Την έκπληξη ο Αίας… πήρε πρόκριση στα πέναλτι από Θησέα

Την έκπληξη της ημέρας πραγματοποίησε ο Αίαντας, που ως γηπεδούχος στο γήπεδο του Πλατάνου υποδέχθηκε τον Θησέα Αγριάς, επί του οποίου επικράτησε στα πέναλτι 4-2 ( 0-0 κανονική διάρκεια και παράταση) και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση,  των προημιτελικών του κυπέλλου της ΕΠΣΘ.

Σε πολύ κακή μέρα οι ποδοσφαιριστές του Θησέα, οι οποίοι προσπάθησαν για τη νίκη,  ωστόσο ίσως επηρεασμένοι και κουρασμένοι από την αναμέτρηση της Κυριακής στην Ιτέα, σίγουρα δεν είχαν καθαρό μυαλό και καμία ενέργεια δεν τους βγήκε στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να ηττηθούν δίκαια από τον Αίαντα, που συνεχίζει την  νικηφόρα πορεία του (μετρά τρεις νίκες στο πρωτάθλημα, σε ισάριθμες αγωνιστικές).

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν το παιχνίδι χωρίς να επηρεαστούν από τον αντίπαλο που αγωνίζεται σε μεγαλύτερη κατηγορία, ήταν σοβαροί, ψυχωμένοι και προσέχοντας την άμυνά τους, επεδίωξαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και τελικά ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την πρόκριση.

Οι άνθρωποι της Σούρπης θα μπορούσαν να είχαν πανηγυρίσει κάποιο τέρμα σε μια από τις πολύ σημαντικές ευκαιρίες που έχασαν, σε τρία τετ α τετ του Αραπίτσα (ένα σε κάθε ημίχρονο κι ένα στην παράταση), ενώ κι ένα πολύ καλό σουτ του Τσόγκα στο β΄μέρος δεν μετατράπηκε σε γκολ.

Αναμφισβήτητα, γεγονός που σημάδεψε τον αγώνα από την πλευρά του Αίαντα ήταν η αναγκαστική αλλαγή του Χαλάτση στο 119 λεπτό, λόγω τραυματισμού,  γεγονός που επέβαλε την είσοδο στον αγωνιστικό χώρο, μετά από περίπου ένα χρόνο απουσίας, του τερματοφύλακα Λαγού, ο οποίος αναδείχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα, αφού απέκρουσε δύο από τα πέναλτι των αντιπάλων του και μάλιστα με εντυπωσιακές αποκρούσεις στις γωνίες του.

Από την άλλη πλευρά, οι παράγοντες του Θησέα που τόνισαν ότι η ομάδα τους βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα,  στάθηκαν μόνο σε μία φάση, στο 56ο λεπτό όταν ο Αγγελής βρέθηκε σε τετ-α-τετ, ανατράπηκε από τον Χαλάτση εκτός περιοχής κι ενώ είχε περάσει την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Σούρπης,  αυτή κύλησε ελάχιστα εκτός εστίας, καθώς ο ποδοσφαιριστής του Θησέα δεν είχε τη δυνατότητα να συνεχίσει τη φάση και να πετύχει το γκολ. Σ’ αυτή τη φάση ο τερματοφύλακας της Σούρπης τιμωρήθηκε με κίτρινη, αντί για κόκκινη κάρτα.

Επίσης, με δέκα ποδοσφαιριστές ολοκλήρωσε ο Θησέας, καθώς στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης τραυματίστηκε ο Γαλανόπουλος και αναγκαστικά πέρασε εκτός αγώνα,  χωρίς να υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης του, αφού είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές.

Σε ότι έχει να κάνει με την διαδικασία των πέναλτι, όπου κρίθηκε η πρόκριση,  για τον Θησέα που ξεκίνησε πρώτος, Πέτσης και Δημητριάδης ευστόχησαν στο πρώτο και τελευταίο αντίστοιχα,  ενώ ενδιάμεσα τα πέναλτι των Αγασιώτη και Διαμαντοπούλου αποκρούστηκαν από τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

Από την άλλη πλευρά Κατσαβριάς, Μακανίκας, Αράπιτσας και Μιχόπουλος εκτέλεσαν κι ευστόχησαν, δίνοντας την πρόκριση στην ομάδα τους .

Τις ευχαριστίες τους για την άριστη φιλοξενία από τη διοίκηση του Αίαντα, εξέφρασαν οι παράγοντες του Θησέα.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης (119’ λ. τρ. Λαγός), Μιχόπουλος, Σαμουρδάνης (91’  λ. τρ. Ξηροκώστας) , Πλαβός, Μπιρτσάι, Μακανίκας, Τσόγκας (80’ Κ. Κατσαβριάς), Παπανικολόπουλος, Αραπίτσας, Αθ. Κατσαβριάς, Τσάτσος (65’ Χουλιαρας)

ΘΗΣΕΑΣ: Κεφαλάς,  Καψιώτης, Διαμαντόπουλος, Γιαουπλάρι, Ερ. Βαν Ντε Γουχε, Γαλανόπουλος, Φραγκογιάννης (57’ Δημητριάδης), Υφαντής, (10’ λ τρ. Πέτσης), Παπαϊωάννου, Κοτζαθανάσης (61’ Αγασιώτης), Αγγελής (68’ Βλάχος)

Πηγή φωτo: almyros.info

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις