“Προσγείωσε” τον Ρήγα Φεραίο ο Σαρακηνός (photos)

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε φέτος το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και της επανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σίγουρα η ομάδα του Βελεστίνου διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαν νικήσει με 3-0 τον Πύρασο.

Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα στο βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου υποχρεώθηκαν σε ήττα από τον Σαρακηνό με 2-0, με την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη να παίζει έξυπνα, με πάθος και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη, «ρεφάροντας» την ήττα της 1ης αγωνιστικής από τον Αίαντα με 1-0 στη Σούρπη.

Παράλληλα, ο Σαρακηνός πήρε τη ρεβάνς από την ήττα που είχε γνωρίσει στο ίδιο γήπεδ,ο πριν 15 μέρες για το Κύπελλο ΕΠΣΘ με 2-0 από τον Ρήγα Φεραίο.

Σε γενικές γραμμές έγινε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Ο Ρήγας Φεραίος ήταν αυτός που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο, ο Σαρακηνός ήταν πιο αποτελεσματικός και εύστοχος, καθώς προηγήθηκε με 2-0 με δύο τέρματα του Αλέξανδρου Σιώμου, με τον Ρήγα να μειώνει το σκορ με τον Θάνο Μπόρα.

Στο πρώτο ημίχρονο οι καλές επιθετικές προσπάθειες ήταν λίγες μπροστά και στις δύο εστίες, με τον Σαρακηνό να ανοίγει το σκορ στην πρώτη καλή στιγμή στο ματς. Ήταν το 20’, όταν ο Ρουκάς από τα δεξιά επιχείρησε τη σέντρα, ο Σιώμος έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε στον Γεωργατζή, πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Παπαγιάννη.

Ο Ρήγας προσπάθησε να αντιδράσει και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης, δίχως όμως να το καταφέρει στο πρώτο μέρος. Στο 25’σουτ του Ζηρδέλη μπλόκαρε ο Γράντας, ενώ στο 31’ το σουτ του Ντίνου Γεωργαντζή κατέληξε κόρνερ, καθώς ο Γράντας βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα. Στο 35’ ο Ρήγας έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο για να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ζηρδέλης έβγαλε τη σέντρα και ο Δημήτρης Σέττος με σουτ πάνω στην κίνηση έστειλε τη μπάλα λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γράντα.

“Χτύπησε” και πάλι ο Σιώμος, απλά μείωσε ο Ρήγας
Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο προπονητής του Ρήγα, Θανάσης Μπίλης, έριξε στο παιχνίδι τους Νασιακόπουλο και Γάρο, σε μια προσπάθεια η ομάδα του να γίνει πιο απειλητική και να φτάσει στο γκολ. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τον Σαρακηνό να αμύνεται σωστά και να προσπαθεί να παίξει με αντεπιθέσεις. Στο 49’ ο Ρήγας έχασε μια καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, όταν μετά από σέντρα του Σπαθή, ο Γάρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ. Στο 58’ το σουτ που επιχείρησε ο Καρλιάμπας δεν βρήκε το στόχο. Για να φτάσουμε στο 66’ όπου ο Σαρακηνός έκανε δύο τα τέρματά του. Σκόρερ και πάλι ο Σιώμος. Ο Γιαμαλής έβγαλε τη σέντρα, ο Μόσιος πήρε την κεφαλιά και ο Σιώμος από κοντά με προβολή έγραψε το 2-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Το έργο του Ρήγα ήταν πλέον πολύ δύσκολο, ωστόσο, οι «κυανόλευκοι» δεν τα παράτησαν. Στο 69’ σουτ του Νασιακόπουλου μπλόκαρε ο Γράντας, ενώ στο 72’ ήρθε η μείωση του σκορ για τον Ρήγα Φεραίο. Ο Σέττος επιχείρησε τη σέντρα και ο Μπόρας με κεφαλιά από κοντά έγραψε το 2-1.

Παρότι υπήρχε χρόνος για τον Ρήγα να πιέσει την άμυνα του Σαρακηνού για να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης, οι γηπεδούχοι στάθηκαν πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο, αγωνίστηκαν με πάθος και δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 90’ όταν ο Μπόρας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Νασιακόπουλου.

Διαιτητής: Σαρρής
Βοηθοί: Γοργόρης, Π. Σακκάς
ΣΑΡΑΚΗΝΟΣ: Γράντας, Ρουκάς, Αναστασίου, Η. Ρακής, Μοράλες, Γιαμαλής, Καλαμάτας (60’ Θάνος), Ντούρο, Σιώμος (84’ Β. Ρακής), Μόσιος (77’ Μαστακούλης), Λάιος (90’ Σιγαλάκος).
ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Γεωργατζής, Γούτσιος (84’ Μιχολίτσης), Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Ζηρδέλης (46’ Γάρος), Γκάγκας (46’ Νασιακόπουλος), Πάσχος, Μπόρας, Σέττος.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις