“Η οικογένεια Κούγια αποχωρεί από τον Ιωνικό”

Ύστερα από 75 ημέρες, αποχωρεί από την ομάδα της Νίκαιας η οικογένεια Κούγια. Μάλιστα, το ανακοίνωσε μέσω της… επίσημης σελίδας της ομάδας της Λάρισας. Η πλευρά Κούγια υποστηρίζει ότι διέθεσε στον Ιωνικό το ποσό των 30.000 ευρώ σε αυτό το διάστημα, ενώ κάνει λόγο και για διαχείριση ποσών από άτομα για τα οποία δεν υπήρχε ενημέρωση.

Η ανακοίνωση της ΑΕΛ:

“Η οικογένεια Κούγια ανακοινώνει την αποχώρηση της από το ιστορικό σωματείο Ιωνικός.

Η οικογένεια Κούγια δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει γεγονότα και ονοματεπώνυμα που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση εκτός και αν προκληθεί.

Η οικογένεια Κούγια εισήλθε στην διοίκηση του Ιωνικού κατόπιν προσκλήσεως του κ. Φώτη Σιακάρα όταν ο κ. Σιακάρας είπε στον κ. Κούγια, ότι εάν δεν υπάρξει κάποιο πρόσωπο το οποίο να έχει την δυνατότητα να καλύψει το ποσό των 70.000,00€ στην διάρκεια ενός χρόνου το παθητικό του προϋπολογισμού του Ιωνικού στην Γ’ Εθνική, ο ιστορικός Ιωνικός κατά την τρέχουσα περίοδο θα συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Α’ Πειραιώς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του Ιωνικού προσδιορίσθηκε στα 150.000,00€. Ο κ. Σιακάρας διαβεβαίωσε την οικογένεια Κούγια ότι το υπόλοιπο των χρημάτων ύψους 80.000,00€ ήταν εγγυημένα από τις ακαδημίες του συλλόγου, από τα εισιτήρια διαρκείας και από τις πινακίδες.

Η συμφωνία ήταν ότι τα χρήματα αυτά θα τα διαχειρίζονταν η οικογένεια Κούγια ώστε με την συμπλήρωση των χρημάτων που θα έβαζε η ίδια να υπήρχε μία απόλυτη οικονομική συνέπεια και διαφάνεια. Μέχρι σήμερα και παρά το ότι με την συμφωνία που υπήρχε η οικογένεια Κούγια έπρεπε να συνεισφέρει στον προυπολογισμό του Ιωνικού 7.000,00€ το μήνα αυτή έχει καταβάλει το ποσό των 30.000,00€.

Αυτό το οποίο δημιούργησε σήμερα την απόφαση μας να αποχωρήσουμε είναι ότι εκτός των 30.0000,00€ που κατέβαλε η οικογένεια Κούγια, χωρίς να γνωρίζει για τα υπόλοιπα, στο ταμείο του Ιωνικού χωρίς να ενημερωθούμε εισήλθαν άλλες 45.000,00€ τα οποία διαχειρίστηκαν πρόσωπα τα οποία βάσει της συμφωνίας δεν είχαν κανένα τέτοιο δικαίωμα δηλαδή σε χρονικό διάστημα 2 μηνών (Αύγουστο – Σεπτέμβριο) στο ταμείο του Ιωνικού εισήλθαν 75.0000,00€, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ, τα οποία διαχειρίστηκαν άλλα πρόσωπα χωρίς καμία ενημέρωση της οικογένειας  Κούγια.

Ευχαριστούμε τους αγνούς οπαδούς του Ιωνικού για την αγάπη τους αλλά από την πρώτη στιγμή κάναμε γνωστό σαν οικογένεια ότι είμαστε ιδιοκτήτες της εταιρείας και εγγυητές της ιστορίας της τεράστιας ποδοσφαιρικής δύναμης ΑΕΛ και το μόνο που επιθυμούσαμε ήταν όπως βοηθήσαμε την ΑΕΛ να βγεί από τις ακαθαρισίες του Ελληνικού ποδοσφαίρου σ την Γ’ Εθνική και να βρίσκεται σήμερα και συνεχώς στην SUPER LEAGUE, με αδειοδότηση για την Ευρώπη και χωρίς οικονομικά προβλήματα, ο ίδιο θα προσπαθούσαμε σε βάθος πενταετίας και με τον Ιωνικό χωρίς όμως ποτέ να ξεχάσουμε την ευθύνη μας για την επάνοδο της ΑΕΛ στην πραγματική της θέση στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο. Ούτε τους Ιωνικάρες κάναμε, ούτε μεγάλα λόγια είπαμε”.

Παραίτηση ΔΣ Ιωνικού!

Δύο ώρες μετά την παραπάνω εξέλιξη, παραιτήθηκε σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του Ιωνικού! Αναλυτικά η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ των “κυανόλευκων”:

“Μετά την απόφαση της παραίτησης-αποχώρησης του Προέδρου του Ιωνικού κ. Χρήστου Κούγια, σύσσωμα τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιωνικού ανακοινώνουν επισήμως πως παραιτούνται από την ιδιότητα και τα καθήκοντά τους ως διοικητικό σχήμα του ποδοσφαιρικού τμήματος του Συλλόγου.

Ο ΑΟ ΙΩΝΙΚΟΣ αυτή τη στιγμή μένει χωρίς διοικητική κεφαλή μετά και την παραίτηση των μελών του ΔΣ του σωματείου μετά τις σημερινές εξελίξεις.

Σύντομα αναμένονται ανακοινώσεις από την πλευρά του Ερασιτέχνη”.