Μπερτομέου: «Αναστέλλουμε τις ποινές στον Γιαννακόπουλο»

Μιλώντας σε καταλανικό Μέσο, ο Τζόρντι Μπερτομέου επιβεβαίωσε ότι οι ποινές στον Γιαννακόπουλο αναστέλλονται, θάβοντας το τσεκούρι του πολέμου. Πρόσθεσε πάντως ότι αν έχει παρόμοια συμπεριφορά στο μέλλον θα αποβληθεί…

την καταλανική Sport μίλησε ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό και τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και επιβεβαίωσε πως οι κυρώσεις προς τον ισχυρό άνδρα της πράσινης ΚΑΕ αναστέλλονται.

Συγκεκριμένα ο Μπερτομέου ανέφερε: «Αυτές τις ημέρες έλεγα στην Ελλάδα πως το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Την προηγούμενη σεζόν ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έκανε ανεπίτρεπτα πράγματα, για τα οποία του επιβλήθηκαν οι μεγαλύτερες κυρώσεις. Η σεζόν ολοκληρώθηκε και εκείνος απολογήθηκε δημοσίως, αποδεχόμενος πως έκανε λάθος. Αυτό ανοίγει την πόρτα για να αναστείλουμε τις κυρώσεις, όχι να τις συγχωρήσουμε. Και θα αποβληθεί την ίδια στιγμή, αν κάνει πάλι τα ίδια πράγματα».

Από εκεί και πέρα ο έγινε λόγος για τα οικονομικά της Euroleague τονίζοντας πως: «Είναι καλύτερα από ποτέ. Έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία, περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ. Έχουμε την δυνατότητα να διαθέτουμε περισσότερους πόρους στους συλλόγους μας. Και πάνω από όλα μπορούμε να επενδύουμε περισσότερο στο προϊόν μας. Δουλεύουμε για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις στο μέλλον και να φτάσουμε στο επίπεδο που αξίζει αυτό».

Όσο για τα «παράθυρα» των εθνικών ομάδων σχολίασε: «Πέρασε και το τέταρτο παράθυρο και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν πρόβλημα της Euroleague. Το πρόβλημα με τα παράθυρα είναι ότι το καλεντάρι είναι λάθος. Οι προπονητές και οι παίκτες το έχουν πει. Αυτό το σύστημα δεν αρέσει στην Ευρώπη, η οποία συνεισφέρει πολύ στο ΝΒΑ κι έχει μια ισχυρή λίγκα, όπως η Euroleague. Και με αυτό το σύστημα βλέπουμε αγνώριστες τις εθνικές ομάδες. Αν αυτό θέλει η FIBA, για μένα είναι λάθος. Όλοι έχουμε την ευθύνη να προσφέρουμε στους οπαδούς το καλύτερο προϊόν. Και αυτό δεν είναι. Δεν ξέρω αν θα το διορθώσουν, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη σεζόν θα δούμε πάλι τα ίδια».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις