“Κατάπιε” τη Στυλίδα στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη

Μπορεί η Νίκη να αιφνιδιάστηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με την Στυλίδα, να δέχθηκε γκολ στο 6’ από τους γηπεδούχους, να ταλαιπωρήθηκε στο πρώτο ημίχρονο, ωστόσο, κατάφερε να πετύχει τέσσερα γκολ και να πάρει το «τρίποντο», επικρατώντας με 4-1, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας.

Δύο γκολ για τους «κυανόλευκους» πέτυχε ο Λόρι Κέρι, ο οποίος έφτασε ήδη τα πέντε στο πρωτάθλημα, ενώ από ένα γκολ σημείωσαν Καρτσαμπάς και Ντινιωτάκης.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη
Ο προπονητής της Νίκης, Γιώργος Κούτσης, παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Την «κυανόλευκη» εστία υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης, με τον Μετούσι να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και ο Θ. Παπαδόπουλος το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Καντούτσης και Καρτσαμπάς.  Στη μεσαία γραμμή έπαιξαν οι Ρόβας, Μέτσε (στον άξονα), Κέρι (δεξιά) και Μακενγκό (αριστερά), ενώ ο Φάμπιο αγωνίστηκε πίσω από τον προωθημένο Βουκομάνοβιτς.

Αιφνιδιάστηκαν στο ξεκίνημα οι «κυανόλευκοι»
Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τη Νίκη και να πάρουν «κεφάλι» στο σκορ, μόλις στο 6’. Ο Βαριπάτης με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 1-0 για την Στυλίδα.

Η Νίκη στη συνέχεια προσπάθησε να βρει τα πατήματά της και να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και το 7’ το σουτ του Μετούσι έφυγε άουτ. Στο 10’ ο Κέρι με κεφαλιά δεν μπόρεσε να βρει το στόχο (άουτ), ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Βουκομάνοβιτς στο 12’.

Οι «κυανόλευκοι» είχαν την κατοχή της μπάλας, δεν μπορούσαν, ωστόσο, να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα της Στυλίδας. Στο 34’ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, ο Καντούστης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 36’ το σουτ του Μακενγκό κόντραρε σε αμυνόμενο με τη μπάλα να απομακρύνεται από την περιοχή του Μήτσου.

Το γκολ της ισοφάρισης ήρθε για τη Νίκη στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου, σ’ ένα καθοριστικό χρονικό σημείο. Σε φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή της Στυλίδας η μπάλα έφτασε στον Μακενγκό, αυτός έκανε στραβοκλωτσιά με τη μπάλα να καταλήγει στον Μετούσι. Ο δεξιός οπισθοφύλακας της Νίκης επιχείρησε τη σέντρα, ο Φάμπιο με το κεφάλι έστρωσε τη μπάλα στον Κέρι, ο οποίος από κοντά με σουτ έγραψε το 1-1.

«Καταιγιστική» η Νίκη στο δεύτερο ημίχρονο


Η Νίκη μπήκε πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο με στόχο να πετύχει δεύτερο τέρμα, έχοντας και την ψυχολογία με το μέρος της. Στο 49’ σε σουτ του Ρόβα η μπάλα κόντραρε, αλλά δεν αιφνιδίασε τον Μήτσου που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Όμως στο 51’ ήρθε το 1-2 για τους «κυανόλευκους». Ο Μετούσι επιχείρησε τη σέντρα, ο Φάμπιο με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Κέρι με σουτ σκόραρε, σημειώνοντας το δεύτερο του τέρμα στο παιχνίδι.

Από εκεί και πέρα η Νίκη επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στο παιχνίδι, χάνοντας τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη. Στο 53’ο Βουκομάνοβιτς με σουτ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι, για να χαθεί μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη να πετύχει τρίτο τέρμα. Στο 58’ ο Μακενγκό πλάσαρε άουτ, μόνος απέναντι από τον Μήτσου. Ο Ιορδανίδης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι έχασε την ευκαιρία να σκοράρει στο 66’. Το κόρνερ εκτελέστηκε με πάσα του Κέρι στον Μακενγκό, ο Γάλλος ανακόπηκε, η μπάλα όμως κατέληξε στον Καρτσαμπά, ο οποίος ψύχραιμα ενήργησε γράφοντας με πλασέ το 1-3.

Η Νίκη για τρίτη φορά σημάδεψε τα δοκάρια στο 81’, με τον Βουκομάνοβιτς να σουτάρει μετά από πάσα του Ιορδανίδη, με τη μπάλα να χτυπά στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού και να φεύγει άουτ.

Για να γίνει, τελικά το 1-4 στο 84’. Ο Ρόβας έβγαλε πάσα για τον Μακενγκό, ο οποίος άφησε την μπάλα για τον Ντινιωτάκη, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα, πετυχαίνοντας το τέταρτο γκολ για τους «κυανόλευκους».

Διαιτητής: Ψυχούλας (Βοιωτίας)
Βοηθοί: Παγουράς, Δελής (Βοιωτίας)
Κίτρινες: Μπουσάι – Ρόβας
ΣΤΥΛΙΔΑ: Μήτσου, Τέγος (46’ Κολντρέου), Στυλιανός, Ζωγράφος, Μάγιος, Κουφιώτη Αλ, Καραλής, Κουφιώτης Κ. Λέντας (52’ Μπουσάι), Βαρυπάτης (66’ Δημητρέλης), Λιανός (54’ Ξεζώνοτος).
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Μετούσι, Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Καντούτσης (79’ λ.τρ. Παπαδήμας), Μέτσε, Ρόβας, Μακενγκό, Κέρι (79’ Κέρι), Φάμπιο (60’ Ιορδανίδης), Βουκομάνοβιτς (87’ Αναστασίου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις