Σε εννέα αγώνες έτρεξαν αθλητές του Σ.Δ.Υ. Βόλου (photos)

Εκπληκτική Κυριακή για τον ΣΔΥ Βόλου με εννέα αγώνες. Αθλητές του συλλόγου έτρεξαν για τη «Φλόγα», καθώς και σε αγώνες σε Αλμυρό, Σικάγο, Κρήτη, Πάτρα, Πτολεμαΐδα, Πρέβεζα, Μέγαρα, Μετέωρα.

Χιλιάδες Βολιώτες κατέκλυσαν τη Κυριακή τη παραλία της πόλης και έτρεξαν για τον καλύτερο λόγο. Ο 6ος αγώνας «Τρέχω για τη Φλόγα», ο αγώνας δύο χιλιομέτρων που γίνεται για ιερό σκοπό, συγκέντρωσε πλήθος συμμετοχών, και το συμβολικό ποσό που συνεισέφερε κάθε συμμετέχοντας αποτέλεσε μια τεράστια βοήθεια για τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «Φλόγα».

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Βόλου για 6η χρόνια μετείχε στη διοργάνωση με εκατοντάδες μέλη του, και ήταν όπως πάντα υποστηρικτής του αγώνα. Όλα τα αθλητικά και τα πολιτιστικά σωματεία της Μαγνησίας έδωσαν επίσης με εκατοντάδες μέλη το «παρών», το ίδιο και χιλιάδες πολίτες. Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του σωματείου Ιππόκαμπος, ενώ τιμητική πλακέτα δόθηκε στη Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας την προσφορά της στον αγώνα. Για την ιστορία, μαζί στη 1η θέση τερμάτισαν ο Μάριος Αργύρης και ο Γιώργος Τσίρτογλου, ενώ 3ος ήταν ο Ahmed abu Jarad και 4ος ο Άγγελος Καμήτας. Στις γυναίκες 1η Ελένη Αγιώτη, 2η η Αρτεμις Γκιτέρτσου, 3η η Γεωργία Ζούζουλα.

Τα εύσημα πανελληνίως απέσπασαν ο «2ος Ημιμαραθώνιος Αλμυρού 21χλμ. «Almyros City-Zerelia Lakes» και 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου 5χλμ.», που έγιναν τη Κυριακή. Η υποδειγματική διοργάνωση του ΕΟΣ Αλμυρού, του Δήμου Αλμυρού και όλων των υποστηρικτών, προσέφερε στους εκατοντάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα έναν αγώνα που θα μείνει στη μνήμη τους τόσο για την οργάνωση και τις παροχές, όσο και για το μοναδικά τοπία, καθώς ο αγώνας πηγαίνει προς την Όθρυ και περνά από τις λίμνες Ζερέλια, οι οποίες είναι από τις ελάχιστες στον κόσμο που έχουν δημιουργηθεί από πτώση μετεωριτών.

Εξαιρετική ήταν η παρουσία των εθελοντών και η συνεργασία μεταξύ τους. Ο ΣΔΥ Βόλου υποστήριξε τον αγώνα και μετείχε με δεκάδες μέλη του. Νικητής στον Ημιμαραθώνιο τερμάτισε ο Σταύρος Τσόκανος (ΑΚΟ Λιβαδειάς), 2ος ο Γιώργος Καλαντζής του ΣΔΥΒ, 3ος ο Αγαμέμνωνας Κοτσυφάκης από το Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Πρώτη γυναίκα τερμάτισε η Ανδριανή Δόμβρου από τον Πειραιά, και ακολούθησαν οι αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου και παράλληλα και του ΑΟ Μαγνησίας Κατερίνα Τσάγγαρη, Χριστίνα Χατζηγιαννίδου. Στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων νίκησε ο Ζήσης Τσουρέλης (ΣΔΥΒ, ΑΟΜ), ακολούθησε ο Σταύρος Τσάτσης του ΑΟΜ, τρίτος ο Τόλης Κουτσουμπές (ΣΔΥΒ). Στις γυναίκες στα 5 χιλιόμετρα πρώτη τερμάτισε η Βίκυ Ελευθερίου (ΣΔΥΒ, ΑΟΜ), και στη συνέχεια δύο ακόμη αθλήτριες του ΣΔΥ Βόλου, η Κατερίνα Καραντζιά και η Σύλα Δροσινού.

Δεκάδες παιδιά από τον Αλμυρό, τον Βόλο, από σωματεία της Μαγνησίας, καθώς και επισκεπτών δρομέων έτρεξαν στους παιδικούς αγώνες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα όλοι οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτών πάνω σε προπλάσματα με τη βοήθεια εκπαιδευτών του Ε.Σ.ΕΚ.Υ.Ζ.

Ένας αγώνας που η παρουσία σε αυτόν αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε δρομέα στον πλανήτη είναι ο Μαραθώνιος του Σικάγο που έγινε τη Κυριακή με περιορισμένο αριθμό 40.000 συμμετοχών. Ο αγώνας είναι ο ένας από τους έξι «major» μαραθωνίους του κόσμου. Στον μεγάλο αυτό αγώνα απόστασης 42.195 μέτρων έτρεξε η δρομέας του ΣΔΥ Βόλου Ευαγγελία Παπαχρήστου που συνεχίζει επί δεκαετίες τη συμμετοχή σε αγώνες μεγάλων αποστάσεων. Νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Μο Φάρα, ο οποίος μάλιστα πέτυχε ευρωπαϊκό ρεκόρ Μαραθωνίου.

Ο ΣΔΥΒ έτρεξε τη Κυριακή σε 9 αγώνες. Έτσι εκτός από τη «Φλόγα», τον Αλμυρό, και το Σικάγο, υπήρξαν οι παρακάτω συμμετοχές σε ακόμη έξι αγώνες:

Περισσότερες από 2.500 συμμετοχές συγκέντρωσε ο Ημιμαραθώνιος Κρήτης στο Αρκαλοχώρι, ο αγώνας που έχει γίνει γνωστός πανελληνίως από τις χιουμοριστικές διαφημίσεις του. Τρεις δρομείς τους ΣΔΥΒ έτρεξαν στον αγώνα, με τον Νίκο Μόσιο να τερματίζει 76ος με 1.41.25 στα 21,1 χιλιόμετρα, και την Άννα Κοκκονάκη να πετυχαίνει επίδοση 2.22.49. Στην απόσταση των 5 χιλιομέτρων έτρεξε η Ελένη Μόσιου.

Ο Αχιλλέας Γιαννούλας έτρεξε στο Run Greece της Πάτρας και τερμάτισε στην 8η θέση του αγώνα των 10 χιλιομέτρων πετυχαίνοντας χρόνο 36.10.

Πέμπτος στη γενική κατάταξη και 1ος στη κατηγορία του αναδείχθηκε ο Αμβρόσιος Δημητριάδης στον «2ο Εορδαϊκό Αγώνα Δρόμου Αθανασιάδης Ανδρέας» 10 χιλιομέτρων στη Πτολεμαΐδα.

Ένας ιδιαίτερα όμορφος αγώνας απόστασης 23 χιλιομέτρων, το Meteora Trail Run 2018 έγινε στα Μετέωρα Καλαμπάκας. Επιτυχή παρουσία είχε από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Βόλου ο Χρήστος Τσιτσιγιάννης.

Στον 19o Ημιμαραθώνιο Άκτιο Δρόμο που γίνεται στη διαδρομή Άκτιο-Βόνιτσα Νομού Πρέβεζας έτρεξε η Βάσω Τασιώνη.

Επιτυχία και στη σκυτάλη Ημιμαραθωνίου, στον παράλληλο αγώνα του 18ου Ημιμαραθωνίου Δρόμου «Στα Χνάρια του Παυσανία», στα Μέγαρα. Ο Νίκος Σκούταρης κατέλαβε τη 1η θέση μαζί με τον συναθλητή Νίκο Βαΐτση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις