Κατάργηση της αφαίρεσης βαθμών στους μη αδειοδοτημένους εισηγήθηκε η ΕΠΟ

Να μην αφαιρούνται βαθμοί από τις μη αδειοδοτημένες ομάδες της Super League προτείνει με εισήγησή της η ΕΠΟ, θέτοντας άλλα μέτρα για όσους συλλόγους δεν καταφέρουν να λάβουν την πολυπόθητη άδεια. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως αν η συγκεκριμένη πρόταση γίνει αποδεκτή, τότε από τη νέα σεζόν δεν θα υπάρξουν ομάδες που θα ξεκινήσουν το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς λόγω μη αδειοδότησης, όπως δηλαδή συνέβη φέτος με τον Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη «LiveSport» τα βασικά σημεία της πρότασης της Ομοσπονδίας -εκτός από την κατάργηση της ποινής αφαίρεσης ποινών- είναι πως οι μη αδειοδοτημένες ομάδες θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά στην 11άδα τους επτά παίκτες με δυνατότητα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα, ενώ δεν θέτει όριο για την απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών. Αντίθετα, όμως, δεν θα επιτρέπεται καμία μεταγραφή με καταβολή αντιτίμου σε άλλη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων δανεισμού.

Ακόμη δύο σημαντικά σημεία στην πρόταση είναι πως επιτρέπεται η ανανέωση απεριόριστων εκ των υφιστάμενων συμβολαίων καθώς και εγγραφή ποδοσφαιριστών κάτω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας), αλλά και δυνατότητα εγγραφής μόνο δύο ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών (ανεξαρτήτως εθνικότητας και ηλικίας). Ταυτόχρονα το κόστος του συνόλου των συμβολαίων (μαζί με τις νέες εγγραφές ή ανανεώσεις) δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το ύψος της τελευταίας αγωνιστικής περιόδου σε καθαρά ποσά.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις