Ξεχωρίζει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, έξοδος στην Κρήτη για Ολυμπιακό

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Superleague, με το μεγάλο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ να ξεχωρίζει, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στο «Γεντί Κουλέ» τον ΟΦΗ.

Αρχής γενομένης από τις 18:15, όπου ο Λεβαδειακός φιλοξενεί την Ξάνθη στο Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς. Οι γηπεδούχοι φιλοδοξούν να «σπάσουν» ένα αρνητικό σερί τεσσάρων ηττών, με το έργο τους ωστόσο να μην προμηνύεται καθόλου εύκολο καθώς από την μεριά τους οι Ακρίτες «τρέχουν» με την σειρά τους ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων. Ο Άκης Μάντζιος, που δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο στην τεχνική ηγεσία του Λεβαδειακού, δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Νανγκίς και τους τραυματίες Ντιόγκο, Βίντεκερ και Μανγκά, ενώ ο Μίλαν Ράσταβατς δεν θα έχει στην διάθεση του τον τιμωρημένο Καμαρά, καθώς και τους τραυματίες Φασίδη, Καντά και Σάρπονγκ. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Γεώργιος Βρέσκας του Νομού Πιερίας.

Στις 19:00 θα πραγματοποηθεί η σέντρα στο μεγάλο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής. Στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης» ο Άρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, με τις δυο ομάδες να διασταυρώνουν για δεύτερη φορά τα ξίφη τους μετά την προ λίγων εβδομάδων αναμέτρησή τους στο Κύπελλο και να συναντιούνται για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από 4,5 χρόνια. Σε ένα παιχνίδι όπου παίζει ρόλο και το γόητρο, ο Άρης θέλει να επεκτείνει το αήττητο σερί των 10 εντός έδρας αγώνων που διατηρεί κόντρα στον ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο του Βορρά» να χρειάζεται επειγόντως τους τρεις βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στην κορυφή της βαθμολογίας, σε μια έδρα όπου αγνοεί την νίκη από το 2005. Εκτός για τους γηπεδούχους θα είναι ο αρχηγός Δεληζήσης και ο Μενέντεθ, καθώς αμφότεροι είναι τραυματίες. Σημαντικές απουσίες για τον Ραζβάν Λουτσέσκου αυτές των Χατσερίντι, Μαουρίτσιο, εκτός και ο Ακπόμ. Ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι θα διευθύνει την αναμέτρηση.

Στις 20:30 o Ολυμπιακός δοκιμάζεται στο Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ, σε μια αναμέτρηση που ενδεχομένως να ελοχεύει κινδύνους για την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς. Οι γηπεδούχοι κυνηγούν ένα θετικό αποτέλεσμα προκειμένου να ξεκολλήσουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» επιδιώκουν να διατηρηθούν σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Σε αυτήν τους την προσπάθεια θα στερηθούν των υπηρεσιών του τιμωρημένου Κώστα Φορτούνη, καθώς και των Βούκοβιτς, Χασάν. Αμφίβολοι παραμένουν για τους Κρητικούς οι Παπαστεριανός, Κοροβέσης, νοκ-αόυτ τέθηκαν Νέιρα και Παπάζογλου. Διαιτητής θα είναι ο Θανάσης Σέζος του Νομού Κιλκίς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις