Παναγόπουλος: Τερατούργημα η αναδιάρθρωση

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο νομικός Γιώργος Παναγόπουλος και αναφέρθηκε στην επικείμενη αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών, η οποία με τον τρόπο που σχεδιάστηκε, πλήττει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και τη Γ’ Εθνική ειδικότερα.

Ο κ. Παναγόπουλος χαρακτήρισε «τερατούργημα» και «μέγα σκάνδαλο» το όλο σχέδιο, το οποίο καταστρέφει τη μήτρα του ποδοσφαίρου, που είναι τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας και την ανοχή της ΕΠΟ. Επιχορηγούν επαγγελματικές κατηγορίες και η ίδια ΕΠΟ που εκλέγεται από τα σωματεία, αδιαφορεί για αυτά. Καταστρέφουν τη μήτρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλήρης αδιαφορία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που στήθηκε φέτος είναι παράνομο από την κορυφή ως τα νύχια. Είναι μια έμπνευση, η οποία καθοδηγείται από υψηλά κέντρα για συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η προκήρυξη της Football League, ειδικά στα σημεία που αναφέρεται στη Γ’ Εθνική λέει ρητά ότι έχει κενό. Είναι προκήρυξη υπό αίρεση με κενά ακόμη και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο νόμος 2725 απαγορεύει να γίνει αναδιάρθρωση αν δεν περάσουν δύο χρόνια. Κατέλυσαν τα πάντα. Και έρχονται τώρα χωρίς να ενημερώσουν τα σωματεία και τους λένε ότι στις 25 του μηνός η Εκτελεστική Επιτροπή θα συμπληρώσει τις προκηρύξεις για να φτιαχτούν οι κατηγορίες, χωρίς να ξέρει κανείς μέχρι αυτή τη στιγμή ποιος ανεβαίνει, ποιος πέφτει. Αν γίνουν αυτές οι αναδιαρθρώσεις κάποιες ομάδες θα καταστραφούν τελείως διότι αλλες ομάδες δεν θα ανεβαίνουν, άλλες θα πέφτουν δύο κατηγορίες. Θα επέλθει τέτοιο μπάχαλο και καταστροφή που θα τιναχθεί στον αέρα κάθε προϋπολογισμός των σωματείων.

Η Γ’ Εθνική που ήταν προθάλαμος, μετατρέπεται σε κρυφή ημιεπαγγελματική κατηγορία χωρίς πόρους. Θα είναι να παίζεις σαν σε επαγγελματική κατηγορία με ομάδες από όλη τη χώρα. Ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο. Δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι ομάδες, που ήδη δεν αντέχουν κιόλας. Πριμοδοτούν τις εταιρείες, και ειδικά τη Β’ Εθνική που είναι μια βαριά κατηγορία με σκάνδαλα και στημένα και δεν βοηθούν το ερασιτεχνικό με ευθύνη την ΕΠΟ. Απορώ που οι ομάδες της Γ’ Εθνικής δεν αντέδρασαν και ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα. Ευελπιστώ, με βάση και τους ανθρώπους που μιλάω, πως οι ομάδες της Γ’ Εθνικής θα προβούν σε νομικές κινήσεις και δεν θα αφήσουν το σκάνδαλο να συντελεστεί.

Βγήκε τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Διακοφώτης και είπε διάφορα πράγματα, θολά και συγκεχυμένα. Θα είναι σαν πειραματόζωα οι ομάδες. Όσες ομάδες θα ανεβαίνουν, ουσιαστικά δεν θα ανεβαίνουν στη δεύτερη κατηγορία, αλλά σε μια άλλη. Όσες πέσουν θα είναι καταδικασμένοι. Γιατί να κατεβούν να παίξουν επομένως; Για να μπαίνουν μέσα κάποιοι άνθρωποι που στηρίζουν από χόμπι τις ομάδες χωρίς κέρδη και χωρίς επιχορήγηση από την ΕΠΟ; Δεν γίνεται καμία κίνηση προστασίας του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Προσπαθούν να επιβάλλουν με το ζόρι μια επαγγελματική αναδιάρθρωση, που δεν οδηγεί πουθενά, καταστρέφοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είναι άραγε σε πλήρη γνώση αυτού του τερατουργήματος ο κ. Βασιλειάδης;»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις