“4 στα 4” και φερ πλέι από τον ΣΔΥΒ στα Φάρσαλα (photos)

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η κακοκαιρία και ο «Μεσογειακός Κυκλώνας» που σάρωσε πολλά μέρη της Ελλάδας οδήγησε στην απόφαση για αναβολή αρκετών αγώνων δρόμου που θα γίνονταν στη χώρα, ανάμεσα σε αυτούς και των δύο που επρόκειτο να γίνουν τη Κυριακή που πέρασε στη Μαγνησία, του Skiathos Trail Run, και του Historic Run Βόλου. Και οι 2 αγώνες μετατέθηκαν για τις 21 Οκτωβρίου. Η διοργάνωση του αγώνα της Σκιάθου μάλιστα ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει το ποσό συμμετοχής σε όσους δεν θα μπορέσουν να συμμετέχουν στη νέα ημερομηνία, ακόμη και τα εισιτήρια των πλοίων.

Αντίθετα άλλοι αγώνες σε γειτονικές περιοχές έγιναν κανονικά και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, με τους δρομείς του συλλόγου να δίνουν το παρόν και να σημειώνουν διακρίσεις. Έτσι, το 4 στα 4 σημείωσε ο ΣΔΥ Βόλου στον 6ο Αχίλλειο Άθλο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Φαρσάλων, καθώς οι δρομείς του κέρδισαν και τους 2 αγώνες, και σε άνδρες και σε γυναίκες! Στον Ημιμαραθώνιο νίκησε ο Νίκος Σκούταρης, και στις γυναίκες η Βίκυ Ελευθερίου, ενώ στον αγώνα των 5,2 χιλιομέτρων κέρδισαν ο Ζήσης Τσουρέλης και η Κατερίνα Καραντζιά, με τη θέση να τη παραχωρεί τηρώντας το ευ αγωνίζεσθε μια άλλη αθλήτρια του ΣΔΥΒ, η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Ο αγώνας των 5,2 χιλιομέτρων ήταν ιδιαίτερα περιπετειώδης καθώς η λανθασμένη υπόδειξη πορείας οδήγησε τους περισσότερους δρομείς να κάνουν κατά ενάμισυ χιλιόμετρο μεγαλύτερη διαδρομή. Στους άνδρες η κατάταξη των νικητών δεν άλλαξε, όμως στις γυναίκες ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα η Κατερίνα Καραντζιά ήταν 1η και η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου 2η, έχασαν και οι δύο τη σωστή πορεία, και επειδή η Καραντζιά την έχασε για μεγαλύτερο διάστημα, οι θέσεις τους αντιστράφηκαν και τερμάτισε 1η η Χατζηγιαννίδου. Στις απονομές η Χριστίνα Χατζηγιαννίδου ζήτησε την αλλαγή ώστε να δοθούν οι θέσεις που θα έπαιρναν αν δεν είχαν συμβεί τα ‘χασίματα’.

Οι αγώνες έγιναν βέβαια με βροχή, και στον Ημιμαραθώνιο από τον ΣΔΥΒ αγωνίστηκαν ο Νίκος Σκούταρης νικητής του αγώνα, Γιώργος Καλαντζής 5ος γενικά και 1ος στη κατηγορία του, Μιχάλης Κατσαρός 1ος κατηγορίας, Κώστας Γουργιώτης, Βίκυ Ελευθερίου νικήτρια του αγώνα, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ρίτσα Ρούστα, Θανάσης Μαργαρίτης, Βάσω Τασιώνη, Βαγγέλης Γιακάκογλου, Γιώργος Γκαβαρδίνας, Αγγέλα Αντωνίου. Ο Νίκος Σκούταρης, Βολιώτης αθλητής και κάτοικος Αθήνας, γράφτηκε και επίσημα στον ΣΔΥΒ μετά την επανέναρξη των εγγραφών μελών από τον σύλλογο κατόπιν της προσωρινής διακοπής εγγραφών που είχε γίνει λόγω των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ.

Στον μιικρότερο αγώνα έτρεξαν από τον ΣΔΥΒ οι Ζήσης Τσουρέλης νικητής, Αχιλλέας Καλαμάκης που ακολούθησε 2ος, Γιάννης Κλόκας, Κατερίνα Καραντζιά, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Έτσι συνολικά ο ΣΔΥΒ είχε 17 συμμετοχές στον Αχίλλειο Άθλο.

Με 5 δρομείς εκπροσωπήθηκε ο ΣΔΥ Βόλου στον νέο αγώνα «Στα τείχη της Αρχαίας Λάρισας» που έγινε με το σύνθημα «Όλοι Μαζί Τρέχουμε για τα Παιδιά με Χρόνια Νοσήματα», απόστασης 7 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαίο Θέατρο Λάρισας. Ο Τόλης Κουτσουμπές κατέλαβε τη 3η θέση με ατομικό ρεκόρ 26’54. Ακολούθησε ο Γιώργος Μερεντίτης, ενώ μαζί τερμάτισαν οι Δημήτρης Κοτσίλιος, Γιώργος Τσοκάνης, Χριστίνα Συνιώρη.

Εντυπωσιακό αγώνα έκανε ο Αχιλλέας Γιαννούλας, και με χρόνο 1.19.46 τερμάτισε 4ος στον 6ο Τροφώνιο Ημιμαραθώνιο Λιβαδειάς. Στον παράλληλο δρόμο 5 χιλιομέτρων από τον ΣΔΥ Βόλου έτρεξε ο Νίκος Ιωάννου. Με πολύ βροχή και αέρα έγινε ο αγώνας και αποδόθηκαν τα εύσημα στους αθλητές, τους εθελοντές, και πάνω από όλα στον βετεράνο δρομέα Στέλιο Πρασσά που σε ηλικία 87 ετών τερμάτισε έναν ακόμη αγώνα 21,1 χιλιομέτρων, ενώ ετοιμάζεται και για τον Μαραθώνιο Αθήνας (42.195 μέτρα) όπου τρέχει επί δεκαετίες.

 Το «Λεωνίδα Τρόπαιο» είναι ένας ούτως ή άλλως δύσκολος αγώνας 25 χιλιομέτρων που γίνεται στις Θερμοπύλες κυρίως σε μονοπάτια και χωματόδρομους, και η κακοκαιρία οδήγησε τους δρομείς που συμμετείχαν να παλεύουν με λάσπη που έφτανε κατά διαστήματα μέχρι τους γοφούς, ενώ η βροχή και η ομίχλη έκαναν τις συνθήκες ακόμη πιο δύσκολες. Την 6η θέση κατέλαβε στον αγώνα ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Θωμάς Μαλιαχόβας με χρόνο 1.57.29.

Και στη Δανία, και στο Σικάγο!

Στη Δανία και τον Ημιμαραθώνιο του Οντένσε «Hans Christian Andersen» έτρεξε τη Κυριακή ο Αντώνης Γάκης. Ο δρομέας του ΣΔΥ Βόλου σημείωσε επίδοση 1.51.39. Για τις ΗΠΑ αναχωρεί η δρομέας του συλλόγου Ευαγγελία Παπαχρήστου, και τη Κυριακή θα τρέξει στον Μαραθώνιο του Σικάγο (42.195 μέτρα), σε έναν αγώνα-εμπειρία ζωής για όποιον δρομέα από όλο το κόσμο μπορεί να συμμετέχει σε αυτόν.

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Πολλές εκδηλώσεις έγιναν στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου σε όλα τα σχολεία της χώρας. Ο ΣΔΥ Βόλου συμμετείχε για μια ακόμη χρονιά στο γεγονός, έτσι το 27ο Δημοτικό Σχολείο στις Αλυκές επισκέφθηκε αντιπροσωπία μελών του αποτελούμενη από τους Κώστα Κοτρώνη, Κώστα Παλάντζα, Ζήση Τσουρέλη, και τη Χριστίνα Χατζηγιαννίδου η οποία μάλιστα είναι εκπαιδευτικός στο σχολείο και μέλος-δρομέας του ΣΔΥΒ.

Προβλήθηκαν στα παιδιά βίντεο από εκδηλώσεις του συλλόγου, με έμφαση στους παιδικούς αγώνες που διοργανώνει ο σύλλογος. Κατόπιν τα παιδιά πήγαν στη παραλία των Αλυκών και έτρεξαν 400 μέτρα μαζί με τους δρομείς. Μοιράστηκαν μετάλλια, τα οποία κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά. Στη συνέχεια τα μέλη μίλησαν στα παιδιά για τον αθλητισμό και τις αξίες του, το τρέξιμο και τον ΣΔΥ Βόλου, τον αγώνα για τη Φλόγα που θα γίνει τη Κυριακή 7 Οκτωβρίου, δέχτηκαν και απάντησαν σε πολλές ερωτήσεις.

Ως αναμνηστικό ο σύλλογος άφησε στο σχολείο τη σημαία του συλλόγου. Ο ΣΔΥ Βόλου ευχαριστεί τη διεύθυνση του 27ου Δημοτικού Σχολείου, τη διευθύντρια και όλους τους εκπαιδευτικούς για τη συνεργασία.

Τρέχω για τη Φλόγα, 2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού 21Km «AlmyrosCity–ZereliaLakes»

Με εκατοντάδες μέλη του ο ΣΔΥ Βόλου θα τρέξει και θα ενισχύσει τη μεγαλύτερη φιλανθρωπική γιορτή της πόλης αυτή τη Κυριακή, το «Τρέχω για τη Φλόγα«. Με ποσό συμμετοχής 3 ευρώ που πηγαίνει απευθείας στη Φλόγα, χωρίς το παραμικρό έξοδο ώστε να υπάρχουν κρατήσεις, με απόσταση μόλις 2 χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να συμμετέχουν όλοι, από ενός μέχρι 101 ετών, η παραλία του Βόλου πλημμυρίζει κάθε χρόνο από χιλιάδες πολίτες και η Φλόγα λαμβάνει σημαντική βοήθεια. Δηλώσεις συμμετοχής-αριθμούς και μπλουζάκια στα γραφεία της «ΦΛΟΓΑΣ» στο Βόλου, Χαρισιάδου 3 (πρώην ΠΙΚΠΑ), και στα καταστήματα Gougar Sport Ιάσονος 125 με Ογλ, Gougar Δημητριάδος 225 με Κουμουνδούρου.

Υποστηρικτής στον 2ο Ημιμαραθώνιο Αλμυρού 21Km «AlmyrosCity–ZereliaLakes» & 2ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου 5Km που θα γίνει επίσης τη Κυριακή από τον Δήμο Αλμυρού σε συνεργασία με τον ΕΟΣ Αλμυρού και την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας, είναι ο ΣΔΥ Βόλου.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι κατόπιν συνεννόησης που είχε ο σύλλογος με τη διοργάνωση του Ρήγειου Δρόμου, από φέτος ο μεγάλος αγώνας θα είναι απόστασης 10 χιλιομέτρων, θα ξεκινάει από το Βελεστίνο, θα πηγαίνει προς τον Άγιο Γεώργιο, και θα επιστρέφει για να τερματίσει στο Βελεστίνο. Ο Ρήγειος Δρόμος θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, και τη Τετάρτη 3 Οκτωβρίου δρομείς του συλλόγου θα πάνε στη πόλη προκειμένου να τρέξουν τη διαδρομή ως test event που θα χρησιμεύσει στη διοργάνωση. Στη διοργάνωση του Ρήγειου Δρόμου συμμετέχουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Βελεστίνου και ο ΣΔΥ Βόλου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή έως 12 Οκτωβρίου 2018 στο ΚΕΠ Βελεστίνου τηλ:2425024290, καθώς και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: [email protected] και [email protected] . Δηλώσεις συμμετοχών γίνονται επίσης στο κατάστημα Aspirina Δημητριάδος 160 Βόλος.