Ιμεράι – Βενέτης – Τουτουντζόγλου: “Ο Στέργιος Φάτσης δεν πρέπει να τα παρατήσει για το καλό της Νίκης”

Στο Blue Heart FM και στην εκπομπή «Ισορροπίες» φιλοξενήθηκαν οι επικεφαλείς των τμημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ της Νίκης Βόλου, Νίκος Ιμεράι (πρόεδρος Δ.Ε. ποδοσφαίρου), Βασίλης Βενέτης (αντιπρόεδρος Δ.Ε. ποδοσφαίρου) και Μπάμπης Τουτουντζόγλου (πρόεδρος Δ.Ε. μπάσκετ). Οι τρεις ισχυροί άνδρες του Συλλόγου και μέλη του Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής έστειλαν δημόσιο μήνυμα προς τον Στέργιο Φάτση να ανακαλέσει την παραίτησή του και όλοι μαζί να ολοκληρώσουν το έργο της εξυγίανσης του μητρικού σωματείου. Τόνισαν πως όποιος προσπαθήσει να κάνει κακό στον Σύλλογο θα τους βρει όλους, μία γροθιά, απέναντί του ενώ δεσμεύτηκαν πως θα βρεθεί ο τρόπος να ελαφρυνθεί φόρτος εργασίας του Στέργιου Φάτση, με κινήσεις που θα ανακοινωθούν στο Δ.Σ. της Ερασιτεχνικής της Δευτέρας.

Ο Βασίλης Βενέτης ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ώστε το μητρικό σωματείο να μην βρίσκεται απροστάτευτο σε απαιτήσεις ανθρώπων που είχαν κάνει με Διοικούσες Επιτροπές που δεν τηρούν τις συμφωνίες τους και θα πρέπει όσοι αναλαμβάνουν μία εφορία να εκπληρώνουν στο ακέραιο τις υποχρεώσεις τους. Για την ανάγκη να παραμείνει ο Στέργιος Φάτσης στο τιμόνι της Ερασιτεχνικής ο Βασίλης Βενέτης, είπε: «Έχουμε πάρα πολλές δουλειές σε εξέλιξη, όπως την ολοκλήρωση του Π. Μαγουλάς. Είμαστε σ’ ένα στάδιο που υπογράφηκε η συμφωνία μόλις πρόσφατα και θα δημοπρατηθεί το έργο. Είναι απαραίτητη η παρουσία του κ. Φάτση, που ξέρει το θέμα πολύ καλά. Είναι σε εξέλιξη το θέμα του ΟΣΕ και αυτά είναι σημαντικά για την οργάνωση του συλλόγου, που θα του αλλάξουν σελίδα. Γνωρίζει πολύ καλά τη λειτουργία όλων των τμημάτων και κάνει πολλά πράγματα, που ξεπερνούν την ιδιότητα του προέδρου. Έχει επιφορτιστεί με πάρα πολλά γραφειοκρατικά θέματα και σ’ αυτό το σημείο ίσως πρέπει να τον ελαφρύνουμε λίγο και να δημιουργήσουμε συνθήκες, έτσι ώστε ο εκάστοτε πρόεδρος να μην έχει τόσο μεγάλο φορτίο. Όμως, αυτή τη στιγμή είναι ο μόνος άνθρωπος που μπορεί να συνεχίσει το έργο και είναι γνώστης όλων των παραμέτρων που χρειάζονται, για να φτάσουμε μέχρι τον Απρίλιο να ολοκληρώσουμε με μεγάλη επιτυχία τα έργο της διοίκησης αυτής των δύο χρόνων. Γι’ αυτό τον καλώ να ανακαλέσει την παραίτησή του. Η δομή του συλλόγου βασίζεται στον πρόεδρο και στον ταμία. Οι εφορίες είναι άτυπες. Δεν έχουν νομική ισχύ. Χωρίς πρόεδρο δεν υπάρχει σύλλογος. Είναι άκρως απαραίτητος. Οι ώρες που ασχολείσαι μ’ έναν σύλλογο είναι πάρα πολλές. Δεν υπάρχει κάποιο όφελος. Και κάποια στιγμή αναρωτιέσαι γιατί ν’ ασχολούμαι και να χαλάω την προσωπική μου ηρεμία. Σ’ ένα τέτοιο σημείο έφτασε και ο Στέργιος και επαναστάτησε ο εαυτός του και είπε “δεν μπορώ άλλο”. Εμείς θα είμαστε όλοι κοντά του».

Ο Μπάμπης Τουτουντζόγλου στις δηλώσεις του κυμάνθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, κάνοντας αναφορά στο μεγάλο έργο που έχει επιτελέσει η συγκεκριμένη διοίκηση, ένα έργο που θα πρέπει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος της θητείας της, τον Απρίλιο του 2019. Και από την πλευρά του απεύθυνε έκκληση στον Στέργιο Φάτση να παραμείνει στη θέση του προέδρου: «Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει πρόεδρος σε έναν Ερασιτέχνη και το θεωρούν κάτι απλό, κάνουν τεράστιο λάθος. Ο Στέργιος ασχολείται πολλές ώρες για τη σωστή λειτουργία του Ερασιτέχνη. Η γραφειοκρατία είναι πάρα πολύ μεγάλη, άρα η παραμονή του στη θέση του προέδρου επιβάλλεται, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε απτόητοι και να συνεχίσουμε το έργο που έχουμε ξεκινήσει. Επίσης επιβάλλεται, γιατί o Ερασιτέχνης πρέπει να λειτουργήσει, γιατί πλέον δε λειτουργούμε. Ακόμη και για κάτι απλό, χρειάζεται υπογραφή προέδρου. Όμως πρέπει να υπάρξουν και κάποιες προϋποθέσεις, να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε δηλαδή τον πρόεδρο από τον μεγάλο φόρτο υποχρεώσεων που μπορεί να έχει με κάποιον τρόπο. Τον τρόπο αυτόν μπορεί να τον έχουμε βρει εμείς ως διοικητικό συμβούλιο και θα το συζητήσουμε τη Δευτέρα στο Δ.Σ.. Ο Στέργιος Φάτσης δεν πρέπει να τα παρατήσει για το καλό της Νίκης».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης, Νίκος Ιμεράι, εξήρε το έργο του Στέργιου Φάτση και συμπλήρωσε πως ο Πρόεδρος της Ερασιτεχνικής δεν είναι από αυτούς που τα παρατάνε εύκολα: «Δεν υπάρχει κανείς που να μην αναγνωρίζει το έργο που έχει κάνει ο Στέργιος Φάτσης στον σύλλογο. Είναι ένας από τους ανθρώπους που ίσως έχει δώσει τον περισσότερο χρόνο στον σύλλογο. Θεωρώ πως είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος σ’ αυτή τη θέση αυτή τη στιγμή. Πιστεύω ότι δε θα τα παρατήσει τόσο εύκολα. Εμείς στον Ερασιτέχνη μπήκαμε με δική του προτροπή. Τα πράγματα ήρθαν κάπως ανάποδα γι’ αυτόν, αλλά δεν είναι από τους ανθρώπους που τα παρατάει εύκολα. Τον Στέργιο δεν τον πειράζουν ούτε η κούραση ούτε οι ώρες που ξοδεύει για τον σύλλογο, αλλά κάποιες προσωπικές επιθέσεις και κάποιες φωνές, με αποτέλεσμα να αρχίσει να αναρωτιέται “τι κάνω εγώ εδώ; Ασχολούμαι μέρα-νύχτα με τον σύλλογο και θα τα ακούω και από πάνω;”».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις