«Eνδιαφέρον Σαββίδη για αγορά νησιού κοντά στη Σκιάθο»

Στον «FAIR PLAY FM 96,1» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου και επί χρόνια ποδοσφαιρικός παράγοντας, Αχιλλέας Μπέος, μιλώντας για όλα τα θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και… πολλά άλλα.

Για τα σχέδια του στο Βόλο: «Οι πολίτες μέσω της ψήφους επέλεξαν κάτι διαφορετικό, δικαιώνονται. Αυτοί θα κρίνουν αν θα είναι ικανοποιημένοι. Ο Βόλος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν πριν 3-4 χρόνια. Την Δευτέρα εγκαινιάζουμε το κλειστό της Αγριάς, ένα κλειστό οπού ήταν σε ένα βάλτο δώδεκα χρόνια, εμείς το πήραμε και το παραδίδουμε στα παιδιά για να αθλούνται. Όπως και με ένα πάρκινγκ δεκατεσσάρων ορόφων που είχαν ξεκινήσει και ήταν έντεκα χρόνια παρατημένο, εμείς το τελειώσαμε και το παραδώσαμε στον κόσμο. Με αποτέλεσμα να έχει αποφορτιστεί η κυκλοφορία στον Βόλο. Είμαι παρών σε όλα τα έργα για να τα ελέγχω γιατί θέλω όταν ξεκινάει κάτι να τελειώνει».

Για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής: «Έχουν ξεκινήσει ακόμα και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Στην Β’ Εθνική λοιπόν μετά την επιστολή του Σπυριδόπουλου, η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μία ζοφερή κατάσταση. Υπάρχουν ομάδες, με προέδρους και ασφαλιστική ενημερότητα. Υπάρχουν όμως και άλλες ομάδες που δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε στο Α’ Τοπικό. Αν αυτοί οι μπαταχτσήδες που χρησιμοποιούν το πρωτάθλημα της Β εθνικής με ομάδες φαντάσματα, δηλαδή τους επενδυτές και τους προέδρους που παρουσιάζονται ως κομήτες. Είναι τέτοιο το πλαίσιο που επιτρέπει σε τυχοδιώκτες να μπουν στο ποδόσφαιρο.

Εγώ το βίωσα και μπήκα φυλακή, οπότε μπορώ να μιλήσω. Δικαιώθηκα όμως από τον κόσμο του Βόλου, την πέμπτη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Ποιο πρωτάθλημα να ξεκινήσει; Η μία ομάδα ξεκινάει με -9 βαθμούς, στην άλλη κάνουν απεργία οι παίκτες. Επτά ομάδες δεν έχουν καταθέσει φάκελο. Απορώ με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο και τον Υπουργό πως επιτρέπουν σε αυτές τις ομάδες. Σε ποιον να δώσει τηλεοπτικά; Υπάρχουν ομάδες πέρσι που από τα 32 παιχνίδια έστησαν τα… 33! Όλοι οι φάκελοι που ήρθαν αυτό λένε. Το να χάσει μία ομάδα και να ανατραπεί το σκορ είναι φυσιολογικό, αλλά όταν βλέπουμε μία συγκεκριμένη ομάδα να παίζει χάλια και να παίζει με σκορ χάντμπολ δεν είναι τυχαία πράγματα. Υπάρχει όμως άδικη ανισότητα μεταξύ Φουτμπολ Λιγκ και Σουπερλιγκ».

Για τη Σουπερλίγκ: «Εγώ είμαι κατά των ξένων διαιτητών γιατί προσβάλουν τους Έλληνες. Αλλά αυτό το δικαίωμα το έδωσαν οι ίδιοι οι διαιτητές. Ας πετάξει κάποιος μία φωτοβολίδα δίπλα σε ξένο επόπτη, τόσα ντέρμπι έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα, δεν θα το διακόψει; Εγώ είμαι σίγουρος πως θα το κάνει! Οι δικοί μας όμως σφυρίζουν αδιάφορα. Αν εφαρμόσει τον κανονισμό ο δικός μας διαιτητής δεν θα χρειαστεί να έρθει ξένος. Επίσης αν ένας διαιτητής σε κάποιο ντέρμπι είναι πολύ κακός, την ευθύνη την έχει αυτός που τον όρισε να σφυρίξει. Η δουλειά του ποδοσφαιριστή είναι να παίξει, όχι να κάνει νταϊλίκια».

Αν ο ίδιος έπεφτε θύμα κακής διαιτησίας: «Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, να διαμαρτυρηθείς, να επαναστατήσεις, μιλάμε για καθαρό γκολ του Μασούρα στο ματς με τον Ολυμπιακό. Δεν θέλω να σχολιάσω τις κινήσεις του Πανιωνίου και την ανύπαρκτη αντίδρασή του, γιατί στο αίμα μου υπάρχει ακόμα. Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας, θεωρώ πως ο Πανιώνιος είναι μία ιστορική ομάδα».

Για την κούρσα του πρωταθλήματος: «Πέρσι είπα πολύ νωρίς ότι το πρωτάθλημα θα πάει μέχρι την τελευταία αγωνιστική και θα το διεκδικήσει ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Φέτος θα πω το εξής, ο ΠΑΟΚ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αυτό του κορμού. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τα ονόματα που έχει και όλοι παίζουν χρόνια μεταξύ τους. Ο Λουτσέσκου δεν ήθελε πολλές μεταγραφές και δεν έκανε πολλές με αποτέλεσμα να υπάρχει ομογένεια. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος οπότε μεμονωμένες εμφανίσεις δεν πειράζουν, σημασία έχει το αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ έχει εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματα, θα έχω όμως ολοκληρωμένη άποψη μετά από 3-4 αγωνιστικές».

Για την ΑΕΚ: «Το ρόστερ της ΑΕΚ έχει ένα πρόβλημα, γιατί υπάρχουν παίκτες με χρόνιο τραυματισμό. Να δούμε και την ΑΕΚ κομπλέ και θα έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα».

Για την περσινή κατάκτηση πρωταθλήματος από την «Ένωση»: «Σίγουρα ήταν ένα περίεργο πρωτάθλημα, γιατί ο πρωταθλητής κρίθηκε στα δικαστήρια. Να εξετάσουμε αν οι τιμωρίες ήταν λογικές ή άδικες, θα το εξετάσει ο καθένας από την δικιά του πλευρά. Μπορεί να συμπαθώ κάποια ομάδα αλλά δεν θα με οδηγήσει σε κάποια κρίση. Το μέγεθος της τιμωρίας ή όχι είναι άλλο πράγμα και πως παρουσιάστηκε».

Για τις επενδύσεις του Ιβάν Σαββίδη σε περιοχή του Βόλου: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, υπάρχει ενδιαφέρον για ένα ιδιωτικό νησί, το οποίο βρίσκεται κοντά στη Σκιάθο και είναι καταπληκτικό, με την πρασινάδα να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, έχει μάλιστα και υδραγωγείο στην κορυφή ενός μικρού βουνού, Απίθανο μέρος. Γιατί να πάει ο Ριμπολόβλεφ στον Σκορπιό και να μην έρθει και ο Σαββίδης δίπλα από τη Σκιάθο; Εμένα μεγάλη μου χαρά θα είναι να επενδύσει ο Ιβάν Σαββίδης στην πόλη μου για να δημιουργήσει ένα πολύ καλό μέλλον για τους πολίτες του Βόλου».

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις