Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 2ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος Α’ ΕΠΣΘ, όπου είχαμε Ακρόπολη κι Αία Σούρπης να κάνουν το “2 στα 2”, τη Σκιάθο και το Μαγνησιακό να κάνουν πρεμιέρα (το μεταξύ τους παιχνίδι πρεμιέρας είχε αναβληθεί)  και το φερόμενο ως μεγάλο φαβορί, Ρήγα Φ., να ηττάται από το Σαρακηνό, στο γήπεδο όπου δύο εβδομάδες πριν είχε νικήσει για το θεσμό του Κυπέλλου Αναλυτικότερα…

Ο Ρήγας Φεραίος ξεκίνησε φέτος το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ ως το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και της επανόδου στην Γ’ Εθνική κατηγορία. Σίγουρα η ομάδα του Βελεστίνου διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, με εξαιρετικούς παίκτες, οι οποίοι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος είχαν νικήσει με 3-0 τον Πύρασο.
Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα στο βοηθητικό του ΕΑΚ Βόλου υποχρεώθηκαν σε ήττα από τον Σαρακηνό με 2-0, με την ομάδα του Γιάννη Φασουράκη να παίζει έξυπνα, με πάθος και να παίρνει μια πολύ σημαντική νίκη, «ρεφάροντας» την ήττα της 1ης αγωνιστικής από τον Αίαντα με 1-0 στη Σούρπη.
Παράλληλα, ο Σαρακηνός πήρε τη ρεβάνς από την ήττα που είχε γνωρίσει στο ίδιο γήπεδ,ο πριν 15 μέρες για το Κύπελλο ΕΠΣΘ με 2-0 από τον Ρήγα Φεραίο

Ανοίγοντας το σκορ από πολύ νωρίς, η Ακρόπολη πέτυχε μία δίκαιη νίκη -την πρώτη- στην έδρα της για το φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας 3-1 του  Μαγνησιακού, που σήμερα έκανε τη δική του πρεμιέρα, καθώς το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Σκιάθο είχε αναβληθεί.
Με δύο γκολ μόλις στα πρώτα 12 λεπτά ξεκίνησαν οι γηπεδούχοι.
Επέμειναν για κάτι καλύτερο μέχρι το τελευταίο λεπτό οι φιλοξενούμενοι, που σκόραραν με τη λήξη της κανονικής διάρκειας του αγώνα, αλλά μέχρι εκεί…
Πρόσωπο του αγώνα για τους γηπεδούχους ο Νίκος Αντωνίου, που έκανε ονειρικό ντεμπούτο, αφού σκόραρε τα δύο πρώτα τέρματα της ομάδας του.
Χωρίς αγωνιστικό ρυθμό οι φιλοξενούμενοι, δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και παραδέχθηκαν την ανωτερότητα του αντιπάλου τους.

Πρώτη εμφάνιση έδρας για την Αγ. Παρασκευή που επικράτησε του Ηρακλή με 4-0, σε μια αναμέτρηση που ήταν στο μεγαλύτερο διάστημα μονόλογος των γηπεδούχων.
Εκρηκτικά ξεκίνησε το παιχνίδι ο Ηρακλής, χάνοντας τρεις σπουδαίες ευκαιρίες στα πρώτα 15 λεπτά,  ωστόσο η Αγία Παρασκευή είχε την διάρκεια και κατάφερε μετά το πρώτο γκολ που σημείωσε να ελέγξει απόλυτα το παιχνίδι, αφού οι παίκτες του Ηρακλή σταδιακά έχαναν την ενέργειά τους και μετά το 60’ έδειξαν σημάδια κατάρρευσης.
Μεγάλο πρόβλημα για τον προπονητή του Ηρακλή, Ν. Σπυριδάκη, οι ελλείψεις στο ρόστερ και μοιραία οι ελάχιστες επιλογές που έχει στη διάθεσή του…
Σπουδαία εμφάνιση για τον Σιόβα, ο οποίος στην πρώτη του παρουσία με τη φανέλα της Αγ. Παρασκευής σκόραρε και μάλιστα τρεις φορές, κάνοντας ονειρεμένο ντεμπούτο.

Συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις ο Αίας Σούρπης, που πέτυχε τη δεύτερη νίκη του σε ισάριθμες αγωνιστικές,  καθώς επικράτησε στην έδρα της Αγίας Άννας με 1-0.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά την αναμέτρηση και στα πρώτα 20 λεπτά είχαν εξαιρετική παρουσία, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες..
Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι, που προσαρμόστηκαν στο πλαστικό τερέν, ήταν εκείνοι που αρχικά ισορρόπησαν το παιχνίδι και στη συνέχεια δημιούργησαν τις δικές τους καλές ευκαιρίες και ξεκίνησαν με γκολ  το β’ ημίχρονο. Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες, όλα στο α’ ημίχρονο.

Από ένα καλό ημίχρονο είχαν Πύρασος και Πρωτεσίλαος στην αναμέτρηση που έγινε στο βοηθητικό του ΕΑΚ, εκεί όμως όπου η γηπεδούχος ομάδα της Αγχιάλου ήταν πιο εύστοχη και πετυχαίνοντας ένα γκολ στην εκπνοή του α’ ημιχρόνου κι ένα ακόμα στο δεύτερο -όπου ήταν πολύ καλύτερη- επικράτησε του Πρωτεσιλάου με 2-0.
Οι παίκτες του Πυράσου στο πρώτο ημίχρονο ήταν νευρικοί, δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους,  την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι ήταν περισσότερο πιεστικοί και δημιούργησαν ευκαιρίες που δεν κατάφεραν όμως να μετουσιώσουν σε γκολ.

Παιχνίδι που πήγε στη δύναμη και κρίθηκε στο γκολ ήταν αυτό που έγινε στο Στεφανοβίκειο, όπου ο Διαγόρας επικράτησε της Δήμητρας με 1-0 κι έκανε την πρώτη νίκη της χρονιάς.
Ως δίκαιη, αν κι αγχωτική,  χαρακτήρισαν τη νίκη οι γηπεδούχοι που δημιούργησαν αρκετές κλασικές ευκαιρίες, παρόλου που η απόδοσή τους δεν έφτασε ακόμα  στα υψηλά επίπεδα που επιθυμεί ο προπονητής τους.
Παράπονα για τον πειθαρχικό έλεγχο, για το γεγονός ότι δεν προστάτευσε τους ποδοσφαιριστές τους, αλλά και για το φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ -που χαρακτήρισαν ως πολύ αυστηρό- εξέφρασαν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίο ωστόσο ευχαρίστησαν τη διοίκηση του Διαγόρα για τη φιλοξενία.

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Σκιάθος ( ο αγώνας πρεμιέρας με τον Μαγνησιακό είχε αναβληθεί),  υποδεχόμενη στην έδρα της τους Μυρμηδόνες Πλατάνου, επί των οποίων επικράτησε με σκορ 4-1.
Πλούσιο θέαμα με πολλά γκολ και ευκαιρίες χάρισαν οι δύο ομάδες στον κόσμο που παρακολούθησε το παιχνίδι,  αφού γενικότερα έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητες.
Καλύτεροι από ότι περίμεναν παρουσιάστηκαν οι γηπεδούχοι,  αφού αντιμετωπίζουν ακόμη τα γνωστά προβλήματα, δεδομένου ότι η τουριστική σεζόν και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις  των περισσότερων ποδοσφαιριστών, δεν έχουν ολοκληρωθεί.
Καλύτερη εικόνα είχαν οι φιλοξενούμενοι στο πρώτο μέρος, όταν δημιούργησαν φάσεις και ήταν περισσότερο απειλητικοί,  αλλά τα εύκολα αμυντικά λάθη ήταν αυτά που τους στοίχησαν και διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Διαγόρας- Δήμητρα 1-0
Αγία Παρασκευή- Ηρακλής 4-0
Αγία Άννα- Αίας 0-1
Ακρόπολη- Μαγνησιακός 3-1
Σαρακηνός- Ρήγας 2-1
Σκιάθος- Μυρμιδόνες 4-1
Πύρασος- Πρωτεσίλαος 2-0

Η Βαθμολογία*Μαγνησιακός και Σκιάθος έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Η επόμενη- 3η αγωνιστική
Δήμητρα- Ηρακλής Β.
Αίας- Διαγόρας
Μαγνησιακός- Αγ. Παρασκευή
Ρήγας Φ.- Αγ. Άννα
Μυρμηδόνες- Ακρόπολη
Πρωτεσίλαος- Σαρακηνός
Πύρασος- Σκιάθος

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για τη 2η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Στο βοηθητικό ΕΑΚ… νίκη “έδρας” για Πύρασο, επί του Πρωτεσιλάου
Σκόραρε και κέρδισε… ο Διαγόρας τη Δήμητρα
Πρεμιέρα με το… δεξί, για Σκιάθο
Με γκολ ανά έξι λεπτά… η Ακρόπολη επικράτησε του Μαγνησιακού
Πρεμιέρα.. έδρας, με «τεσσάρα» για την Αγ. Παρασκευή
Σοβαρός και μεστός Αίας, έκανε το “διπλό”… στο Olympico
«Προσγείωσε» τον Ρήγα Φεραίο ο Σαρακηνός (photos)

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις