Έκανε… πάρτι ο ΠΑΟΚ με την ΜΠΑΤΕ

Αν στο Καραϊσκάκη ο ΠΑΟΚ δεν ήταν καλός και είχε ξεκάθαρα την τύχη με το μέρος του έτσι ώστε να νικήσει 1-0 τον Ολυμπιακό, στη «Borisov Arena» έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Λουτσέσκου έστησαν… πάρτι στο κρύο Μινσκ και διέλυσαν 4-1 τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στη 2η θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, όσους και οι Λευκορώσοι των οποίων όμως υπερτερούν στην ισοβαθμία. Πρώτη είναι η Τσέλσι με έξι βαθμούς, μετά τη νίκη χθες το βράδυ επί της Βίντι με 1-0 στο Λονδίνο.

Η… καταιγίδα ΠΑΟΚ τελείωσε ουσιαστικά το ματς από τα πρώτα 17 λεπτά. Στο 6’ της αναμέτρησης ο Πρίγιοβιτς απέδειξε γιατί θεωρείται «ψυχρός εκτελεστής» αφού έβαλε τον ΠΑΟΚ μπροστά στο σκορ με ένα γκολ κλάσης. Ο Σέρβος έστριψε απίθανα το σώμα του για να στείλει την κεφαλιά του εκεί που ήθελε μετά τη σέντρα του Ζαμπά και να «γράψει» το 0-1.

Η συνέχεια, ήταν ακόμα καλύτερη για τους Θεσσαλονικείς αφού στο 11’ ο Λέο Ζαμπά από… δημιουργός έγινε εκτελεστής. Ο Βραζιλιάνος έκανε ωραία κίνηση από αριστερά και με ψύχραιμο δεξί πλασέ από διαγώνια θέση, έκανε το 0-2. Αυτό, όμως, δεν ήταν το… κερασάκι για το πρώτο ημίχρονο αφού ο Ζαμπά είχε μεγάλα κέφια και στο 17’ πήρε εξαιρετική πάσα από τον Μαουρίσιο και από παρόμοια θέση με το προηγούμενο γκολ, τριπλασίασε τα τέρματα του «δικεφάλου του Βορρά», δίνοντας διαστάσεις στη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ στα επόμενα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου έκανε διαχείριση του ματς, εξαιρετικά, ψάχνοντας παράλληλα κάποιες καλές στιγμές για να διευρύνει ακόμα περισσότερο το σκορ. Σε κανένα σημείο, δε, δεν ανησύχησε ο Πασχαλάκης που μετά τη φάση του πρώτου λεπτού πέρασε ένα πολύ ήσυχο πρώτο ημίχρονο…

Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν λογικό να μην μπει με την ίδια… φούρια ο ΠΑΟΚ. Ο Μπάγκα προσπάθησε να αλλάξει πράγματα για την ομάδα του κι έκανε την πρώτη παρέμβαση στο ματς στο 59’ αλλάζοντας τον Τουόμινεν με τον Σκάβις. Ο νεοεισελθόντας δικαίωσε τον προπονητή του, αφού στο 61’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα του Πασχαλάκη, με τη μπάλα να κοντράρει και στον Κρέσπο στην προσπάθειά του. Εκεί η ΜΠΑΤΕ έδειξε πως θα μπει ξανά στο ματς, με τον κόσμο της να ακούγεται για πρώτη φορά μετά τη σέντρα, όμως, υπολόγιζε χωρίς τα… κέφια του Λέο Ζαμπά που έκανε πράγματα και θαύματα.

Ο Βραζλιάνος ολοκλήρωσε τη σπουδαία εμφάνισή του μοιράζοντας ακόμα μια ασίστ. Αυτή στο 73’ στον Δημήτρη Πέλκα, ο οποίος με άψογο πλασέ «υπέγραψε» τον θρίαμβο για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΜΠΑΤΕ: Σχερμπίτσκι, Ρίος, Φιλιπένκο, Πολιάκοφ, Βολόντκο, Μπάγκα, Ντράγκουν (71’ Χλεμπ), Γιαμπλόνσκι, Ιβάνιτς, Στάσεβιτς (77’ Γκορτζεΐσουκ), Τουόμινεν (59’ Σκάβις)

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Τόσκα, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκας, Ζαμπά (86’ Βιεϊρίνια), Λημνιός (70’ Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς (76’ Ακπόμ)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις