαν ανούσια υπεροχή,   έκαναν ένα πολύ καλό δεκάλεπτο μετά το γκολ που πέτυχαν,  ωστόσο δεν κατάφεραν να “κλειδώσουν” το αποτέλεσμα.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ανέβασαν πολύ την απόδοσή τους, έχοντας κι ευνοϊκό άνεμο, κατάφεραν κι εκείνοι να σκοράρουν και να κρατήσουν ένα πολύ σημαντικό γι’ αυτούς αποτέλεσμα.

Στην πρώτη της εμφάνιση μετά την επάνοδο στην Α’ ΕΠΣΘ, η Δήμητρα είχε εξαιρετική εμφάνιση και εύκολα επικράτησε της Αγ. Παρασκευής με 3-0. Επιθετικός μονόλογος για του γηπεδούχους, σε παθητικό ρόλο περιορίστηκαν οι φιλοξενούμενοι.
Τα δύο από τα τρία γκολ σημειώθηκαν από τον Παπαδόπουλο, που ήταν ο παίκτης που κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το τρίτο γκολ, σε μια φάση ωστόσο που τραυματίστηκε και πιθανών πολύ σοβαρά.
Αυτό ήταν και το γεγονός που έμεινε στους ανθρώπους της Δήμητρας μετά την ολοκλήρωση του αγώνα, μιας και η υγεία είναι πάνω απ’ όλα.

Σε ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι,  ο Αίας κατάφερε να κάνει τη νίκη επί του Σαρακηνού με 1-0,  στην αναμέτρηση που έγινε το απόγευμα της Κυριακής στη Σούρπη.
Οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο,  ωστόσο δεν κατάφεραν να προηγηθούν κι ενδεχομένως να δώσουν άλλη τροπή στο παιχνίδι.
Από την άλλη οι γηπεδούχοι ήταν συμπαγείς αμυντικά και ζητούσαν σε μια καλή δική τους επίθεση να πετύχουν το δικό τους γκολ, που ήρθε με πέναλτι στο β’ ημιχρονο.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής
Δήμητρα-Αγία Παρασκευή 3-0
Διαγόρας-Αγία Άννα 1-1
Ηρακλής -Ακρόπολη 0-3
Αίας-Σαρακηνός 1-0
Μαγνησιακός-Σκιάθος ΑΝΑΒΟΛΗ
Ρήγας-Πύρασος 3-0
Μυρμιδόνες-Πρωτεσίλαος 1-1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
* αγώνας λιγότερο  για Σκιάθο και Μαγνησικό

Η επόμενη- 2η αγωνιστική
Διαγόρας- Δήμητρα
Αγ. Παρασκευή- Ηρακλής Β.
Αγ. Άννα- Αίας
Ακρόπολη- Μαγνησιακός
Σαρακηνός- Ρήγας Φ.
Σκιάθος- Μυρμηδόνες
Πύρασος- Πρωτεσίλαος

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για την 1η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.

Ισοπαλία στην πρεμιέρα για Μυρμηδόνες και Πρωτεσίλαο

Τρία γκολ σ’ ένα ημίχρονο και νίκη γι’  Ακρόπολη επί του Ηρακλή

Ο Ρήγας του β’ ημιχρόνου, άνετη “τριάρα” στον Πύρασο

Με συμπαγή άμυνα… “τρίποντο” ο Αίας

Εύκολο «τρίποντο» στην πρεμιέρα για τη Δήμητρα

Ισοπαλία η “νεοφώτιστη” Αγ. Άννα στην έδρα του Διαγόρα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις