Οι συγκινητικές στιγμές μετά την ήττα από τις ΗΠΑ (photos)

Πολλές φορές, μία… γκριμάτσα μπορεί να σημαίνει πολλά περισσότερα από μια ατάκα ή μια ολόκληρη απάντηση. Το βράδυ της Παράσκευης στα «Δύο Αοράκια», τα πρόσωπα και τα μάτια των παικτών της «γαλανόλευκης» τα έλεγαν όλα. Τα παιδιά είχαν κάνει την δική τους προσπάθεια, έκαναν «κατάθεση ψυχής», όπως ανέφερε ο κόουτς Παπαθεοδώρου και τους ενόχλησε πολύ το γεγονός ότι έμειναν εκτός τελικού για μερικά σουτ. Αλλά, έτσι είναι το μπάσκετ…

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου υποστήριξε πως οι παίκτες του τα έδωσαν όλα και πως το ματς ήθελε μια σωστή επίθεση, μια καλή άμυνα ή δυο εύστοχες βολές όταν η «γαλανόλευκη» βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής, για να γυρίσει το μομέντουμ μια και καλή. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και τα υπόλοιπα αποτελούν ιστορία. 

Με την λήξη του παιχνιδιού, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «λύγισε» από την υπερπροσπάθεια και έκατσε στο παρκέ, στην μέση του γηπέδου. Για μερικά δευτερόλεπτα ο «Χαραλαμπό» καθόταν εκεί με δυο-τρεις παίκτες να έχουν πέσει από πάνω του και να προσπαθούν να τον σηκώσουν γρήγορα. Ο Βασίλης Τολιόπουλος από την άλλη ήταν λίγο πιο δίπλα και κοιτούσε… το κενό. Ο συμπαίκτης του, Βασίλης Μουράτος, έτρεξε να τον πάρει αγκαλιά και να τον μαζέψει. 

Οι περισσότεροι παίκτες έπειτα κατευθύνθηκαν προς τα αποδυτήρια. Ο Ντόρσεϊ, πάντα τυπικός, κάθισε για ώρα και μιλούσε σε Αμερικανούς δημοσιογράφους που του ζητούσαν συνεντεύξεις. Είχαν εντυπωσιαστεί άλλωστε από τις επιδόσεις του τόσο στο τουρνουά, όσο και κόντρα στις ΗΠΑ. 

Το ίδιο έκανε και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου, του οποίου τα χείλη… έτρεμαν. Το ήθελαν όλοι πολύ, το προσπάθησαν και τελικά δεν τα κατάφεραν. Η εικόνα του Μήτογλου, ενός «πληγωμένου θηρίου» μιλούσε από μόνη της. 

Λίγο πιο δίπλα, ο Τολιόπουλος, ενώ πονούσε πολύ από την άσχημη γονατιά που δέχθηκε από τον «γίγαντα», Τσινάνου Ονουάκου, περίμενε καρτερικά την σύνδεση της ΕΡΤ, προκειμένου να μιλήσει. Όσο περίμενε, κοιτούσε το παρκέ, δεν σήκωνε το κεφάλι να δει τον κόσμο που φώναζε υπέρ του και χειροκροτούσε. Ο Βασίλης ήταν φανερά στεναχωρημένος, σχεδόν απογοητευμένος. Παρ’ όλα αυτά, και ενώ κούτσαινε από την γονατιά, όταν τελειώσε με την ΕΡΤ ήρθε για να χαιρετήσει τους Έλληνες δημοσιογράφους και στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τα αποδυτήρια. 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δεν σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα. Όλοι είχαν πέσει πάνω από τον «Χαραλαμπό», ο οποίος παρά τον αποκλεισμό και στην στεναχώρια ξαναβρήκε το χαμόγελό του και έδωσε με την σειρά του χαμόγελα στους μικρούς φίλους του μπάσκετ που είχαν γεμίσει το κλειστό του Ηρακλείου. Για την ακρίβεια, ο νεαρός φόργουορντ σταμάτησε να υπογράφει αυτόγραφα μόνο όταν τον φώναξαν από την ΕΡΤ για ζωντανή σύνδεση και στη συνέχεια του είπαν πως έπρεπε να πάει στα αποδυτήρια, καθώς εκεί είχε μεταβεί ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος. 

Τέλος, ύστερα από κάποια λεπτά, στο παρκέ ξαναβγήκε ο Δημήτρης Σταμάτης. Ο αρχηγός της Εθνικής μίλησε στο SDNA και υπογράμμισε πως οι διεθνείς πρέπει να είναι περήφανοι. 

Έτσι είναι. 

Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου πρέπει να είναι περήφανα γι’ αυτήν τους την πορεία. Είτε τελειώσει με μετάλλιο είτε όχι. Ο κόσμος στην Κρήτη τα αγκάλιασε και όλη η Ελλάδα ενώθηκε, έστω και για δυο ώρες την μέρα, για χάρη τους…

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις