Αναστήθηκε και μετά αυτοκτόνησε η ΑΕΚ (video)

Την ελάχιστη απόσταση που έχει στο Champions League το θαύμα από την απογοήτευση διαπίστωσε με οδυνηρό τρόπο η ΑΕΚ.

Παρόλο που βρέθηκε αντιμέτωπη με διασυρμό από την ποιοτική Μπενφίκα, η «Ένωση» έκανε συγκλονιστικό come back, ωστόσο αντί να ολοκληρώσει την ανατροπή (όπως άξιζε) τιμωρήθηκε με αναπάντεχη ήττα 3-2.

Τα γκολ των Σεφέροβιτς (6’) και Γκριμάλντο (15’) πάγωσαν το ΟΑΚΑ, ωστόσο η αποβολή του Ντίας στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου έδωσε κουράγιο στους «κιτρινόμαυρους» και τα γκολ του Κλωναρίδη (53’, 63’) γύρισαν μέσα σε ντελίριο το ματς.

Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αφότου ο σκόρερ της ΑΕΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για τη νίκη, ήρθε ένα μακρινό σουτ του Σεμέδο για ν’ αφήσει στον τόπο τους παίκτες του Ουζουνίδη και να φέρει τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα ματς στους ομίλους.

Πώς έπαιξε

Χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις (δεδομένων των πολλών απουσιών που ούτως ή άλλως είχε να αντιμετωπίσει) ήταν η ενδεκάδα που επέλεξε ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ο τεχνικός της ΑΕΚ παρέταξε για πρώτη φορά ως δίδυμο στα στόπερ τους Τσιγκρίνσκι-Οικονόμου, ενώ στο άλλο ερωτηματικό που υπήρχε για την ενδεκάδα ξεκίνησε τελικά τον Κλωναρίδη (αντί του Γκάλο ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος) και διατήρησε τον Μπακασέτα στο δεξί άκρο. Με αυτά τα δεδομένα, το γνώριμο 4-4-1-1 διαμορφώθηκε ως εξής στον αγωνιστικό χώρο:

inner

Το ματς

Πέρυσι η ΑΕΚ έκανε ονειρεμένη πορεία στην Ευρώπη. Έμεινε αήττητη μέχρι και φέτος. Όπως συνειδητοποίησε ωστόσο για δεύτερη φορά μετά το Άμστερνταμ (και μάλιστα με σκληρότερο τρόπο) άλλο το Europa και άλλο το Champions League. Παρόλο που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ώθηση του κόσμου και να μπει δυνατά, η «Ένωση» παρουσιάστηκε ψαρωμένη στο γήπεδο. Και σε συνδυασμό με την τεράστια ποιότητα της Μπενφίκα, το πλήρωσε ακριβά. Αφού προειδοποίησαν λοιπόν με κεφαλιά του Κόντι από εκτέλεση κόρνερ, οι Πορτογάλοι πάγωσαν νωρίς το ΟΑΚΑ. Κι αφού δεν βρέθηκε κανείς να διώξει μετά την απόκρουση του Μπάρκα σε σουτ του Ζέντσον, ο Σεφέροβιτς εκτέλεσε με άνεση από κοντά.

Δυστυχώς όμως για την ομάδα του Ουζουνίδη, τα χειρότερα δεν είχαν έρθει ακόμα. Γιατί η ψυχρολουσία από το γκολ μετατράπηκε γρήγορα σε… θάλασσα για τους παίκτες του. Αντί ν’ αντιδράσουν, η Μπενφίκα συνέχισε να τους βομβαρδίζει. Κι αφού ο Τσιγκρίνσκι πρόλαβε «στο τσακ» τον Σεφέροβιτς κι ο Μπάρκας έβγαλε εντυπωσιακά μια ακόμα κεφαλιά που έχασαν οι συμπαίκτες του (από τον Φέισα), το μοιραίο δεν άργησε να επαναληφθεί: Με μια σέντρα του Πίτσι που έκοψε στη μέση την άμυνα και μια εύκολη κεφαλιά του Γκριμάλντο (τον οποίο ο Μπακασέτας δεν είχε πάρει καν χαμπάρι στην πλάτη του).

Το παρήγορο πάντως για την ΑΕΚ ήταν ότι έβγαλε εγωισμό. Παρά την εμφανή διαφορά ποιότητας, προσπάθησε ν’ αντιδράσει. Και θα μπορούσε να έχει ξαναμπεί στο ματς. Ωστόσο ο Βλαχοδήμος δήλωσε παρών στο διαγώνιο σουτ του Χουλτ. Ο Κλωναρίδης σπατάλησε με σουτ «στον Θεό» το γύρισμα του Μπακάκη. Κι ο τερματοφύλακας της Μπενφίκα έκανε τεράστια επέμβαση στο σκαστό σουτ του Μπακασέτα. Μπορεί λοιπόν η βελτίωση της «Ένωσης» να μην ανταμείφθηκε με γκολ, αλλά ανταμείφθηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα: Όταν ο Ντίας είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Πόνσε κι έφυγε πρόωρα για τα αποδυτήρια.

inner

Αυτό ήταν… Το μομέντουμ άλλαξε για τα καλά. Η ΑΕΚ πίστεψε ότι μπορεί. Κι επιστρέφοντας αποφασισμένη από τ’ αποδυτήρια, διαπίστωσε ότι όντως μπορεί! Αφού στρίμωξε λοιπόν τους Πορτογάλους, ήρθε μια άψογη συνεργασία των Μάνταλου-Χουλτ κι ένα ιδανικό τελείωμα του Κλωναρίδη: Για να φέρει το πρώτο γκολ στο φετινό Champions League και να βάλει φωτιά στο ΟΑΚΑ! Ή μάλλον λάθος. Για να βάλει τη σπίθα στο ΟΑΚΑ. Διότι η πραγματική φωτιά ήρθε λίγο αργότερα: Όταν ο Μπακασέτας βρήκε με σέντρα τον Οικονόμου κι εκείνος με το κεφάλι τον Κλωναρίδη για να έρθει από κοντά η ισοφάριση που κόντεψε να γκρεμίσει το γήπεδο.

Αυτό το γήπεδο που είχε γείρει για τα καλά πλέον προς την περιοχή της Μπενφίκα. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» έβγαλαν φτερά στα πόδια. Με τον Γιακουμάκη να έχει αντικαταστήσει τον τραυματία Πόνσε, τον Μάνταλο κατακόρυφα βελτιωμένο και τον Χουλτ ασταμάτητο από αριστερά, είχαν βάλει στα δίχτυα του Πορτογάλους. Και παρόλο που η ατυχία τη χτύπησε ξανά (με τον Οικονόμου να τραυματίζεται κι εκείνος και να δίνει τη θέση του στον Τσόσιτς) η ΑΕΚ φαινόταν θέμα χρόνου να βρει το νικητήριο γκολ.

Και θα ήταν τόσο απλό να το βρει: Αν ο Κλωναρίδης (στο τετ-α-τετ που του έφτιαξε ο Μπακασέτας) δεν προτιμούσε να τελειώσει τη φάση πάνω στον Βλαχοδήμο, αντί να πασάρει στον Γιακουμάκη κι εκείνος να μπει με την μπάλα γκολ! Δυστυχώς όμως για την «Ένωση» το ότι έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία να πάρει το ματς δεν ήταν το χειρότερο που μπορούσε να της συμβεί. Γιατί τιμωρήθηκε σκληρά από τον περιβόητο νόμο του ποδοσφαίρου στην αμέσως επόμενη φάση: Όταν ο Σεμέδο έκλεψε και πιάνοντας το τέλειο σουτ, πάγωσε το ΟΑΚΑ.

Όπως είναι λογικό, η εξέλιξη ξενέρωσε τους πάντες. Όχι όμως και τους παίκτες της ΑΕΚ, που έδειξαν αποφασισμένοι μια ακόμη φορά να παλέψουν. Με τον Ουζουνίδη λοιπόν να ρισκάρει κι άλλο (βάζοντας Γκάλο αντί Σιμόες) στρίμωξαν ξανά την Μπενφίκα. Άγγιξαν εκ νέου το γκολ σε συρτό σουτ του Μάνταλο (από γύρισμα του συγκλονιστικού Χουλτ) που κόντραρε. Παρά την φοβερή προσπάθειά τους ωστόσο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη σκληρή ήττα. Αυτή που ελαχιστοποίησε τις ελπίδες για κάτι καλό στο Champions League, αλλά δεν απέτρεψε τον κόσμο από το να επιβραβεύσει με χειροκρότημα την τεράστια εμφάνιση του β’ μέρους.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου (68’ Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες (79’ Γκάλο), Γαλανόπουλος, Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης, Πόνσε (60’ Γιακουμάκης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Τσιντώτας, Λαμπρόπουλος, Γιαννιώτας, Μοράν

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Βλαχοδήμος, Κόντι, Γκριμάλντι, Φέισα, Ντίας, Σεφέροβιτς, Σάλβιο (46’ Λέμα), Πίτσι, Ράφα, Αλμέιδα, Ζέντσον

Στον πάγκο έμειναν οι: Σβίλαρ, Ζόνας, Τσέρβι, Σεμέδο, Ζίφκοβιτς, Καστίγιο

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όρελ Γκρίνφελντ (Ισραήλ)
ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

 

Και τώρα… τρέχει η ΑΕΚ!

Μετά τη δεύτερη ήττα της και την πρώτη εντός έδρας από την Μπενφίκα, η «Ένωση» έμεινε στην τελευταία θέση του ομίλου της και χωρίς βαθμό, ενώ και ο συντελεστής της είναι στο -4, πιο επιβαρυντικός από κάθε άλλη ομάδα στο γκρουπ.

Την ίδια στιγμή, ούτε στο άλλο ματς του ομίλου πήγε καλά το πράγμα για την ΑΕΚ, αφού ο Άγιαξ πήρε την ισοπαλία στην «Allianz Arena» από την Μπάγερν Μονάχου, άρα και η προοπτική της 3ης θέσης δυσκολεύει πολύ.

Πλέον, η ΑΕΚ καλείται να κάνει την υπέρτατη υπέρβαση, αφού η Μπάγερν Μονάχου έχοντας ακόμα πιο αυξημένο κίνητρο θα έρθει στην Αθήνα στο περιθώριο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου.

Η βαθμολογία

1. Άγιαξ 4 (4-1)
2. Μπάγερν Μονάχου 4 (3-1)
3. Μπενφίκα 3 (3-4)
4. ΑΕΚ 0 (2-6)

Η επόμενη 3η αγωνιστική (23/10):

ΑΕΚ – Μπάγερν Μονάχου
Άγιαξ – Μπενφίκα

sport-fm.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις