Λύτρωση με Κέρι – Πρωταγωνιστής ο κόσμος (photos)

Η Νίκη Βόλου αν και έπαιξε με τη φωτιά, τελικά όχι μόνο δεν κάηκε αλλά βγήκε και ατσαλάκωτη από ένα παιχνίδι που ενώ στην αρχή φαινόταν πως οι τρεις βαθμοί θα ήταν εύκολη υπόθεση, τελικά εξελίχθηκε σε θρίλερ με καλό τέλος για τους γηπεδούχους. Το τελικό 1-0 διαμορφώθηκε στο 83’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λόρι Κέρι, που νωρίτερα είχε υποδείξει ο κ. Παπακωνσταντίνου σε χέρι του Κοντοβά. Ο Απόλλων Μακρυχωρίου θα μπορούσε να είχε «κλέψει» το ματς όταν ένα λεπτό πριν το γκολ της Νίκης έχασε διπλή μεγάλη ευκαιρία με τον Κατσιγιάννη, όμως την πρώτη ο Αποστολίδης και τη δεύτερη το οριζόντιο δοκάρι κράτησαν το «μηδέν» για τους γηπεδούχους.

Η παρουσία του κόσμου στο «Π. Μαγουλάς» ήταν επιβλητική, με τους οπαδούς της Νίκης να τραγουδούν από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα τους να κατακτήσει τους τρεις βαθμούς.

Έγειρε προς την Θύρα 3 το πρώτο ημίχρονο

Με τον κόσμο να αποτελεί τον δωδέκατο παίκτη, η Νίκη Βόλου έδειξε τις διαθέσεις της από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Ο Λόρι Κέρι σέρβιρε κάθετα στον Βουκομάνοβιτς, όμως ο Σέρβος δεν σημάδεψε σωστά, στέλνοντας την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, χάνοντας μοναδική ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Με τον κόσμο να ξεσηκώνεται ακόμη περισσότερο το γήπεδο …έγειρε προς τη Θύρα 3, που είχε την τιμητική της, και στο 5’ η Νίκη έχασε ακόμη μία μεγάλη ευκαιρία όταν το φάουλ του Λόρι Κέρι σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Με τη Νίκη να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και να προσπαθεί να βρει τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα Μακρυχωρίου κυλούσαν τα λεπτά στο «Π. Μαγουλάς». Οι φιλοξενούμενοι όσο περνούσαν τα λεπτά έβρισκαν σιγά – σιγά τα πατήματά τους και στο διάστημα 15’-29’ επισκέφτηκαν τα καρέ του Αποστολίδη τρεις φορές επιχειρώντας να φανούν απειλητικοί. Στο 16’ Ο Κατσιγιάννης σέντραρε συρτά από δεξιά με τον Δ.Τεντολούρη να αστοχεί από καλή θέση. Έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος ποδοσφαιριστής επιχείρησε διαγώνιο σουτ με τον Αποστολίδη να λέει «όχι», ενώ και στο 28’ ο πορτιέρε της Νίκης ήταν σε ετοιμότητα στο σουτ του Κατσιγιάννη. Ενδιάμεσα και συγκεκριμένα στο 19’ σε κόρνερ του Ιορδανίδη, ούτε ο Καντούτσης, ούτε και ο Κέρι κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση.

Οι παίκτες του Γιώργου Κούτση συνέχισαν να πιέζουν, έχοντας χάσει όμως τον ενθουσιασμό των πρώτων λεπτών ενώ η πίεση του αποτελέσματος ήταν εμφανής σε αρκετές βεβιασμένες ενέργειές τους. Στο 38’ παίκτες και κόσμος της Νίκης ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Τζιλού ενώ ένα λεπτό αργότερα το σουτ του Μέτσε θα κοντράρει και θα καταλήξει δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Γεωργαντζά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο βοηθός θα ακυρώσει γκολ της Νίκης, υποδεικνύοντας τον σκόρερ, Θ. Παπαδόπουλο, σε θέση οφσάιντ όταν στο σουτ του Φάμπιο ο Γεωργαντζάς απόκρουσε, με τον αμυντικό των βολιώτικης ομάδας να παίρνει το ριμπάουντ και να πλασάρει εύστοχα.

Αρχηγικό τρίποντο

Το δεύτερο ημίχρονο δεν διέφερε και πολύ από το πρώτο με τη Νίκη Βόλου να προσπαθεί να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα Μακρυχωρίου, έχοντας όμως να αντιμετωπίσει δύο σοβαρά εμπόδια: το άγχος και τον κακό αγωνιστικό χώρο που όσο περνούσε η ώρα, χειροτέρευε.

Χωρίς τις μεγάλες ευκαιρίες κύλησε το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης. Στο 67’ η Νίκη έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Στην πρώτη το γυριστό του Κέρι από το πέναλτι θα διώξει ο Κουλοκτσής στη γραμμή ενώ στην άλλη ο Κέρι συνδυάστηκε με τον Μέτσε, με τον αρχηγό της Νίκης να σουτάρει και την μπάλα να καταλήγει άουτ μετά και την παρέμβαση του Τζιωρα με το κεφάλι.

Ο Λόρι Κέρι έφτασε μία ανάσα και πάλι από το γκολ στο 74’ όταν στο φάουλ που εκτέλεσε από καλή θέση, η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 80’ ο Κατσιγιάννης παραλίγο να «παγώσει» το φλεγόμενο «Π. Μαγουλάς». Ο μέσος του Απόλλωνα πήρε την μπάλα από το κέντρο έφτασε απέναντι από τον Αποστολίδη, με τον πορτιέρε της Νίκης να βγαίνει προσωρινά νικητής της μονομαχίας. Στην απόκρουση ο Κατσιγιάννης έγινε και πάλι κάτοχος της μπάλας με το πλασέ του όμως σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, χάνοντας σπουδαία ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στο 83’ η Νίκη κέρδισε πέναλτι όταν στη σέντρα του Δωματά, ο Κοντοβάς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι με τον κ. Παπακωνσταντίνου να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λόρι Κέρι που ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, λυτρώνοντας συμπαίκτες και κόσμο.

Στα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα οι παίκτες του Βάιου Καραγιάννη προσπάθησαν να ανταποδώσουν όμως ο Μάνος Αποστολίδης ήταν σταθερότατος στις επεμβάσεις του όποτε χρειάστηκε, ενώ οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 87’ όταν Τζιώρας και Κέρι συνδυάστηκαν όμορφα, με τον τελευταίο να σουτάρει και τον Γεωργαντζά να μπλοκάρει.

 

Κίτρινες: 56’ Καρτσαμπάς, Μέτσε-52’ Μυριώτης, Ξέρας, Μιτζάλι

Νίκη Βόλου (Γ. Κούτσης): Αποστολίδης, Μετούσι (81’ Ντινιωτάκης), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Ρόβας, Μέτσε, Κέρι, Φάμπιο (71’ Δωματάς), Ιορδανίδης, Βουκομάνοβιτς (66’ Τζιώρας).

Απόλλων Μακρυχωρίου (Β. Καραγιάννης): Γεωργαντζάς, Δ. Τεντολούρης, Κουλοκτσής, Τζιλός, Ισούφης, Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Μυριώτης (61’ Μιτζάλι), Κρανιώτης, Απ. Τεντολούρης, Ξέρας (76’ Τζουμάκης).

Διαιτητής: Παπακωνσταντίνου (Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Καλύβας, Δόσκορης (Φθιώτιδας)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις