Νίκη με ανατροπή για Λαμία στη Λάρισα

Δεν κατάφερε να σημειώσει τη δεύτερη εντός έδρας νίκη της η ΑΕΛ και γνώρισε την οδυνηρή ήττα από τη Λαμία με 2-1, μετά από ένα πολύ δυνατό και σκληρό παιχνίδι.

Μία ΑΕΛ που έμοιαζε χαμένη στην απόφαση του προπονητή της να «ανακατέψει» το αρχικό σχήμα, «κόβοντας» την ομάδα του στα δύο, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό και ανησυχία πλέον στις τάξεις των φιλάθλων της. Όμως υπάρχει μία φάση στο 90ο λεπτό που σηκώνει… συζήτηση, για το αν ο Πίτι ανατράπει εντός ή εκτός περιοχής.

Πάντως, παρά την απόφαση αυτή, το ρεζουμέ της συνάντησης είναι ένα και μοναδικό, η ΑΕΛ σήμερα δεν έπεισε κανέναν για την ποιότητά της, έπαιξε πολύ αμυντικά στο γήπεδό της και κόντρα σε μία ομάδα που αν μη τι άλλο είναι στα μέτρα της…

Δεν βλεπόταν…

Ο Τζιανλούκα Φέστα επεφύλαξε πολλές εκπλήξεις στον αρχικό σχηματισμό της 11άδας, καλούμενος φυσικά να καλύψει και τα κενά των Ζίζιτς και Καρανίκα. Έτσι ξεκίνησε με τον Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, Κόεφ, Μόρα, Γκόλια και Χούμπσεφ στην άμυνα, Μπάλλα και Άντωνη στη μεσαία γραμμή, Σαχίτι αρχικά και στη συνέχεια Ακόστα, Πίτι και Ντέλιτς πίσω από τον προωθημένο Μπαρκάν.

Ένα σχήμα που παρουσίασε τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξη και στην κίνηση, που σε συνδυασμό με την παντελή αδυναμία της Λαμίας να κάνει έστω και δύο πάσες, μετέτρεψαν το παιχνίδι σε πραγματικό… μαρτύριο. Είναι ενδεικτικό ότι στο πρώτο 20λεπτο δεν κατάφεραν οι δύο ομάδες να πατήσουν καν στην αντίπαλη περιοχή και ουσιαστικά ότι γινόταν είχε ως αφετηρία παιδαριώδη λάθη.

Η ΑΕΛ πάντως μετά το 20λεπτο προσπάθησε να γίνει απειλητική, κυρίως με τον Πίτι που είχε ένα καλό φάουλ που απέκρουσε ο Σαράνοφ και επίσης ένα σουτ με καλές προϋποθέσεις ποτ σταμάτησε στο σώμα του Μπλάζιτς και κατάφερε να φτάσει στο γκολ με μία υπέροχη ατομική προσπάθεια του Μίλος Ντέλετιτς, που πήρε τη μπάλα από τη μεσαία γραμμή και κάνοντας κατά μέτωπο επίθεση, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Λαμίας κάνοντας το 1-0.

Και έμοιαζε ουσιαστικά αυτός, η ατομική προσπάθεια δηλαδή, ως ο μοναδικός τρόπος που θα μπορούσαν να απειλήσουν οι δύο ομάδες, που είχαν πάρει «διαζύγιο» από την σωστή ομαδική ανάπτυξη.

Κοιμήθηκε στην επανάληψη

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκινούσε το δεύτερο ημίχρονο για την ΑΕΛ, αφού είχε το υπέρ της σκορ, όμως πολύ γρήγορα όλα ήρθαν… τούμπα για τους «βυσσινί».

Στην πρώτη μόλις φάση της Λαμίας στην εστία της ΑΕΛ, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Επστάιν εκτέλεσε το φάουλ, ο Αντένζο πήρε την πρώτη κεφαλιά, η άμυνα της ΑΕΛ συνελήφθη κοιμώμενη και από κοντά ο Μπαράλες νίκησε τον Κρίστινσον κάνοντας το 1-1.

Το γκολ αυτό αποσυντόνισε όλη την ΑΕΛ, από τον πάγκο της ως και τον τελευταίο της φίλαθλο και η Λαμία το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Εννέα λεπτά αργότερα βγήκε στην κόντρα επίθεση και ο Επστάιν βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Κρίστινσον ήταν εκεί και έσωσε την εστία του. Η ΑΕΛ αδυνατούσε να ελέγξει τον ρυθμό, αδυνατούσε να πιάσει μία υποφερτή απόδοση, απόρροια της κακής αγωνιστικής κατάστασης του συνόλου των παικτών της και έτσι στο 67’ οι Λαμιώτες ξαναχτύπησαν. Ο Βασιλαντωνόπουλος πέρασε σαν σταματημένο τον Χούμπτσεφ και σέντραρε στην περιοχή – στιγμή που η ΑΕΛ έπαιζε με 10 λόγω τραυματισμού του Γκόλια – κανείς «βυσσινί» δεν έδιωξε και ήρθε ο Επστάιν με δυνατό σουτ να κάνει το 1-2.

Στην αμέσως επόμενη φάση η ΑΕΛ βρέθηκε κοντλά στην ισοφάριση, αλλά ο Γκόλιας σούταρε ψηλά άουτ, μόνος αμαρκάριστος στην περιοχή και η ΑΕΛ από το 76ο λεπτό βρέθηκε με παίκτη παραπάνω λόγω αποβολής του Βάντερσον.

Όμως ούτε αυτό φάνηκε να δίνει… αέρα στην ΑΕΛ. Ανορθόδοξος τρόπος ανάπτυξης, χωρίς καμία ηρεμία, χωρίς καμία συνοχή και κυρίως χωρίς κίνηση από τους παίκτες της, που περίμεναν τη στημένη φάση ή την ατομική ενέργεια για να σκοράρουν.

Πάντως οι «βυσσινί» μάλλον έχουν κάθε λόγο για να φωνάζουν, αφού ανατράπηκε ο Πίτι, εντός περιοχής είναι η αίσθησή μας, στο 90’ αλλά ο κ. Κομίνης έδωσε φάουλ λίγο έξω από την γραμμή, το οποίο εκτέλεσε ο Ντέλετιτς για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Σαράνοφ διατηρώντας το προβάδισμα της ομάδας του.

Οι καλύτερες στιγμές

22’ Χτύπημα φάουλ του Πίτι με γροθιές απομάκρυνε τη μπάλα ο Σαράνοφ

24’ Επίθεση της ΑΕΛ με τον Πίτι να γίνεται τελικός αποδέκτης της μπάλας και να σουτάρει, αλλά το σώμα του Μπλάζιτς σταμάτησε την πορεία της προς την εστία του Σαράνοφ

30’ ΓΚΟΛ 1-0 Ατομική ενέργεια του Ντέλετιτς που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Σαράνοφ, πετυχαίνοντας το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης

40’ Σέντρα από αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και στο δεύτερο δοκάρι ο Βασιλαντωνόπουλος έκανε το σουτ στέλνοντας άουτ τη μπάλα

48’ ΓΚΟΛ 1-1 Φάουλ του Επστάιν από αριστερά ο Αντέτζο πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαράλες στη συνέχεια με νέα κεφαλιά ισοφάρισε την αναμέτρηση

57’ Κόντρα επίθεση για τη Λαμία, με τον Επστάιν να βγαίνει μόνος απέναντι από τον Κρίστινσον, αλλά ο Ισλανδός πορτιέρο με τα πόδια κατάφερε να σώσει την εστία του

65’ ΓΚΟΛ 1-2 Νέα επίθεση από δεξιά της Λαμίας με τον Βασιλαντωνόπουλο και σέντρα που πέρασε απ’ όλους για να καταλήξει στον Επστάιν που με δυνατό σουτ νίκησε τον Κρίστινσον βάζοντας μπροστά την ομάδα του

68’ Σπουδαία ευκαιρία για την ΑΕΛ με τον Γκόλια να σουτάρει άουτ από καλή θέση και μόνος αμαρκάριστος

76’ Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βάντερσον

90’ Φάουλ του Ντέλετις έπεσε και αέκρουσε ο Σαράνοφ και στη συνέχεια η προβολή του Μόρα κατέληξε άουτ

Διαιτητής: Γιώργος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Α’ Βοηθός: Αντώνης Σιονιοράκης (Χανίων)

Β’ Βοηθός: Σταύρος Σίπκας (Σάμου)

4ος Διαιτητής: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Κόεφ, Γκόλιας, Μόρας, Χούμπτσεβ, Άντωνη, Μπάλλας (75’ Μιλοσάβλιεβιτς), Σάχιτι (13’ Ακόστα), Μπαρκάν (70’ Κούνιτς), Πίτι, Ντέλετιτς

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπαράλες, Καραμάνος, Δημούτσος (68’ Μπερτόλιο), Σκόνδρας, Επστάιν (82’ Ασίγκμπα), Βάντερσον, Μπλάζιτς (62’ Οσμάν)

sportlarissa.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις