Εύκολα και απλά ο Ολυμπιακός 2-0 τα Μετέωρα (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε άνετα με 2-0 των Μετεώρων σε αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο για τη 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι ποδοσφαιριστές του Περικλή Αμανατίδη έδειξαν από το 1’ του αγώνα τις προθέσεις τους, έχοντας στο μυαλό τους μόνο τη νίκη. Οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν τους φιλοξενούμενους στην περιοχή τους και τους περιόρισαν σε παθητικό ρόλο, δημιουργώντας φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα, με εξαίρεση ενός εικοσαλέπτου (18’-38’), που είχε πέσει ο ρυθμός του αγώνα.

Οι γηπεδούχοι ευτύχισαν να προηγηθούν στο πρώτο ημίχρονο, με συρτό σουτ του Ζγκούρι στο 18’, ενώ στο 39’, όταν και ανέβασαν στροφές, έκαναν δύο τα τέρματά τους, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λώττα, το οποίο είχε κερδίσει με φοβερή ατομική προσπάθεια, ο σκόρερ του πρώτου γκολ, Αντώνης Ζγκούρι.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πετύχει ένα τρίτο τέρμα, διότι οι πολλές αλλαγές που πραγματοποίησαν ο Περικλής Αμανατίδης και ο Γιώργος Βακουφτσής, καθώς και κάπποιες αποφάσεις του διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Πανυτσίδη, δεν βοήθησαν στο να παιχτεί ποδόσφαιρο, με το ρυθμό του αγώνα να έχει σκαμπανεβάσματα στο δεύτερο 45λεπτο.

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Οικονομόπουλος και Λεάντρο. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Ρόκας, με τον Ναζίμ, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε, ο Σαχινίδης.
Πώς παρατάχθηκαν τα Μετέωρα
Ο προπονητής των φιλοξενούμενων, Γιώργος Βακουφτσής, παρέταξε τους «κυανοκίτρινους» με σύστημα 4-4-2. Θέση κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Ζαρόπουλος. Στην άμυνα από τη δεξιά προς την αριστερή πλευρά τοποθετήθηκαν οι Ιωαννίδης, Φουρτούνης, Ζήσης και Γεωργάκης. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Ουζούνογλου και Παπαευθυμίου, έχοντας στα άκρα τον Ιωάννου από τη δεξιά πλευρά και τον Λίτσο από την αριστερή. Τέλος, το επιθετικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Συράκος και Σκόνδρας.

Προβάδισμα με Ζγκούρι και Λώττα
Μόλις στο 5’ ο Ολυμπιακός Βόλου «άγγιξε» το γκολ, με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σερτζίνιο, με τη μπάλα να σταματά στο αριστερό δοκάρι του Ζαρόπουλου. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Λώττας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, που κέρδισε ο Ολυμπιακός με το Ζγκούρι από την αριστερή πλευρά, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απομάκρυνε με τις γροθιές.
Στο 15’ ο Λώττας έστρωσε τη μπάλα στον Σερτζίνιο, που σούταρε δυνατά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αναγκάζοντας τον Ζαρόπουλο να πέσει στην αριστερή πλευρά της εστίας του και να αποκρούσει, πριν απομακρύνουν τον κίνδυνο, οι αμυντικοί της ομάδας του. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ζγκούρι άνοιξε το σκορ (1-0), με συρτό σουτ από το ίδιο σημείο.
Στη συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά για περίπου ένα εικοσάλεπτο, με τον Ολυμπιακό να κυκλοφορεί τη μπάλα, χωρίς ουσία και τους φιλοξενούμενους να συνεχίζουν να έχουν παθητικό ρόλο από την έναρξη της αναμέτρησης. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ευτύχισε να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 39’ από φάουλ, που κέρδισε με ατομική προσπάθεια του Ζγκούρι και το οποίο ξεκίνησε πίσω από το κέντρο και σταμάτησε έπειτα με αντικανονικό μαρκάρισμα του Παπαευθυμίου λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ζαρόπουλου. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε, ο σπεσιαλίστας του είδους, Άρης Λώττας, που έστειλε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά της εστίας των Μετεώρων, γράφοντας το 2-0, που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος
Οι ομάδες ξεκίνησαν χωρίς καμία αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού, με τους Περικλή Αμανατίδη και Γιώργο Βακουφτσή να εμπιστεύονται τους ποδοσφαιριστές που άρχισαν και στο πρώτο μέρος. Στο 58’ ο Λώττας επιχείρησε να νικήσει τον Ζαρόπουλο από μακρινή απόσταση, αλλά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν σε σωστή θέση και μπλόκαρε το σουτ του κεντρικού επιθετικού μέσου του Ολυμπιακού Βόλου.
Πέντε λεπτά από τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Λώττας σούταρε με το δεξί πόδι από ευνοϊκή θέση, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι του πορτιέρο των Μετεώρων. Στο 68’ ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζαρόπουλο από τη δεξιά πλευρά, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας των φιλοξενούμενων.
Μετά από πέντε λεπτά, ο Φλίγκος πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, έπειτα από σέντρα ακριβείας του Σάββα από τη δεξιά πλευρά, όμως, η μπάλα κατέληξε και πάλι άουτ. Στο 77’ ο Γιώργος Βακουφτσής ολοκλήρωσε όλες τις αλλαγές που μπορούσε να πραγματοποιήσει, αντικαθιστώντας τέσσερις ποδοσφαιριστές, θέλοντας να φρεσκάρει την ομάδα του, η οποία έδειχνε να ταλαιπωρείτε από την κυριαρχία του Ολυμπιακού Βόλου.
Στο 91’ ο Κώστας Φλίγκος ανατράπηκε από αμυνόμενο των Μετεώρων, αλλά ο διαιτητής, κ. Πανυτσίδης, θεώρησε ότι ο κεντρικός επιθετικός του Ολυμπιακού προσπάθησε να τον ξεγελάσει και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα. Έτσι, το σκορ παρέμεινε το ίδιο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να κάνουν το καθήκον τους, προσθέτοντας ακόμη τρεις βαθμούς στην τελική συγκομιδή τους (6 βαθμούς).

«Παρών» ο κόσμος του Ολυμπιακού στο Πανθεσσαλικό
Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν ακόμη μια φορά στο πλευρό της ομάδας τους για να παρακολουθήσουν τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους, μένοντας ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη.

Σκόρερ: 18’ Ζγκούρι, 39’ Λώττας.
Κίτρινες
: 28’ Ρόκας, 91’ Φλίγκος-19’ Ζαρόπουλος, 37’ Παπαευθυμίου, 59’ Σκόνδρας.
Διαιτητής
: Πανυτσίδης (Κοζάνης).
Βοηθοί
: Βογδόπουλος, Πραχάλης (Κοζάνης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Σάββας, Μπουτζίκος, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Ρόκας (62’ Σκοπελίτης), Σερτζίνιο (84’ Κόλα), Ναζίμ, Σαχινίδης (73’ Φλίγκος), Λώττας (93’ Παπαϊωάννου), Ζγκούρι.
ΜΕΤΕΩΡΑ: Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φουρτούνης, Γεωργάκης (54’ Πολυζόπουλος), Παπαευθυμίου, Λίτσιος (77’ Ανδρεόπουλος), Ουζούνογλου, Σκόνδρας, Συράκος (62’ Μανώλης), Ιωάννου (70’ Μαρούδας).

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις