Ιστορικό “τρίποντο” για Θησέα

Την πρώτη νίκη της ιστορίας του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας σημείωσε ο Θησέας, επικρατώντας με 2-1 του Απόλλωνα Μακρυχωρίου στο δημοτικό στάδιο του Βελεστίνου. Η ομάδα της Αγριάς σ’ ένα παιχνίδι… έξι πόντων με μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο, την παραμονή στην κατηγορία, κατάφερε να πάρει το «τρίποντο», χάρη στο γκολ του Δημητριάδη, λίγα λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης και συγκεκριμένα στο 83’.

Ο Θησέας είχε ανοίξει το σκορ με τον Βλάχο στο 32’, ενώ ο Απόλλων είχε ισοφαρίσει προς στιγμήν με τον Ξέρα στο 75’.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με στόχο να επιβάλουν τον ρυθμό τους, με το παιχνίδι ωστόσο να είναι μοιρασμένο και να παίζεται στο χώρο του κέντρου. Στο 32’, όπως προαναφέραμε, ο Βλάχος από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα μετά από σέντρα του Σφάκα από τα αριστερά και ολέθριο λάθος του τερματοφύλακα Τρούκη (η μπάλα να αναπήδησε στο στήθος του).

Οι φιλοξενούμενοι με τον Ξέρα στο 42’ είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όμως το σουτ του παίκτη του Απόλλωνα απέκρουσε ο Κουτσιρίμπας.

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, τραυματίστηκε ο Απόστολος Σφάκας (έσπασε τη μύτη του) και αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο, μετά από χτύπημα που δέχθηκε στο κεφάλι.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και επεδίωξαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ξέρας ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών της ομάδας του Μακρυχωρίου, δημιουργώντας τρεις φάσεις, στο 58’ (σουτ μπλόκαρε ο Κουτσιρίμπας), στο 65’ (απέκρουσε σωτήρια το τερματοφύλακας του Θησέα) και στο 70’ (σουτ άουτ). Η ισοφάριση τελικά για τον Απόλλωνα ήρθε στο 75’. Ο Ξέρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Τεντολούρη.

Ο Θησέας αφού στο 71’ είχε μια πολύ καλή στιγμή να σκοράρει με τον Κοτζαθανάση  και να κάνει το 2-0 (πριν την ισοφάριση του Απόλλωνα), πήρε τη νίκη με γκολ που πέτυχε στο 83’ ο Δημητριάδης. Ο Πέτσης με ωραία πάσα βρήκε τον συμπαίκτη του να κινείται μέσα στην περιοχή και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το νικητήριο τέρμα του Θησέα, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας, Καψιώτης, Δημητριάδης, Γιαουπλάρι, Βαν ντε Γουίχε, Χατζησταμάτης (88’ Γαλανόπουλος), Σφάκας (46’ λ.τρ. Ζάχος), Οικονόμου, Βλάχος (66’ Κοτζαθανάσης), Πέτσης (83’ Αγγελής), Αγιασιώτης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Τρούκης, Δ. Τεντολούρης, Κουλοκτσής (71’ Μιντζάλι), Τζιλός, Ισούφης, Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Τζουμάκης (58’ Μυργιώτης), Κρανιώτης, Απ. Τεντολούρης, Ξέρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις