Ρόβας: «Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, η μπάλα σε δικαιώνει»

Ο Βασίλης Ρόβας χαρακτήρισε “μάθημα” το παιχνίδι στη Στυλίδα ώστε η ομάδα να μην χρειαστεί και πάλι να ανατρέψει εις βάρος της σκορ και μάλιστα εκτός έδρας καθώς τα πράγματα μπορεί να μην πάνε κατ’ ευχήν. Ο έμπειρος αμυντικός μέσος της Νίκης Βόλου τόνισε επίσης πως οι μεγάλες ομάδες δεν σταματάνε να αγωνίζονται μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ακόμη κι αν το ματς έχει κριθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Ρόβα:

«Πρέπει να μας γίνει μάθημα, γιατί σ’ αυτά τα παιχνίδια εκτός έδρας που δεν έχεις και καλό αγωνιστικό χώρο και μένεις πίσω στο σκορ στο πρώτο πεντάλεπτο και προσπαθείς μετά να διασπάσεις την άμυνα της αντίπαλης ομάδας, είναι δύσκολο. Οι αντίπαλοι προσπαθούν να σου χαλάσουν το παιχνίδι και τον ρυθμό και πιστεύω ότι τελικά ανταπεξήλθαμε πολύ καλά. Παίξαμε ποδόσφαιρο και μετά  το 25’ λεπτό πιέσαμε και ευτυχώς ήρθε το γκολ την κατάλληλη στιγμή, πριν την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πολύ ώριμα, η ομάδα έπαιξε πολύ καλό ποδόσφαιρο και γι’ αυτό πιστεύω ήρθε και το ευρύ σκορ».

Για το ότι η Νίκη συνέχιζε να πιέζει και να ψάχνει περισσότερα τέρματα και μετά την επίτευξη του τρίτου τέρματος

«Μια μεγάλη ομάδα όταν χτίζεται δεν πρέπει να τα παρατάει ούτε στο 1-3, ούτε στο 1-4. Οι μεγάλες ομάδες δείχνουν σοβαρότητα μέχρι να λήξει το παιχνίδι ο διαιτητής. Πιστεύω πως φτιάχνουμε μια πολύ καλή ομάδα, που θα παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα αναζητάμε  τους τρεις βαθμούς. Όταν παίζεις ποδόσφαιρο και κάνεις ευκαιρίες πιστεύω η μπάλα σε δικαιώνει.

Ο κόσμος είναι πολύ συγκινητικός και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ. Ελπίζω να είναι πάντα κοντά μας, όχι μόνο στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Εύχομαι σε κάθε παιχνίδι να πανηγυρίζουμε τη νίκη».

Για την προσωπική του απόδοση στα μέχρι τώρα παιχνίδια

«Εγώ αυτό που είναι να κάνω θα το κάνω σε κάθε παιχνίδι. Είτε είμαι έτοιμος είτε δεν είμαι θα δίνω το 200% γι’ αυτή την ομάδα, γι’ αυτόν τον κόσμο και γι’ αυτή τη διοίκηση που με έφερε στην ομάδα. Ήμουν τέσσερις μήνες χωρίς προπόνηση, χωρίς τίποτα, προσπαθώ να δίνω την ψυχή μου μέσα στο γήπεδο και πιστεύω αυτό να φαίνεται σε κάθε παιχνίδι. Κάθε Κυριακή «δίνουμε μάθημα» και πρέπει κάθε Κυριακή να είμαστε καλοί. Ο πρωταθλητισμός το έχει αυτό. Έχω οκτώ ανόδους στην καριέρα μου και πιστεύω και τα άλλα τα παιδιά να καταλάβουν ότι οι μεγάλες ομάδες έχουν πίεση και ο κόσμος είναι αυτός».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις