Η… χαραμάδα για την επιστροφή του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο

Πρόσφατα, έγινε γνωστή η συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΕ και Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, για την αποπληρωμή του χρέους των 550.000 ευρώ του ποδοσφαιρικού τμήματος προς τον Αθλητικό Όμιλο (σ.σ. σε 24 δόσεις με βάση τη νέα προς υπογραφή σύμβαση).

Το «παράθυρο» για το καλοκαίρι του 2019

Στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τον διακανονισμό, προσυζητήθηκε παράλληλα και το θέμα της πιθανής επιστροφής του «τριφυλλιού» στη Λεωφόρο, το καλοκαίρι του 2019. Για τον Ερασιτέχνη, ιδανικό θα ήταν ο Παναθηναϊκός να γύριζε στο «Απ. Νικολαΐδης» τον Ιανουάριο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο κρίνεται ανέφικτο. Οι «πράσινοι» έχουν δηλώσει για την τρέχουσα περίοδο ως πρώτη έδρα τους το ΟΑΚΑ και σαν δεύτερη τη Ριζούπολη.

Το συμβόλαιο που έχει υπογράψει το «τριφύλλι» με τη διοίκηση του Ολυμπιακού Σταδίου, αφορά τη μίσθωση του γηπέδου για ένα έτος. Με πρόθεσή και των δύο πλευρών ν’ ανανέωναν, για έναν ακόμη χρόνο, τη συνεργασία τους. Ωστόσο, τα δεδομένα ίσως μεταβληθούν, αν γίνει πράξη η επάνοδος της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεωφόρο για μία τελευταία χρονιά.

Και λέμε τελευταία, γιατί το «Απ. Νικολαΐδης» έχει άδεια μέχρι το 2021 και άρα αν ο Παναθηναϊκός αγωνιστεί εκεί στο επόμενο πρωτάθλημα, θα είναι για μία ύστατη φορά. Εκτός των άλλων, φαίνεται ότι τη σεζόν 2019-20 θα έχει μπει στις «ράγες», το ζήτημα του νέου γηπέδου και της μόνιμης στέγασης του Παναθηναϊκού.

Μεγάλη η ζημιά του Ερασιτέχνη από τη μετακόμιση στο ΟΑΚΑ

Το όλο θέμα κι η χαραμάδα για τη Λεωφόρο, προέκυψε έπειτα από πρωτοβουλία της ΠΑΕ κατά κύριο λόγο. Ο Ερασιτέχνης είναι όμως αυτός, που βγήκε περισσότερο ζημιωμένος με την απομάκρυνση του ποδοσφαίρου από τη φυσική του έδρα. Με πρόχειρους υπολογισμούς, η «Μάνα του Λόχου» χάνει γύρω στις 600 χιλ. ευρώ, από τη μετακόμιση του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ!

Φέτος στον ΑΟ έχει γίνει μία νέα, ελπιδοφόρα προσπάθεια, με τα τμήματα (σ.σ. ειδικά τα ομαδικά) να μην έχουν καμία σχέση με το περσινό μπάχαλο. Αλλά στο επίπεδο της αποπληρωμής των χρεών, δεν έχει προκύψει κάποια σημαντικά θετική εξέλιξη. Μπορεί να καλύπτονται ορισμένες δόσεις, αλλά ως εκεί. Άρα, ο Ερασιτέχνης έχει ανάγκη από διαρκή εισροή ρευστότητας. ΠΑΕ, ΚΑΕ και εισιτήρια διαρκείας είναι αυτά που φέρνουν χρήματα στα ταμεία του. Γι’ αυτό ενδεχόμενος γυρισμός της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, θα έδινε περαιτέρω οικονομική ισχύ στον ΑΟ.

Με λίγα λόγια, ο Ερασιτέχνης χρειάζεται περισσότερο την ΠΑΕ στη Λεωφόρο, απ’ ότι το αντίστροφο. Για παράδειγμα αν εισπρακτικά η χρονιά για τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ πάει καλά, θα συνιστά μίας μορφής πισωγύρισμα η προοπτική της Λεωφόρου. Που και μικρότερη χωρητικότητα έχει και πρόκειται για ένα γήπεδο παλιό, το οποίο δεν πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές. Επίσης, στο Ολυμπιακό Στάδιο έχει επιστρέψει μία μερίδα κόσμου, που για διάφορους λόγους δεν πήγαινε στο «Απ. Νικολαΐδης».

Η απόφαση θα είναι του Παϊρόζ

Τελευταίο και σημαντικότερο. Η επιστροφή ή μη στη Λεωφόρο, θα είναι απόφαση του Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ, του οποίου το μετοχικό ποσοστό θα αυξηθεί σε βάθος χρόνου. Δεν θα αποτελεί, δηλαδή, απόφαση Αλαφούζου. Πάντως ο Παϊρόζ, σε προσωπικό επίπεδο, έχει πολύ καλή άποψη για την ιστορική έδρα του «τριφυλλιού».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις