Π. Αμανατίδης: Στα εμπόδια που δημιουργούνται, ο Ολυμπιακός Β. απαντά στο γήπεδο

Ικανοοποιημένος από τη νίκη και την εμφάνιση της ομάδας παρουσιάστηκε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης. Στις δηλώσεις του ο τεχνικός των “ερυθρολεύκων” τόνισε:

“Θέλω να σταθώ σε ένα σημείο, το οποίο ήταν και το πιο σημαντικό για μένα, όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι. Είπαμε με τους ποδοσφαιριστές να μην ασχοληθούμε καθόλου με το γεγονός, ότι ο Ολυμπιακός ξαφνικά βρέθηκε σ’ ένα παιχνίδι να παίξει μακριά από το γήπεδο του, που είναι το Πανθεσσαλικό στάδιο. Οι παίκτες μας ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Σήμερα ήταν όλοι εδώ. Ο κόσμος, η ομάδα, όλοι μαζί και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι προϊόν συγκέντρωσης, αφοσίωσης στον στόχο που έχει ομάδα και μεγάλης θέλησης για τη φετινή διάκριση.

Νομίζω, ότι είχαμε καθολική υπεροχή. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, που συσπειρώνεται μέρα με την ημέρα. Όποιο εμπόδιο και αν δημιουργηθεί, η απάντηση από την ομάδα θα δίνεται αγωνιστικά. Από καλύτερη εμφάνιση, μεγαλύτερο πάθος, καθαρότερη σκέψη, μεγαλύτερη αφοσίωση, συγκέντρωση στο στόχο. Αυτές είναι οι λέξεις που περικλείουν μία προσπάθεια πρωταθλητισμού από τον φετινό Ολυμπιακό Βόλου.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους του γηπέδου, που φρόντισαν ο αγωνιστικός χώρος να είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Την ομάδα του Αλμυρού για την φιλοξενία, αλλά και τους ανθρώπους του Δήμου. Αισθανθήκαμε πραγματικά οικία και σαν στο σπίτι μας».

Για το γεγονός ότι η ομάδα «ξεμπούκωσε» μετά το 20λεπτο: «Είναι μία ομάδα που μου αρέσει πραγματικά. Όντως μέχρι το 20ο λεπτό δεν υπήρχε ρυθμός στο παιχνίδι και αυτό μας δημιούργησε κάποιο πρόβλημα. Στη συνέχεια, όμως, η προσπάθεια των παικτών ήταν πάρα πολύ καλή. Πετύχαμε ωραία γκολ και είχαμε πολύ ωραίες προσπάθειες. Χάρηκα πραγματικά το παιχνίδι».

Για το γεγονός ότι πλέον αρχίζουν και σκοράρουν και οι επιθετικοί: «Με μαθηματική ακρίβεια θα γινόταν αυτό. Και είναι λογικό… Αν μπορούμε, ωστόσο, να πάρουμε κάποια γκολ και από τις πίσω ζώνες, από τους μεσους και από τους αμυντικούς, αυτή η ομάδα θα βρει πιο εύκολα λύσεις και πιο εύκολο τον τρόπο να πετύχει το στόχο που έχει θέσει».

Για την απουσία του Σαχινίδη και την εμφάνιση του Φλίγκου: «Η απουσία του Σαχινίδη είχε να κάνει με ένα μικρό προβληματάκι της τελευταίας στιγμής. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει παίκτες που έρχονται από πίσω και θα δώσουν και ανάσες σε κάποια παιδιά, τα οποία επιβαρύνονται ένα φορτίο. Παράλληλα και οι ίδιοι θα δώσουν λύσεις. Νομίζω, ότι διαθέτουμε 20 παίκτες πρώτης γραμμής.

Όσο για τον Κώστα Φλίγκο αισθάνθηκε πάρα πολύ οικεία σήμερα, παίζοντας σ’ ένα γήπεδο, στο οποίο πέρυσι πέτυχε 20 γκολ».

Για το αν υπήρχε άγχος στο πρώτο 20λεπτο: «Δεν υπήρχε άγχος. Νομίζω υπήρχε τρομερή θέληση για να έρθει το γκολ. Παρόλο που δεν κάναμε προπόνηση σ’ αυτό το γήπεδο, πράγμα σπάνιο για γηπεδούχο ομάδα».

Για τον Στάθη Ρόκα και για το γεγονός ότι δεν ξεκίνησε σήμερα ως βασικός: «Ο Στάθης ρόκας είναι ο φυσικός αρχηγός της ομάδας. Μπορεί να βοηθήσει, είτε ως παίκτης πρώτης γραμμής είτε ερχόμενος από τον πάγκο. Είχε ένα θέμα μέσα στην εβδομάδα, θεωρώ όμως τη φυσική του παρουσία στο γήπεδο πάρα πολύ σημαντική. Κλήθηκε να κάνει αυτό που έπρεπε, ως πραγματικός αρχηγός του Ολυμπιακού».