Ν. Τούφας: Υπέρ πολύτιμα τεστ για την Εθνική

Ο ομοσπονδιακός προπονητή της Εθνικής ομάδας μπάσκετ Παίδων, Νίκος Τούφας, μίλησε για το τουρνουά που θα γίνει το τριήμερο 10-12 Ιουλίου στο Βόλο, με τη συμμετοχή πέρα από την ελληνική ομάδα και των εθνικών συγκροτημάτων της Ρωσίας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας. Αναφέρθηκε επίσης και στους στόχους…

…του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο Ευρωπαϊκό της Λιθουανίας, το οποίο θα διεξαχθεί από 6-16 Αυγούστου στο Κάνουνας. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Τούφα στην εφημερίδα «Θεσσαλία»:
«Καταρχήν, θα ήθελα να ευχαριστήσω την πόλη του Βόλου για τη διοργάνωση του πρώτου μας διεθνές τουρνουά, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Δεν υπολογίζαμε ότι θα είχαμε κάποιες ελλείψεις, λόγω τραυματισμών, αλλά είναι τα πρώτα μας δυνατά τεστ για να δούμε σε τι κατάσταση βρισκόμαστε και να εφαρμόσουμε αυτά που δουλεύουμε στις προπονήσεις. Θέλουμε να δούμε τις αδυναμίες μας, έτσι ώστε να τις διορθώσουμε στο υπόλοιπο της προετοιμασίας».
Όσον αφορά τη δυναμικότητα των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο τουρνουά, ο Ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε: «Η Τουρκία και η Ρωσία είναι κάθε χρόνο στις υψηλές θέσεις στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την Τουρκία τα τελευταία χρόνια είναι μέσα στα μετάλλια. Επενδύει χρήμα και πρόγραμμα για να έχει επιτυχίες σε όλες τις μικρές ηλικίες. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα των Νέων κατέλαβε την 3η θέση, πέρυσι ήταν πρωταθλήτρια στο Πανευρωπαϊκό των Εφήβων, άρα είναι μία χώρα η οποία μιμείται τα δικά μας βήματα πριν από μερικά χρονιά. Η Ρωσία είναι παραδοσιακή δύναμη, ενώ για την Βουλγαρία δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, καθώς έχουμε καιρό να τη δούμε, γιατί ήταν στη Β’ κατηγορία. Για μας τα παιχνίδια αυτά είναι υπέρ πολύτιμα και θα αποτελέσουν δυνατά τεστ για την ομάδα μας».
Για το αν η ομάδα θα λάβει μέρος σε κάποια άλλα τουρνουά μέχρι το Πανευρωπαϊκό του Αυγούστου: «Είχαμε προγραμματίσει να πάμε σε δύο τουρνουά στην Ισπανία και στην Ιταλία, τα οποία δυστυχώς ακυρώθηκαν. Μάλλον θα έρθει στην Ελλάδα η Κροατία μία εβδομάδα πριν το Πανευρωπαϊκό για να δώσουμε δύο παιχνίδια στην Αθήνα. Επίσης, ευελπιστούμε να δώσουμε και κάποια άλλα φιλικά παιχνίδια, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Νάουσα που θα συνεχίσουμε την προετοιμασία και πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».
Όσον αφορά το στόχο που θέτει η Ελλάδα στο Πανευρωπαϊκό, ο κ. Τούφας τόνισε: «Οι Εθνικές των υποδομών, ως στόχο θα πρέπει να έχουν την ανάδειξη νέων παικτών, οι οποίοι αργότερα θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα των ανδρών. Είναι τα πρώτα βήματά τους στο «χτίσιμο» της καριέρας τους. Εμείς ως στόχο έχουμε να δώσουμε σωστές βάσεις σ’ αυτή τη μικρή ηλικία και ο καθένας το πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει εξαρτάται από τη δική του προσπάθεια.
Ως εθνική ομάδα, σε κάθε διοργάνωση που λαμβάνουμε μέρος, πηγαίνουμε για το καλύτερο. Πρέπει να έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας ότι έχουμε κάνει την προσπάθειά μας. Τώρα, που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα, δεν το γνωρίζουμε. Μέρα με την ημέρα, παιχνίδι με παιχνίδι θα προσπαθήσουμε να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις