Αμανατίδης: Για να αποφύγεις τα λάθη πρέπει να βρεις τις αιτίες

Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε αντιμετωπίσει τα Μετέωρα σε φιλικό παιχνίδι στις 22 Αυγούστου, επικρατώντας με 3-1. Ωστόσο, εκείνο το ματς δεν έχει καμία σχέση, με αυτό του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Κι αυτό, καθώς η ομάδα των Μετεώρων αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη, όπως έδειξε στα πρόσφατα φιλικά παιχνίδια, αλλά και στην αναμέτρηση της 1ης αγωνιστικής με τον Αστέρα, τον οποίο νίκησε με 2-0 στην Ιτέα.

Στον Ολυμπιακό σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν τον αντίπαλο, γνωρίζουν πολύ καλά πως για να έρθει η νίκη χρειάζεται η ομάδα να είναι σοβαρή και πειθαρχημένη από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό, ενώ παράλληλα θα πρέπει να αποφύγει τα λάθη, τα οποία στοιχίζουν «φτηνά» γκολ για την ομάδα, όπως συνέβη στο παιχνίδι με τον Οικονόμο στην Τσαριτσάνη.

«Η αποφυγή των λαθών γίνεται με δουλειά. Ένα λάθος έχει κάποιες αιτίες. Αυτές τις αιτίες τις βρίσκεις και αποφεύγεις τα λάθη. Νομίζω, ότι θα υπάρξει βελτίωση στην ομάδα μας σε αυτό το κομμάτι. Όχι ότι δεν γίνεται να μην τρώει ένα γκολ ο Ολυμπιακός Βόλου, αλλά να τρώει… ακριβά γκολ» τονίζει ο Περικλής Αμανατίδης, όσον αφορά τα λάθη που παρατηρούνται στον ανασταλτικό τομέα.

Όσον αφορά το γεγονός ότι στο ματς της πρεμιέρας τα γκολ σημείωσε ένας παίκτης της μεσαίας γραμμής (σ.σ. ο Ναζίμ) και όχι κάποιος από τους επιθετικούς, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» ανέφερε: «Ο Ναζίμ είναι ένας παίκτης που πατά περιοχή, έχει το box to box. Βρέθηκε πραγματικά την κατάλληλη στιγμή εκεί που έπρεπε. Την επόμενη φορά, πιστεύω, πως θα σκοράρουν και οι επιθετικοί».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις