Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός Βόλου, 0-2 τον Θησέα Αγριάς (+ Photos)

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε του Θησέα Αγριάς με 0-2, διευρύνοντας το σερί του, φτάνοντας πλέον τις 4 νίκες στο πρωτάθλημα και με 12 βαθμούς παραμένει το αφεντικό στον 4ο όμιλο της Γ’ Εθνικής κατηγορίας. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήταν καλοί στο πρώτο μισάωρο, μη μπορώντας να βρουν ρυθμό και τρόπο για να φτάσουν με αξιώσεις στην εστία του Κουτσιρίμπα, χωρίς ωστόσο να απειληθεί από τον Θησέα, ο οποίος κρατούσε το «μηδέν» στην άμυνα. Από εκείνο το χρονικό σημείο κι έπειτα, ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν  καταιγιστικός και κατάφερε αρχικά στο 52’ να ανοίξει το σκορ με κεφαλιά του Φλίγκου, ενώ «κλείδωσε» το «τρίποντο» στο 55’, με σουτ του Σερτζίνιο μέσα από την περιοχή. Μέχρι το 90’ οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να πετύχουν κι άλλο τέρμα, χωρίς να τα καταφέρνουν, όμως, με τη λήξη της αναμέτρησης πανηγύρισαν τη νίκη τους και αποθεώθηκαν από τον κόσμο τους.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Μπιτολάς

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Περικλής Αμανατίδης, παρέταξε τους «ερυθρόλευκους» με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιακουμής. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Σάββας και το αριστερό ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν οι Οικονομόπουλος και Λεάντρο. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Ρόκας, με τον Ναζίμ, που είχαν μπροστά τους σε ρόλο «δεκαριού» τον Λώττα. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Ζγκούρι από τη δεξιά πλευρά και ο Σερτζίνιο από την αριστερή. Επίσης, στην κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε, ο Φλίγκος.

«Ξύπνησε» μετά το 30’
Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν μπορούσε να αναπτυχθεί σωστά για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος, καταφέρνοντας να «ξυπνήσει», μετά το 30’, όταν και ξεκίνησε να ανεβάζει στροφές.
Στο 31’ ο Σάββας έβγαλε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά, με το Φλίγκο να σταματά τη μπάλα με το στήθος και να τη στέλνει σε δεύτερο χρόνο στα δίχτυα, αλλά θεωρήθηκε ότι βρέθηκε σε αντικανονική θέση. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης σούταρε από πλεονεκτική θέση, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο δίπλα από το δεξιό δοκάρι του Κουτσιρίμπα.
Στο 34’ ο Ζγκούρι βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και από πλάγια θέση επιχείρησε ένα συρτό και διαγώνιο σουτ με το δεξί πόδι, που κατέληξε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό το σουτ του Λώττα, όπως κι εκείνο του Φλίγκου στο 44’ έφυγαν απελπιστικά άουτ. Στην τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος, ο Ζγκούρι σούταρε στο 45’ από κοντά, με τον Κουτσιρίμπα να του λέει «όχι» και να κρατά την εστία του ανέπαφη, μπλοκάροντας τη μπάλα με διπλή προσπάθεια.

«Έβγαζε» φωτιές ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μέρος
Στην πρώτη μεγάλη στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός ευτύχισε να προηγηθεί. Ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ από τη δεξιά πλευρά στο 52’, με τον Φλίγκο να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την καρδιά της αντίπαλης άμυνας, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 55’ ο Σερτζίνιο βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, με τον αριστερό μεσοεπιθετικό του Ολυμπιακού Βόλου να σουτάρει και να γράφει από κοντά το 0-2.
Στο 59’ το σουτ του Ναζίμ από το ύψος της περιοχής κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ το σουτ του Κόλα από το ίδιο σημείο, αποκρούστηκε από τον Κουτσιρίμπα σε κόρνερ. Περίπου 15 λεπτά αργότερα, η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λώττα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Θησέα. Στο 77’ το σουτ του Σερτζίνιο από το ύψος της περιοχής έφυγε εκτός εστίας, ενώ το σουτ του ίδιου στο 84’ μέσα από την περιοχή, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα του Θησέα. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα στο 87’, ο Σερτζίνιο δεν μπόρεσε από κοντά να γράψει το 0-3, με τον Κουτσιρίμπα να αποκρούει σωτήρια.

Βροντερό «παρών» και στο Βελεστίνο, οι φίλοι του Ολυμπιακού!
Οι φίλαθλοι των «ερυθρόλευκων» βρέθηκαν ακόμη μια φορά στο πλευρό της ομάδας τους για να παρακολουθήσουν από κοντά τους ποδοσφαιριστές της αγαπημένης τους ομάδας και να ενισχύσουν τις προσπάθειές τους. Οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι έδωσαν βροντερό «παρών» και στο Βελεστίνο, έμειναν ευχαριστημένοι από την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο οι παίκτες του Περικλή Αμανατίδη και αποχώρησαν σε ακόμη ένα παιχνίδι, με χαμόγελο από το γήπεδο.

Σκόρερ: 52’ Φλίγκος, 55’ Σερτζίνιο.
Κίτρινες
: 69’ Γιαουπλάρι-70’ Μπουτζίκος.
Διαιτητής
: Πολυχρόνης (Πιερίας).
Βοηθοί: Βρούζος, Σαλτσίδης (Πιερίας).
ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ: Κουτσιρίμπας, Καψιώτης, Διαμαντόπουλος, Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε, Χατζησταμάτης (63’ Βλάχος), Αγασιώτης, Κοτζαθανάσης (80’ Ζάχος), Πέτσης (80’ Παπαϊωάννου), Οικονόμου, Δημητριάδης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Σάββας (90’ Παπουτσογιαννόπουλος), Οικονομόπουλος, Λεάντρο, Μπουτζίκος, Κόλα (79’ Ρόκας), Ναζίμ (83’ Ευθυμιάδης), Σερτζίνιο, Φλίγκος (79’ Σκοπελίτης), Λώττας, Ζγκούρι.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις