Ευρωλίγκα: Πρεμιέρα με Χίμκι στη Ρωσία για Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας αντιμετωπίζει απόψε στις 20.00 εκτός έδρας την Χίμκι και ο Ντέιβιντ Μπλατ σημείωσε την δυσκολία και τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει η αναμέτρηση, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ενίσχυσης της ομάδας του.

Ο 59χρονος Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς ρωτήθηκε για το αν το ρόστερ της ομάδας του έχει κλείσει και  ήταν ξεκάθαρος: «Ακούω διάφορες φήμες για το ποιον παίκτη παίρνουμε ή θα έπρεπε να πάρουμε. Δεν έχουμε συζητήσει καν κάτι τέτοιο».   

Αναφερόμενος στο ματς με την Χίμκι δήλωσε πως «το πρώτο εκτός έδρας  παιχνίδι είναι πάντα συναρπαστικό. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση. Πιστεύω ότι έτσι θα είναι όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης της φετινής σεζόν. Η Χίμκι είναι μία πολύ καλή ομάδα και πέρυσι είχε μία πολύ καλή σεζόν. Έχει πολύ καλό προπονητή. Είναι ενδιαφέρον – δεν το λέω ειρωνικά – αλλά είναι ένα παιχνίδι της τύχης. Είναι ένας Έλληνας προπονητής, που κατά το παρελθόν έχει κοουτσάρει με πολύ μεγάλη επιτυχία τον Ολυμπιακό. Είχα την τύχη και την τιμή να προπονήσω αρκετούς παίκτες της με την εθνική ομάδα κι έχουν μία πολύ ενδιαφέρουσα δυναμική. Το πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι είναι δύσκολο, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό».

Όσον αφορά το επίπεδο της ετοιμότητας της ομάδας του, τόνισε: «Δεν είναι δικαιολογία, αλλά στα μέσα της προετοιμασίας έλειπαν αρκετοί παίκτες για 10-15 ημέρες. Είμαι σε καλή κατάσταση και όπως και άλλες ομάδες που είχαν τον ίδιο θέμα προσπαθούμε να καλύψουμε το κενό. Πρέπει να παίζεις με τα χαρτιά που σου μοιράζονται. Πρέπει να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο και να μην κοιτάμε τι έγινε στο παρελθόν».

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις