Κρατούσε… πεντάσφαιρο ο Ολυμπιακός Β. (photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε το «3Χ3», επικρατώντας του Πιερικού με 5-1. Οι «ερυθρόλευκοι» που μπορεί να αγωνίστηκαν ως τυπικά γηπεδούχοι στο δημοτικό στάδιο Αλμυρού «Αθανάσιος Ραγάζος» (σ.σ. λόγω εργασιών που πραγματοποιούνται στο Πανθεσσαλικό στάδιο) για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας, κατέκτησαν δίκαια τους τρεις βαθμούς, με βάση την απόδοση τους στον αγωνιστικό χώρο.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, ωστόσο κατάφερε μετά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ανεβάσει την απόδοσή του κατακόρυφα και να σημειώσει τρία τέρματα σε διάστημα 11 λεπτών, με τους Σερτζίνιο (28’), Φλίγκο (34’) και Ζγκούρι (39’). Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν για τα αποδυτήρια με διαφορά τριών τερμάτων, έχοντας… κλειδώσει την υπόθεση νίκη από το πρώτο 45λεπτο.
Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα από ότι στο πρώτο ημίχρονο και στο 49’ κατάφερε να διευρύνει το σκορ σε 4-0. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι που είχαν παθητικό ρόλο στο πρώτο μέρος, κατάφεραν να μειώσουν σε 4-1, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κυπαρίσση στο 53’. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Ολυμπιακός Βόλου προσπάθησε να πετύχει και 5ο τέρμα, το οποίο πέτυχε στο 87’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ο Ρόκας, που είχε περάσει νωρίτερα ως αλλαγή.

Πώς παρατάχθηκαν οι ομάδες
Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε την ομάδα του, με την αγαπημένη του διάταξη (σ.σ. 4-2-3-1). Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας του Ολυμπιακού πήρε ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Λεάντρο και Οικονομόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ναζίμ και Κόλα, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν, ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Τέλος, ρόλο κεντρικού επιθετικού είχε ο Φλίγκος.
Αξίζει να αναφέρουμε, πως έμεινε εκτός αποστολής ο Βασίλης Σαχινίδης, ο οποίος αντιμετώπισε ένα τραυματισμό της τελευταίας στιγμής.
Ο προπονητής των «ασπρόμαυρων», Μιχάλης Ζιώγας, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Τερματοφύλακας ήταν ο Πατσιογεώργος. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησε οι Αλ. Καρτσαμπάς, Χατζηδίμπας, Τσιούχας και Σκλιοπίδης. Το τρίδυμο της μεσαίας γραμμής αποτέλεσαν οι Αθ. Καρτσαμπάς (σ.σ. είχε ανασταλτικό ρόλο), Κωτσιαρίδης και Κραγιόπουλος (σ.σ. είχαν πιο δημιουργικό ρόλο). Δεξιός μεσοεπιθετικός ήταν ο Κυπαρίσσης και αριστερός ο Βερνάρδος, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Μηλιώτης.

«Χόρευε» ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο
Μπορεί οι «ερυθρόλευκοι» να είχαν ένα κάκιστο πρώτο εικοσιπεντάλεπτο, μη μπορώντας να βρουν διαδρόμους για την εστία του Πατσιογεώργου, όμως, μετά το μακρινό σουτ του Λώττα στο 25’, που κατέληξε εκτός εστίας, ο Ολυμπιακός «έβγαζε» φωτιές.

Στο 28’ ο Ναζίμ βρέθηκε στο ύψος της περιοχής και έστρωσε τη μπάλα στη δεξιά πλευρά για τον Σερτζίνιο, με το δεξιό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού να δοκιμάζει το πόδι του από απόσταση και να στέλνει τη μπάλα με δυνατό σουτ στο αριστερό παράθυρο της εστίας του τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων.

Μετά από έξι λεπτά, ο Φλίγκος βρέθηκε ολομόναχος στο ύψος της μικρής περιοχής κι αφού πρώτα «όπλισε» το δεξί του πόδι, βλέποντας παράλληλα την αντίπαλη εστία, στη συνέχεια σούταρε δυνατά, στέλνοντας τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πιερικού για να διπλασιάσει τα τέρματα του Ολυμπιακού.

Στο 37’ η κοντινή κεφαλιά του Ναζίμ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πατσιογεώργου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Ζγκούρι με σουτ μέσα από την περιοχή του Πιερικού ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 3-0, το οποίο παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

«Βροχή» τα γκολ και στο δεύτερο μέρος
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Λώττας σούταρε στο 47’ επάνω στον Πατσιογεώργο. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φλίγκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πλάσαρε τον Πατσιογεώργο από κοντά για το 4-0, έπειτα από πάσα του Ναζίμ, που ακολούθησε μετά την εκτέλεση φάουλ του Λώττα.
Στο 53’ ο Κυπαρίσσης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του στο 52’, μειώνοντας σε 4-1 από την άσπρη βούλα, στέλνοντας τη μπάλα στο κέντρο της εστίας του Γιακουμή. Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Φλίγκος σούταρε από δεξιά και πλάγια θέση μέσα από την περιοχή του Πιερικού, αλλά αμυνόμενος των φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα κόρνερ, με κόντρα.
Στο 68’ ο Κραγιόπουλος σούταρε από μακρινή απόσταση, με τον Γιακουμή να μπλοκάρει τη μπάλα, ενώ και την κεφαλιά του Ζγκούρι μετά από την εκτέλεση φάουλ του Κόλα μπλόκαρε ο Πατσιογεώργος.
Στο 86’ ο Σκοπελίτης κέρδισε πέναλτι από ανατροπή αντίπαλου αμυντικού. Την εκτέλεση της «εσχάτης των ποινών» ανέλαβε ο Ρόκας, που είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι νωρίτερα, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1 από τα ένδεκα βήματα, δίνοντας παράλληλα διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Πιερικού.
Μόνος πρώτος ο Ολυμπιακός
Μετά την κατάκτηση των 3 βαθμών για 3η σερί αγωνιστική, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν συνολικά τους 9 βαθμούς και φιγουράρουν, έστω και προσωρινά, στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα του 4ου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Κι αυτό συμβαίνει, διότι η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί μετά και την πραγματοποίηση των παιχνιδιών, που έχουν προγραμματιστεί για να διεξαχθούν αύριο. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός Βόλου, μπορεί για την ώρα να απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής και από τη Δευτέρα να ξεκινήσει το σχεδιασμό του για το επόμενο παιχνίδι, στο οποίο θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Θησέα Αγριάς.
Ευχαρίστησε τον Γ.Σ. Αλμυρού ο Ολυμπιακός
Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, η διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου ευχαρίστησε με ανακοίνωση της, που ακούστηκε από τα μεγάφωνα του σταδίου, τη διοίκηση του Γ.Σ. Αλμυρού για τη συνεργασία τους, όσον αφορά την παραχώρηση του γηπέδου για τη διεξαγωγή του αγώνα, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Πιερικού.
«Παρών» οι φίλοι του Ολυμπιακού και στον Αλμυρό
Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου ταξίδεψε μέχρι τον Αλμυρό για να βρεθεί κοντά στην αγαπημένη του ομάδα, τραγουδώντας και κάνοντας πράξη σε ακόμη ένα παιχνίδι, ένα από τα αγαπημένα του συνθήματα, το «Δεν σ’ αφήσαμε μόνο ποτέ». Οι φίλοι των «ερυθρόλευκων» έδωσαν βροντερό «παρών» και στο δημοτικό στάδιο «Αθανάσιος Ραγάζος» και έγιναν ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού, στηρίζοντας τις προσπάθειες των παικτών του Περικλή Αμανατίδη, με τους ποδοσφαιριστές της Βολιώτικης ομάδας να τους αφήνουν ικανοποιημένους, τόσο από την προσπάθεια, όσο κι από το αποτέλεσμα του αγώνα.

 

Σκόρερ: 28’ Σερτζίνιο, 34’, 49’ Φλίγκος, 39’ Ζγκούρι, 87’ Ρόκας-53’ Κυπαρίσσης.
Κίτρινες
: 43’ Οικονομόπουλος-9’ Αλ. Καρτσαμπάς, 69’ Κραγιόπουλος.
Διαιτητής
: Μπεκιάρης (Καρδίτσας).
Βοηθοί: Βογιατζής, Τίκας (Καρδίτσας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιακουμής, Σάββας, Λεάντρο, Οικονομόπουλος, Μπουτζίκος, Ναζίμ (53’ Σκοπελίτης), Κόλα, Ζγκούρι (72’ Ρόκας), Λώττας, Σερτζίνιο (72’ Ευθυμιάδης), Φλίγκος.
ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Πατσιογεώργος, Αλ. Καρτσαμπάς, Τσιούχας (46’ Μπατσαράς), Χατζηδίμπας, Κραγιόπουλος, Αθ. Καρτσαμπάς, Βερνάρδος (53’ Δαδάκος), Σκλιοπίδης, Μηλιώτης, Κωτσιαρίδης (53’ Λαμπίρης), Κυπαρίσσης (84’ Κριεμάνδι).

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις