“Όλοι μαζί συνταξιδιώτες στο όνειρο”

Ο Νίκος Ιμεράι ανέλαβε πρόσφατα και επίσημα πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής ποδοσφαίρου. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Θ» αποκαλύπτει τα όνειρα που έχει για τη Νίκη και εξομολογείται ότι αν συνεχιστεί η καλή δουλειά που γίνεται τώρα, σύντομα θα βρίσκεται στα «μεγάλα σαλόνια» Ταυτόχρονα ζητεί από τους φιλάθλους να γίνουν «όλοι μαζί συνταξιδιώτες στο όνειρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΚΡΙΣΙΛΑ

 

Πώς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το ποδόσφαιρο και συγκεκριμένα με τη Νίκη;

Η πρώτη μου επαφή με τη Νίκη έγινε μέσω των παιδιών μου. Η κόρη μου πήγαινε στο βόλεϊ και ο γιος μου στο ποδόσφαιρο. Όταν έπαιζαν οι Ακαδημίες έβλεπα αγώνες κι έτσι «κόλλησα» με τη μεγάλη ομάδα του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησα ως χορηγός στη φανέλα, αλλά στη συνέχεια μου γεννήθηκε η μεγάλη επιθυμία να βοηθήσω τον σύλλογο όσο γίνεται περισσότερο. Πράγματι αυτός ο σύλλογος είναι που μου ταιριάζει περισσότερο. Έχει προσφυγικές καταβολές, πράγμα που με άγγιξε, γιατί κι εγώ πρόσφυγας είμαι.

 

Σε ποια κατάσταση βρήκατε το ποδοσφαιρικό τμήμα;

Υπήρχαν αρκετές δυσκολίες, όσον αφορά την οργάνωση, αλλά και χρέη. Γι’ αυτό είπαμε ότι πρώτα πρέπει να βάλουμε τις βάσεις. Ένα σπίτι ξεκινά από τα θεμέλια. Θέλαμε να βάλουμε γερά θεμέλια για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε σκαλοπάτι-σκαλοπάτι και όχι να φτιάξουμε κάτι πρόχειρο, που με τον πρώτο άνεμο θα σκορπίσει. Ξεκινήσαμε με την οργάνωση του τμήματος, αποκτήσαμε γραφεία, στελεχώσαμε το τμήμα με προσωπικό, ενώ κάναμε νέα αρχή στην Ακαδημία. Ωστόσο βλέπω ότι οι απαιτήσεις του κόσμου δεν περιορίζονται σε μια καλή Ακαδημία. Σίγουρα οι φίλαθλοι όλων των ομάδων είναι κάπως βιαστικοί και τα θέλουν όλα γρήγορα. Εμείς όμως δεν λειτουργήσαμε έτσι. Αρχίσαμε να φτιάχνουμε το όνομα της ομάδας, και δημιουργήσαμε προϋποθέσεις σωστής λειτουργίας του τμήματος. Δεν θεωρούμε σωστό να ξοδεύουμε χρήματα σε παίκτες, που έρχονται για μια χρονιά και φεύγουν.

 

Πιστεύετε ότι έχουν επιτευχθεί οι περισσότεροι στόχοι;

Ναι έχουν επιτευχθεί, αλλά υπάρχει και το θέμα του Πανθεσσαλικού. Πρέπει να ξεκαθαρίσει για το διάστημα που θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Επίσης έχουμε τα πρότζεκτ του «Π. Μαγουλάς» και του χώρου του ΟΣΕ, τα οποία θα «τρέξουν» το επόμενο διάστημα.

 

Πόσο θα βοηθήσουν την Ακαδημία αυτά τα έργα;

Έχοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις η Νίκη θα μπορεί να προσελκύσει πολλά παιδιά όχι μόνο από τη Ν. Ιωνία και τον Βόλο, αλλά από όλη τη Μαγνησία. Μ’ αυτόν τον τρόπο ο σύλλογος θα έχει μέλλον. Επιδιώκουμε τον καλύτερο συντονισμό της Ακαδημίας, ώστε μελλοντικά ολοένα και περισσότερα παιδιά να προωθούνται στην πρώτη ομάδα. Δυστυχώς ο Βόλος αδικεί τα παιδιά του και αναζητούν αλλού την τύχη τους. Όταν ολοκληρωθούν τα έργα αυτά, τότε η Νίκη θα αλλάξει επίπεδο.

Φέτος η προετοιμασία άρχισε με προπονητή τον κ. Μπούις. Είστε ικανοποιημένος από τη δουλειά του;

Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Γνωρίζει ποδόσφαιρο και σε λίγα χρόνια θα τον δούμε σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Η ομάδα χτίστηκε να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, κάτι που δεν συνέβαινε τουλάχιστον τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο και θα βλέπει θέαμα.

Σας πίκρανε ο τρόπος που έφυγε;

Όχι, ο Φάντζιο έφυγε ως φίλος. Είχαμε συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα, όπου μου ανέφερε ότι έχει μια εξαιρετική πρόταση από την Κύπρο, αλλά αν εγώ έχω αντίθετη γνώμη, τότε θα έμενε στη Νίκη. Από την πλευρά μου του είπα ότι πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του και να κάνει το καλύτερο για την οικογένειά του. Γι’ αυτό του έδωσα την άδεια να φύγει.

 

Με ποιο κριτήριο έγινε η επιλογή του νέου προπονητή;

Μάθαμε για τον κ. Κούτση ότι έχει ίδια φιλοσοφία με τον κ. Μπούις. Ως ποδοσφαιριστής έχει παραστάσεις από ΠΑΟΚ, Άρη, Ατρόμητο, ενώ έφτασε να παίξει στην Εθνική. Αλλά και ως προπονητής, όπου δούλεψε άφησε έργο. Ταιριάζει με τη φιλοσοφία που χτίστηκε η ομάδα, γιατί θα μπορούσε να έρθει ένας αμυντικογενής προπονητής και να θέλει να τα αλλάξει όλα. Η φετινή Νίκη παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο κι εκεί θα στηριχθεί. Θεωρώ ότι ο κ. Κούτσης είναι ήρεμος άνθρωπος και έχει «χημεία» με τους ποδοσφαιριστές.

Είναι και ο κ. Κούτσης λάτρης της πειθαρχίας;

Ναι πάρα πολύ, είναι κάθετος σε αυτό το θέμα. Θα αποκαλύψω κάτι που δεν το γνωρίζει ο κόσμος. Όταν στην πρώτη του προπόνηση, μπήκα στο γήπεδο για να του πω κάτι. Τότε μου λέει «πρόεδρε έχει αρχίσει η προπόνηση. Θα μιλήσουμε μετά το τέλος της». Είχε απόλυτο δίκιο και αποχώρησα. Την ίδια στάση κράτησε και με τον Μακενγκό, που δυσανασχέτησε στην αλλαγή του. Το θέμα διευθετήθηκε, αλλά πέρασε το μήνυμα ότι η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους και κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Επίσης μου αρέσει ότι στις δηλώσεις του στέκεται κυρίως στις αδυναμίες της ομάδας και δεν παρασύρεται από το τελικό σκορ. Κοιτάζει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

 

Πώς είναι το κλίμα στην ομάδα μετά την ξαφνική αλλαγή προπονητή;

Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό στα αποδυτήρια, όπως πρέπει να είναι. Όλα τα παιδιά στα μάτια τα δικά μου και του προπονητή είναι το ίδιο. Δεν γίνονται διακρίσεις, επομένως δεν υπάρχει λόγος να αισθάνεται κανείς αδικημένος. Ο προπονητής είναι ο «άρχοντας» των αποδυτηρίων και του αγωνιστικού τμήματος και εκείνος που παίρνει τις αποφάσεις.

 

Έχετε μιλήσει με τον προπονητή για τυχόν κενά, που ίσως καλυφθούν με μεταγραφές;

Δεν μου έχει μιλήσει για μεταγραφές. Μου ανέφερε για κάποιες αδυναμίες που υπάρχουν, αλλά είπε ότι μπορούν να εξαλειφθούν με το υπάρχον ρόστερ. Μάλιστα σε λίγο θα υπάρχει ευχάριστος «πονοκέφαλος», γιατί κάποιοι παίκτες επιστρέφουν από τραυματισμό και θα διεκδικήσουν θέση στην ενδεκάδα. Είναι θέμα προπονητή το πώς θα το διαχειριστεί. Ευτυχώς μετέχουμε σε τρεις διοργανώσεις και υπάρχουν παιχνίδια για όλα τα παιδιά.

Ποιοτικά σας αρέσει η φετινή Νίκη; Είναι καλύτερη από πέρσι;

Πιστεύω ότι έχει περισσότερη ποιότητα. Παίζει πιο τεχνικό ποδόσφαιρο και θέλει να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Μου αρέσει που δεν σταματά να κυνηγά το γκολ, ακόμη κι όταν το παιχνίδι έχει κριθεί. Αυτό δεν συμβαίνει γιατί θέλουμε να μειώσουμε τον αντίπαλο, αλλά σε ένδειξη σεβασμού προς τους φιλάθλους μας, που έχουν πληρώσει εισιτήριο και διψούν για καλό θέαμα. Έχουμε βαρύ πρόγραμμα με τρεις διοργανώσεις, αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να ανταποκριθεί. Παρέχουμε όλες τις διευκολύνσεις στους ποδοσφαιριστές και έχουμε αυξημένες απαιτήσεις.

 

Πώς βλέπετε το φετινό πρωτάθλημα; Υπάρχει ενδεχόμενο να ανεβούν και οι δευτεραθλητές…

Κατά τη γνώμη μου η άνοδος θα κριθεί μεταξύ Νίκης και Ολυμπιακού. Δεν νομίζω ότι άλλη ομάδα στον όμιλο μπορεί να τους κοντράρει. Όσον αφορά το σενάριο για την άνοδο και των δευτεραθλητών, δεν μας απασχολεί. Εμάς μας ενδιαφέρει να τερματίσουμε πρώτοι στον όμιλο. Ας ψάξουν άλλοι για τον δεύτερο…

 

Πρόσφατα έγιναν αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή…

Πράγματι κάναμε ανασχηματισμό και ξεκαθαρίσαμε τις αρμοδιότητες για κάθε μέλος. Είμαι χαρούμενος γιατί έχουμε καλά παιδιά στη διοίκηση και γενικότερα γύρω από την ομάδα που νοιάζονται για εκείνη. Θεωρώ ότι μ’ αυτό το σχήμα γινόμαστε πιο ευέλικτοι. Όσοι δεν μπήκαν στη Δ.Ε. δεν σημαίνει ότι δεν είναι Νικιώτες. Απλά τοποθετήθηκαν άτομα που κατά την κρίση μου μπορούν να προσφέρουν περισσότερο σ’ ένα συγκεκριμένο κομμάτι. Παραμένουμε, όμως, ενωμένοι για το καλό της Νίκης.

 

Πλέον είστε και επίσημα ο νέος πρόεδρος της Δ.Ε. Ποια είναι τα όνειρά σας για τη Νίκη;

Βασικός μας στόχος είναι η ομάδα να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και να ανεβεί κατηγορία. Οπωσδήποτε η Νίκη πρέπει να φύγει από την Γ’ Εθνική. Αυτή η κατηγορία δεν αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Πιστεύω πως αν συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και υπάρχει η στήριξη από τον κόσμο, σε λίγα χρόνια η Νίκη θα βρεθεί ξανά στα «μεγάλα σαλόνια» αλλά με στέρεες βάσεις.

 

Εφόσον τα καταφέρει η Νίκη, έχει τις βάσεις για να παίξει σε επαγγελματική κατηγορία;

Η Νίκη ήδη λειτουργεί επαγγελματικά. Δεν θα αλλάξει κάτι δραστικά. Οι βάσεις έχουν μπει, η ομάδα είναι έτοιμη να αντεπεξέλθει  και σε μεγαλύτερη κατηγορία. Με δυο-τρεις προσθήκες μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο του χρόνου. Οι αντίπαλοι θα πρέπει να ξέρουν πως όταν θα παίξουν με τη Νίκη θα χάσουν. Οφείλουμε, όμως, να είμαστε κι εμείς σοβαροί. Αντίπαλός μας είναι μόνο ο κακός μας εαυτός.

Είστε ευχαριστημένος από την παρουσία του κόσμου;

Ο κόσμος βλέπει ότι γίνεται κάτι καλό και θα στηρίξει την προσπάθειά μας. Είναι ακόμη νωρίς και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν. Δεν περιμένω ξαφνικά να γεμίσει το Πανθεσσαλικό. Σιγά-σιγά όμως κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των φιλάθλων γιατί βλέπουν ότι γίνεται σοβαρή δουλειά. Τους ζητάμε να είναι κοντά μας, όλοι μαζί να γίνουμε συνταξιδιώτες στο όνειρο. Εμείς θα κάνουμε το καλύτερο για τη Νικάρα μας…

Πηγή: εφημερίδα “ΘΕΣΣΑΛΙΑ”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις