«Ας του πάρουμε το περιβραχιόνιο, αν δεν μπορεί»!

Επίθεση στον Λιονέλ Μέσι εξαπέλυσε μεγάλη αθλητική εφημερίδα της Αργεντινής με αφορμή την εικόνα του άσου της Μπαρτσελόνα στον τελικό του Κόπα Αμέρικα κόντρα στην Χιλή.

«Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει στις δύσκολες στιγμές. Κάποιες φορές μπορεί να παίζει καλά, κάποιες άλλες όχι. Δεν μπορεί, όμως, να δείχνει περιφρόνηση όταν οι συμπαίκτες του μάχονται μέσα στο γήπεδο. Είναι ο καλύτερος, έχει δικαιώματα, αλλά επίσης και υποχρεώσεις» γράφει χαρακτηριστικό η εφημερίδα «OLE» στο κεντρικό άρθρο της.

«Φτάνουν πια οι δικαιολογίες. Χρειάζεται και λίγος σεβασμός σε αυτό τον κόσμο που περίμενε να πανηγυρίσει καρφωμένος στις τηλεοράσεις του. Κάποιος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη. Ο Μέσι ξέρει να σκύβει το κεφάλι, αλλά δεν είναι εικόνα αυτή για έναν αρχηγό.

Ήταν και για τον ίδιο η μεγάλη ευκαιρία για να πάρει ρεβάνς για τον χαμένο τελικό. Τώρα δεν είχε απέναντί του έναν γίγαντα, όπως η Γερμανία. Πόνεσε η ήττα από τη Χιλή, αλλά περισσότερο η εικόνα της εθνικής ομάδας. Μας έλειψε ο Μέσι. Που ήταν στον τελικό; Κάποιοι άνδρες φαίνονται στους τελικούς, κάποιοι άλλοι όχι. «Ας του πάρουμε το περιβραχιόνιο, αν δεν μπορεί» συνεχίζει το άρθρο, ενώ στη συνέχεια κάνει αναφορά στη συνολική εικόνα της Αργεντινής στον τελικό του Κόπα Αμέρικα.

«Δεν είχαμε χαρακτήρα, δεν παίξαμε με πειθαρχία, δεν μπήκαμε αποφασισμένοι για τη νίκη σε ένα παιχνίδι που όλη η πίεση και ο φόβος ήταν με τους Χιλιανούς. Όσοι φορέσατε τη φανέλα αυτής της ομάδας, πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη, να δείτε το πρόβλημα και να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. Συγχαρητήρια Χιλή. Άλλη φορά θα νικήσει η Αργεντινή. Μακάρι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις