Βεργέτης: Αυτούς βλέπω για την άνοδο

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για τη νέα Δόξα, το πρωτάθλημα της Football League, αλλά και τον αποκλεισμό από τη Νίκη Βόλου στο Κύπελλο.

 

Είπε κι άλλα, μέσω του STAR Βορείου Ελλάδας ο προπονητής της Δόξας. «Οι απαιτήσεις μας είναι υψηλές. Αρχίσαμε με γνώμονα τη δημιουργία βάσης, κι αν δουλεύοντας πάνω σε δεδομένα, έρθει η μεγάλη επιστροφή, το οποίο θα είναι και ιδεατό, καλώς να έρθει. Πρέπει η Δόξα να έχει ταυτόχρονα κορμό 15 παικτών και εκεί πάνω οι προσθήκες 4-5 ποιοτικών παικτών, κάνοντας υπέρβαση, να έχει ανταγωνιστικό σύνολο και στην πρώτη κατηγορία, σε περίπτωση ανόδου».

«Δεν παίζουν μηχανές»

Όσο για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, την προετοιμασία, αλλά και τα φαβορί ανόδου; «Είμαστε στην ένατη εβδομάδα προετοιμασίας, ο αποκλεισμός ήρθε στην πέμπτη εβδομάδα. Μας πείραξε και μας ενόχλησε, άπαντες το έχουν αντιληφθεί. Η φιλοσοφία μου για το ποδόσφαιρο είναι μία και ενιαία, ανεξάρτητα από την κατηγορία. Δεν παίζουν μηχανές, αλλά άνθρωποι. Πιστεύω στην επιστημονική ανάλυση και προσέγγιση, των στοιχείων εκείνων, που χαρακτηρίζουν έναν ποδοσφαιριστή. Το φετινό Πρωτάθλημα θα βασιστεί σε δύναμη, ατομικές μονομαχίες και εξωγενείς παράγοντες. Δεν θέλω να πιστεύω ότι θα επηρεάσουν αυτούς που αγωνίζονται εντός των τεσσάρων γραμμών. Θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Όσο για την άνοδο; «Πέρα από μας βλέπω τους Ηρακλή, Παναχαϊκή και Κέρκυρα ως φαβορί. Μου αρέσει η φιλοσοφία του Κισσαμικού, ενώ ο Βόλος με τα Τρίκαλα θα δημιουργήσουν το γκρουπ των διεκδικητών. Οι μικρολεπτομέρειες θα κρίνουν πολλά».

Τέλος, στάθηκε και στον κόσμο της Δόξας: «Ζω και βιώνω ξεχωριστή κατάσταση στην πόλη. Ο κόσμος της Δράμας αγαπά παθολογικά την ομάδα. Καλώ τον κόσμο να μας στηρίξει τόσο στα εύκολα, όσο και στα δύσκολα».

mikriliga.com

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις