Δ. Μπράτσος: «Στόχος να παραμείνουν τα παιδιά στον αθλητισμό»

Στο ραδιόφωνο του «Blueheart 105.1» και στην εκπομπή «Τα πάντα για το ερασιτεχνικό» με τον Αποστόλη Καρπαθάκη φιλοξενήθηκε ο Δημήτρης Μπράτσος. Ο τεχνικός του Ερμή μίλησε για την ομάδα του, η οποία αγωνίζεται φέτος στη Γ’ ΕΠΣΘ, αναφέροντας αναλυτικά τους στόχους της, το ελκυστικό ποδόσφαιρο που προσπαθούν να παίξουν τα αμούστακα παιδιά που προπονεί καθημερινά, αλλά και το ήθος και τις αξίες που προσπαθεί να τους μεταλαμπαδεύσει μέσω του ποδοσφαίρου. Το Goalpost.gr απομαγνητοφώνησε τη συνέντευξη του Δημήτρη Μπράτσου στον Αποστόλη Καρπαθάκη και σας την παρουσιάζει αναλυτικά:

Για τα παιχνίδια του Ερμή: «Ο Ερμής είναι μια ομάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 15,5 έτη. Δεν υπάρχει σημαντικό ή ασήμαντο παιχνίδι. Για εμάς είναι όλα επίσημες προπονήσεις. Δουλεύουμε και προσπαθούμε να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε κόντρα σε κάθε ομάδα που αντιμετωπίζουμε. Κύριος στόχος του Ερμή είναι να παραμείνουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό. Από εκεί και πέρα, όσα παιδιά μπορούν να αγωνιστούν σε υψηλότερο επίπεδο, τα βοηθάμε με όποιο τρόπο μπορούμε, για να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα».

Για το αν ο Ερμής είναι ανδρική ομάδα ή ακαδημία: «Ο Ερμής είναι ακαδημία. Δεν έχει να κάνει με ανδρική ομάδα. Απλά θέλουμε τα παιδιά να ανδρωθούν ποδοσφαιρικά μέσα από αυτό το πρωτάθλημα και να μείνουν στον αθλητισμό, που είναι ο μόνος που προάγει τη σωστή παιδεία στην κοινωνία μας».

Για το επόμενο παιχνίδι: «Για εμάς το αποτέλεσμα δεν έχει καμία σημασία. Σημασία έχει να παίξουμε ωραίο, ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω ότι όποιος έρθει να μας παρακολουθήσει από κοντά, θα μείνει ικανοποιημένος. Επειδή, γνωρίζω και την αντίπαλη ομάδα της Α.ΠΟ.Β., είναι μια ομάδα με τα ίδια χαρακτηριστικά».

Για το αν κάνουν λάθη οι ποδοσφαιριστές του: «Οι δικοί μας ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να κάνουν λάθος. Λάθη κάνει ένας, που ξέρει. Τα δικά μας παιδιά τώρα μαθαίνουν, τώρα εκπαιδεύονται. Άρα, όλα για εμάς αυτή τη στιγμή είναι μαθήματα κι εμπειρίες».

Για το βασικό χαρακτηριστικό των παικτών του: «Η όρεξη για ποδόσφαιρο είναι το μοναδικό πράγμα, που μπορεί να χαρακτηρίσει αυτά τα παιδιά, διότι ζουν για το ποδόσφαιρο. Φανταστείτε ότι κάποιες φορές κανονίζουν τα φροντιστήριά τους για να μπορέσουν να απολαύσουν, το άθλημα που τους αρέσει. Το μοναδικό που μπορούμε να κάνουμε για να τους βοηθήσουμε, είναι να τους δώσουμε την αρένα, για να κάνουνε το χόμπι τους».

Για τη διαδικασία της εκπαίδευσης: «Οι ποδοσφαιριστές μας δεν προετοιμάζονται για οποιοδήποτε παιχνίδι. Βρίσκονται στη διαδικασία της εκπαίδευσης. Αυτή τη στιγμή μαθαίνουν. Μια ομάδα προετοιμάζεται για ένα παιχνίδι, όταν θα πάει να κάνει πρωταθλητισμό. Εμείς μαθαίνουμε και ελπίζουμε ότι μετά από χρόνια, εκεί που θα βρίσκονται οι ποδοσφαιριστές μας, είτε στο τοπικό ποδόσφαιρο, είτε σε υψηλότερο επίπεδο, να είναι έτοιμοι για να κάνουν πρωταθλητισμό. Θέλουμε να τους δώσουμε κάποιες εμπειρίες από τις οποίες θα μάθουν να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο και θα έχουν αθλητικό ήθος».

Για το προηγούμενο παιχνίδι με τη Δημητριάς: «Δεν θα σχολιάσω το προηγούμενο παιχνίδι. Εύχομαι να μη ζήσει κανείς άλλος, αυτό που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είναι άξιο σχολιασμού, το συγκεκριμένο παιχνίδι. Εμείς συνεχίζουμε τη δουλειά μας για να παίζεται ωραίο ποδόσφαιρο στο γήπεδο, ασχέτως αν αυτό συνοδευτεί με επιτυχές αποτέλεσμα».

Για τους ήρωές του: «Παρόλο που μιλάω για παιδιά, τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν σκληρό μέταλλο. Οι ποδοσφαιριστές μου είναι οι ήρωές μου και κοντά τους μαθαίνω κι εγώ πολλά πράγματα. Γενικότερα, σε αυτές τις ηλικίες και σε ερασιτεχνικό επίπεδο, το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι. Σημασία έχει να παίξουμε, να το χαρούμε, να ακολουθήσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού και να περάσουμε ωραία. Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι κάποιος πρέπει να κερδίσει και κάποιος πρέπει να χάσει και να γίνεται πάντα με ήθος και παιδεία».

*Περισσότερα στοιχεία για την εκπομπή «Τα πάντα για το ερασιτεχνικό», που παρουσιάζει ο Αποστόλης Καρπαθάκης:
Την εκπομπή μπορείτε να την ακούσετε, αν συγχρονίσετε τους ραδιοφωνικούς δέκτες σας στη συχνότητα 105.1 FM, ενώ μπορείτε να την ακούσετε ζωντανά και στο διαδίκτυο. Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα: http://www.blueheart.gr. Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι η εκπομπή «Τα πάντα για το ερασιτεχνικό» διαθέτει δική της σελίδα και στο Facebook: https://www.facebook.com/groups/519224771834241/?multi_permalinks=520102705079781&notif_id=1539896135647371&notif_t=group_activity.

Επιμέλεια – απομαγνητοφώνηση για το Goalpost.gr: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις