Α’ ΕΠΣΘ: Το Φιλμ της 3ης αγωνιστικής (+ πίνακας βαθμολογίας)

Ολοκληρώθηκε και η 3η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣΘ, όπου δυο ομάδες συνεχίζουν με το απόλυτο νικών (Ακρόπολη κι Αίας), όπως και η Σκιάθος που έχοντας παιχνίδι λιγότερο μετρά “δυο στα δυο”.

Στον αντίποδα, δυο είναι οι ομάδες που δεν έχουν ακόμα βαθμό, Ηρακλής και Μαγνησιακός, με τους δεύτερους, ωστόσο, να έχουν αγώνα λιγότερο.

Στις στατιστικές παρατηρήσεις, αξιοσημείωτο ότι δεν υπήρξε καμία ισοπαλία και σ’ αυτή την αγωνιστική (όπως και στην προηγούμενη), που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως η αγωνιστική των φιλοξενούμενων, αφού υπήρξαν τέσσερις νικητές έναντι τριών γηπεδούχων, ενώ ήταν και η πιο αποδοτική σε γκολ ως σήμερα, με 23 τέρματα έναντι 20 και 14 στη δεύτερη και την πρώτη αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, σε σχέση με την εικόνα που παρουσίασαν οι αναμετρήσεις έχουμε τα εξής:

Σπουδαίο αποτέλεσμα και τρίτη συνεχόμενη νίκη για τον Αίαντα, που επικράτησε στην έδρα του επί του Διαγόρα με 3-1, κάνοντας ανατροπή σκορ στο β’ ημίχρονο, αφού οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί από το α΄ 45λεπτο. Μπλακ άουτ υπέστησαν οι παίκτες του Διαγόρα, που δέχτηκαν τρια γκολ σε οκτώ λεπτά και δεν κατάφεραν να αντιδράσουν…
Σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του αγώνα, ο Διαγόρας είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, ιδιαίτερα στο α’ ημίχρονο, εκεί όπου οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν νευρικοί και μη έχοντας την ηρεμία να αποδώσουν καλό  ποδόσφαιρο.
Σημαντική αποδείχθηκε για την ομάδα του Αίαντα η είσοδος του Τσόγκα στον αγωνιστικό χώρο (στο 35’ λόγω τραυματισμού του Κωστούλα),  παρουσία που έδωσε στην ομάδα της Σούρπης την ώθηση που ως τότε δεν είχε.

Σημαντική η παρουσία και του Χειλά, στο δεύτερο ημίχρονο, που πέρασε επίσης ως αλλαγή και βοήθησε πολύ την ομάδα της Σούρπης, οδηγώντας την στην ανατροπή του σκορ και την τελική νίκη.Σε μία αναμέτρηση όπου οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς σκοπιμότητα, με γρήγορο ρυθμό και πολλές  ευκαιρίες εκατέρωθεν, η Ακρόπολη ήταν αυτή που επικράτησε των Μυρμιδόνων (0-2) κι έφυγε από τον Πλάτανο με την τρίτη συνεχόμενη νίκη της, στις ισάριθμες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Από πολύ νωρίς προηγήθηκαν οι ποδοσφαιριστές του Γιάννη Ακτσιαλή που σημείωσαν από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο,έχοντας «ασίστμαν» τον Μερμίγγη και σκόρερ το Μίλτο και στις δυο περιπτώσεις.
Την επιθετική τους δυστοκία πλήρωσαν για μία ακόμη φορά οι γηπεδούχοι,  που δεν μπόρεσαν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, σε κάποια από τις ευκαιρίες που εκείνοι δημιούργησαν.

Δεν διεκδικούσε δάφνες ποιότητας η αναμέτρηση που έγινε στο βοηθητικό του ΕΑΚ, μεταξύ του τυπικά γηπεδούχου  Πυράσου και της Σκιάθου, ωστόσο η διακύμανση του σκορ και η εξέλιξη της αναμέτρησης είναι τέτοια, που μπορεί να μείνει για αρκετό καιρό χαραγμένη στη μνήμη όσων είδα το παιχνίδι.
Σε δυο “περιόδους”τα γκολ, συνολικά δύο ανατροπές στο σκορ και τελικά η ομάδα του νησιού πηρε τη με 2-3, κάνοντας και το “2 στα 2” αφού έχει παιχνίδι λιγότερο.
Ποδοσφαιρικό θράσος επέδειξαν  οι «πιτσιρικάδες» της Σκιάθου, που αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ όσο έφτανε στο τέλος της η αναμέτρηση ανέβαζαν την απόδοσή τους και διεκδικούσαν κάτι από το ματς.
Από την άλλη οι παίκτες του Πυράσου ήταν καλύτεροι στο α΄μέρος, όμως στο β΄ ημίχρονο δεν διατήρησαν την καλή τους απόδοση, επανήλθαν στον αγωνιστικό χώρο νευρικοί, ίσως και νωθροί  κι έχασαν ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να είναι δικό τους.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι την ισοπαλία χαρακτήρισαν ως το δικαιότερο αποτέλεσμα και οι δύο προπονητές, μετά το τέλος του αγώνα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν καθένας από τη δική του πλευρά διάφορα προβλήματα με το ρόστερ.

Συνολικά καλύτερος ο Ρήγας, πήρε μία δίκαιη νίκη στο Βελεστίνο επί της Αγίας Άννας με 2-1. Από πολύ νωρίς άνοιξαν το σκορ οι γηπεδούχοι,  με πέναλτι ισοφάρισαν οι φιλοξενούμενοι, με το 1-1 να είναι το σκορ ημιχρόνου.
Καθαρά με αμυντικό προσανατολισμό  και ενισχυμένο κέντρο παρατάχθηκαν οι φιλοξενούμενοι,  με τον προπονητή Νίκο Αθανασιάδη να δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του.
Πολλές ευκαιρίες δημιουργούσαν γηπεδούχοι, οι  οποίοι ήταν χαρακτηριστικά άστοχοι σε κάποιες από αυτές.

Παιχνίδι με λιγοστές φάσεις έγινε στο Κιούπι και φάνηκε από την αρχή ότι όποιος ήταν πιο εύστοχος θα κέρδιζε. Η Αγία Παρασκευή ήταν πιο εύστοχη,   μετέτρεψε σε γκολ τις δικές της ευκαιρίες και πήρε μία σημαντική εκτός έδρας νίκη (0-2),  απέναντι στον Μαγνησιακό που έκανε πρεμιέρα στην έδρα του (είχε αναβληθεί το παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τη Σκιάθο).
Μεγάλη ένταση υπήρξε μετά το 80’, όταν οι παράγοντες των γηπεδούχων θεώρησαν ότι η όλη συμπεριφορά των διαιτητών ήταν “αλλοπρόσαλλη” και αυτό δεν είχε να κάνει με το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Δίκαιη νίκη για το Σαρακηνό, που επικράτησε στον Πτελεό επί του Πρωτεσιλάου με 3-0. Πολλές ευκαιρίες υπήρξαν εκατέρωθεν στην αναμέτρηση,  στην οποία ξεκίνησαν πιο δυνατά οι φιλοξενούμενοι, κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς, ενώ στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που ισορρόπησαν και θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Δήμητρα- Ηρακλής 4-0
Αίας-Διαγόρας 3-1
Μαγνησιακός-Αγία Παρασκευή 0-2
Ρήγας-Αγία Αννα 2-1
Μυρμιδόνες-Ακρόπολη 0-2
Πρωτεσίλαος-Σαρακηνός 0-3
Πύρασος-Σκιάθος 2-3

Η Βαθμολογία

*Μαγνησιακός και Σκιάθος έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο

Η επόμενη- 4η αγωνιστική
Αίας- Δήμητρα
Ηρακλής Β.- Μαγνησιακός
Διαγόρας- Ρήγας Φ.
Αγ. Παρασκευή- Μυρμηδόνες
Αγ. Άννα- Πρωτεσίλαος
Ακρόπολη- Πύρασος
Σαρακηνός- Σκιάθος

Τα ρεπορτάζ της Αγωνιστικής
Πατώντας στους συνδέσμους που ακολουθούν, μπορείτε να δείτε τα ρεπορτάζ των αγώνων της Α’ ΕΠΣΘ, για τη 3η αγωνιστική που ολοκληρώθηκε.
Το απόλυτο νικών η Ακρόπολη, πέρασε από τους Μυρμηδόνες
Ανατροπή στο σκορ και κορυφή για Αία… με 3Χ3
Η  ανατροπή… της ανατροπής και η Σκιάθος 2-3 τον Πύρασο!
Δίκαιη νίκη Σαρακηνού στον Πτελεό
“Διπλό” στο Κιούπι για την Αγ. Παρασκευή, με 0-2 το Μαγνησιακό
Χωρίς δυσκολευτεί η Δήμητρα… κέρασε “τεσσάρα” τον Ηρακλή
Καλύτερος ο Ρήγας, δίκαιη νίκη επί της Αγ. Άννας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις