Στο τοπικό ντέρμπι… νίκησε Αίαντα και τραυματισμούς η Δήμητρα

Η Δήμητρα Ευξεινούπολης ήταν νικήτρια στο τοπικό ντέρμπι με τον Αίαντα στη Σούρπη, επικρατώντας 2-0 και βάζοντας τέρμα στο σερί νικών που είχαν οι γηπεδούχοι από την αρχή της χρονιάς. Και τα δυο γκολ των φιλοξενούμενων σημειώθηκαν στο πρώτο ημίχρονο.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναμέτρηση,  η οποία διεξήχθη κι ολοκληρώθηκε σε εξαιρετική ατμόσφαιρα.

Πρώτη απώλεια βαθμών, με κακή εμφάνιση για τους γηπεδούχους, που δεν κατάφεραν να αντιδράσουν μετά το γκολ που δέχτηκαν.

Κόντρα σε κάθε αντιξοότητα η νίκη της Δήμητρας, αφού στη διάρκεια της προθέρμανσης -δεν λογίστηκαν ως αλλαγές- ο Μιχάλης Ανδρωνάς είδε δυο ποδοσφαιριστές του να εγκαταλείπουν ως τραυματίες (τερματοφύλακας Μπράνος και αμυντικός Κυριάκος), ενώ  και λίγο μετά την έναρξη του αγώνα (27’) αποχώρησε λόγω τραυματισμού και ο Ν. Βούλγαρης.

Πολύ σημαντική η παρουσία του 19χρονου Ξηροκώστα για τη Δήμητρα, που πέτυχε και τα δυο τέρματα της ομάδας του.

Για τους γηπεδούχους Αραπίτσας και Μακανίκας δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην αρχή του αγώνα, που ενδεχομένως θα δημιουργούσαν διαφορετική εξέλιξη στην αναμέτρηση.

Αντίθετα, το δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν οι φιλοξενούμενοι, αρχικά στο 34’, μετά από εκτέλεση φάουλ του Αραπίτσα με γυριστή κεφαλιά του Ξηροκώστα (0-1) και στη συνέχεια το 0-2 μετά από κλέψιμο του Κακλιά, που έβγαλε κάθετη μπαλιά και πλασέ του Ξηροκώστα (41’). Ακόμα μια πολύ σημαντική ευκαιρία είχαν οι φιλοξενούμενοι, ωστόσο ο Χαλάτσης “νίκησε”’ τον Φούκη σε τετ α τετ, στο β’ ημίχρονο.

ΑΙΑΣ: Χαλάτσης, Σιαμουρδάνης (77’ Χουλιαράς), Παπανικολόπουλος (36’ λ. τρ. Ξηροκώστας), Πλαβός, Μιχόπουλος, Τσιάτσιος, Μπιρτσάι, Τσόγκας (46’ Κωστούλας), Μακανίκας, Αραπίτσας, Αθ. Κατσαβριάς

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σαρρής, Γαλατσίδας, Μπαράκου, Τσάτσος, Στεφανής, Θωμαϊδης, Φούκης (70’ Ζαντιώτης), Χονδρογιάννης, Αραπιτσας, Βούλγαρης (27΄ λ. τρ. Κακλιάς, 83’ λ.τρ. Μπιρμπίλης), Ξηροκώστας (77’ Γκαρνίδης)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις