Κινδυνεύουν με τιμωρία ΑΕΚ και Φορτούνης

Στο σκαμνί του αθλητικού δικαστή θα καθίσει η ΑΕΚ για τους πυρσούς που άναψαν οι οπαδοί της στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και κινδυνεύει με πρόστιμο.

Από τα γραφόμενα στην έκθεση της αστυνομίας όμως, και από τον χώρο που έγιναν τα επεισόδια ανάμεσα σε οπαδούς της Ένωσης και την αστυνομία θα εξαρτηθεί αν θα μπει λουκέτο στο ΟΑΚΑ τις επόμενες αγωνιστικές.

Σύμφωνα με το άρθρο  15, παράγραφος 4β. αν τα επεισόδια έχουν γίνει στον «εν γένει χώρο του γηπέδου» και συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, η ΑΕΚ κινδυνεύει με ποινή έδρας 2-4 αγωνιστικών και πρόστιμο που μπορεί να φτάσει και τις 250.000 ευρώ!

Κατά τον πειθαρχικό κώδικα «εν γένει χώρος του γηπέδου είναι το γήπεδο και ο περιβάλλων χώρος του, που χρησιμοποιείται από την ομάδα για την στάθμευση αυτοκινήτων και/ή για την εκμετάλλευση εμπορικών δικαιωμάτων».

Να σημειωθεί ακόμη, εφόσον έχουν σημειωθεί σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας ΚΑΙ βιαιοπραγίες, τότες επιβάλλεται και ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών!!!

Αναλυτικά το άρθρο 15, παράγραφος 4 αναφέρει τα εξής:

«α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) έως εκατό χιλιάδων ευρώ (100.000), εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας.

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές, και εφόσον συνδέεται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων επιβάλλεται επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών».

Με ποινή μίας αγωνιστικής κινδυνεύει και ο Κώστας Φορτούνης για τα… γαλλικά που είπε στην εξέδρα μετά το γκολ που πέτυχε. Με βάση το δεδικασμένο Πασχαλάκη από την αναμέτρηση του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ ο αθλητικός εισαγγελέας μπορεί να καλέσει σε απολογία τον παίκτη με αποδεικτικό στοιχείο το βίντεο.