Τα ρέστα της… η ΑΕΚ με Μπενφίκα (22:00, COSMOTE Sport 2)

Η επιστροφή στους ομίλους του Champions League μετά από δώδεκα χρόνια συνιστά για την ΑΕΚ από μόνη της επιτυχία. Όμως οι «κιτρινόμαυροι» θέλουν όχι απλώς να απολαύσουν την εμπειρία της συμμετοχής, αλλά και να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό, ει δυνατό και την ευρωπαϊκή τους συνέχεια μετά το Δεκέμβριο.

Αυτή εν πολλοίς εξαρτάται από τον αποψινό αγώνα απέναντι στην Μπενφίκα στο ΟΑΚΑ (22:00, COSMOTE Sport 2, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sportfm.gr). Η «Ένωση» γνωρίζει καλά πως σε περίπτωση ήττας οι ελπίδες της ακόμη και για την τρίτη θέση θα περιοριστούν στο ελάχιστο, αλλά αν καταφέρει να κερδίσει θα αποκτήσει δικαίωμα στο όνειρο, παρότι ακολουθούν τα δύο ματς με την Μπάγερν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα και πάλι. Εκτός μάχης είναι οι τιμωρημένοι αλλά και λαβωμένοι Λιβάγια και Λόπες, οι ανέτοιμοι Άλεφ και Μπογέ, όπως και ο Αλμπάνης που δεν είναι δηλωμένος στη λίστα της UEFA. Ο προπονητής της «Ένωσης» κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για το πώς θα παρατάξει την ομάδα του. Οι επιλογές είναι περιορισμένες, αλλά όχι σε όλες τις θέσεις και πέρα από τα πρόσωπα δεν αποκλείεται να δούμε αλλαγή και στη διάταξη.

Αν πάντως προτιμηθεί το σύνηθες 4-2-3-1, τότε σίγουροι είναι ο Μπάρκας στο τέρμα, ο Μπακάκης στο δεξί και ο Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Οικονόμου στόπερ, οι Σιμόες-Γαλανόπουλος στον άξονα, οι Μάνταλος, Μπακασέτας μπροστά και ο Πόνσε στην κορυφή της επίθεσης. Για τον παρτενέρ στα στόπερ υπάρχει η λύση του Τσιγκρίνσκι ή η επιλογή του Λαμπρόπουλου, ενώ για μπροστά υπάρχουν δύο επιλογές. Η μία είναι να παίξει δεξί χαφ ο Γκάλο και ο Μπακασέτας να μετατεθεί πίσω από τον Πόνσε και η άλλη να αγωνιστεί ο Μπακασέτας δεξιά και ο Κλωναρίδης (που έχει κάποιες μικροενοχλήσεις στον ώμο) να βρεθεί πίσω από τον Αργεντινό. Αν προτιμηθεί διαφορετική διάταξη, πιθανό είναι ένα 4-3-3, με τον Τσόσιτς να συμπληρώνει τους Σιμόες και Γαλανόπουλο στο κέντρο και επιθετική τριάδα τους Μπακασέτα, Μάνταλο και Πόνσε.

Πέρα από τους προαναφερθέντες στην αποστολή έχουν συμπεριληφθεί οι Τσιντώτας, Μοράν, Γιαννιώτας και Γιακουμάκης.

Στο γήπεδο αναμένονται πάνω από 30-35 χιλιάδες θεατές. Ήδη με βάση την προπώληση και τα διαρκείας έχουν κλείσει θέση στο ΟΑΚΑ περίπου 30.000 φίλοι της ΑΕΚ, ενώ με τον καιρό να έχει βελτιωθεί από χθες οι αισιόδοξοι μιλούν για προσέλευση που θα αγγίξει ή θα ξεπεράσει τις 40.000.

Η Μπενφίκα μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Μπάγερν (0-2) έχει ανάγκη τους τρεις βαθμούς. Οι Ζαρντέλ και Γκάμπριελ έμειναν στη Λισαβόνα λόγω τραυματισμών και ο Ρουί Βιτόρια παρότι έπεται ντέρμπι με την Πόρτο για το πρωτάθλημα δεν αναμένεται να… προφυλάξει τα βαριά χαρτιά του. Όσο για τη σύνθεση, ο Βλαχοδήμος θα είναι στο τέρμα, οι Ρούμπεν Ντίας και Κόντι θα είναι στόπερ, με τον Αλμέιδα δεξιά και τον Γκριμάλδο αριστερά. Ο Φέισα θα είναι αμυντικό χαφ και σε πιο δημιουργικό ρόλο θα κινούνται οι Πίζι και Ζέντσον. Οι Ράφα στα αριστερά και Σάλβιο στα δεξιά της επίθεσης θα υποστηρίζουν τον Σεφέροβιτς.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Ορέλ Γκρίνφελντ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις