Π. Αμανατίδης: Δείξαμε τις αρετές μας στο δεύτερο ημίχρονο

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο δήλωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Περικλής Αμανατίδης, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού των «ερυθρολεύκων» με τον Θησέα στο Βελεστίνο. Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Ολυμπιακού:

«Πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και των δύο ομάδων. Νομίζω ότι το γήπεδο αυτό δεν βοηθάει την προσπάθεια των παικτών και το λέω και για την ομάδα του Θησέα, την οποία είχα παρακολουθήσει σε ένα φιλικό παιχνίδι στην Τσαριτσάνη – σ’ ένα καλύτερο γήπεδο – και πραγματικά μου είχε δείξει πως μπορεί να κάνει περισσότερα πράγματα.

Το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν καλό. Το παιχνίδι δεν είχε γενικά ρυθμό στο πρώτο μέρος και δεν δείξαμε κάποια πράγματα, τα οποία μπορούμε ως ομάδα. Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχε τρομερή θέληση από τους ποδοσφαιριστές μας για τη νίκη. Τουλάχιστον για μισή ώρα κάναμε το γνώριμό μας παιχνίδι, αυτό που αρέσει στους φιλάθλους μας, αλλά και σε μας τους ίδιους. Νομίζω, ότι στο διάστημα αυτό δείξαμε ορισμένες από τις αρετές μας. Πετύχαμε δύο γκολ και αποκτήσαμε ψυχολογία για να διαχειριστούμε τον υπόλοιπο χρόνο του παιχνιδιού.

Οι παίκτες μου έχουν καταλάβει ότι κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πρέπει να γίνεται κάθε φορά μία προσαρμογή. Όχι μόνο στον αντίπαλο, αλλά και στον αγωνιστικό χώρο.

Η νίκη αυτή μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε και νομίζω ότι στη συνέχεια θα πάμε ακόμα καλύτερα. Το παιχνίδι ήταν μία γιορτή. Ο κόσμος έδωσε το «παρών» και έτσι φανταζόμαστε πως θα είναι όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Εύχομαι καλή συνέχεια στον Θησέα και είναι σημαντικό οι ομάδες να παίζουν στις έδρες τους. Το λέω αυτό, γιατί και εμείς στερηθήκαμε για ένα παιχνίδι την έδρα μας, ενώ υπάρχει πιθανότητα να δώσουμε και δεύτερο ματς, ως γηπεδούχοι, μακριά από το Πανθεσσαλικό. Σ’ ένα πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών, θα δώσουμε 15 παιχνίδια εκτός έδρας. Αυτό δεν το συναντάμε σε κανένα πρωτάθλημα. Το γεγονός μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε, ως ομάδα, αλλά παράλληλα μπορούμε και να το σχολιάσουμε».

Παπαστεργίου: Κοιτάξαμε τον Ολυμπιακό στα μάτια
Ο Κώστας Παπαστεργίου παρουσιάστηκε κανονικά στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου Βελεστίνου, έκανε δηλώσεις για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε, ως γνωστόν, επίσημα από τη διοίκηση του συλλόγου η λύση της συνεργασίας με τον Βολιώτη προπονητή. Πλέον, ο Θησέας βρίσκεται σε αναζήτηση νέου προπονητή.

Ωστόσο, ο Κώστας Παπαστεργίου στις δηλώσεις του τόνισε για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθήσαμε να κοντράρουμε έναν μεγάλο αντίπαλο. Στο πρώτο ημίχρονο δε νομίζω ότι δεχθήκαμε πολύ μεγάλη πίεση. Είχαμε κλείσει καλά τους χώρους, σ’ ένα ματς δυνατό και άναρχο και σ’ ένα πολύ δύσκολο γήπεδο. Το ντεμαράζ των εκτός έδρας παιχνιδιών που δίνει η ομάδα συνεχίζεται. Έχουμε δώσει τέσσερα ματς εκτός έδρας και έρχονται άλλα δύο.

Θέλαμε και εμείς να γίνει ένα γρήγορο παιχνίδι, για να δούμε αν αντέχουμε σ’ αυτόν τον ρυθμό. Βλέπουμε ότι ο Θησέας αρχίζει και γίνεται καλύτερη ομάδα. Το παιχνίδι κρίθηκε στη φάση του πρώτου γκολ που δεχθήκαμε από στατική φάση. Από κει και πέρα χάσαμε την πειθαρχία μας και τον έλεγχο. Είχα πει στους ποδοσφαιριστές, ότι όσο περνά ο χρόνος, ο Ολυμπιακός θα βγει πιο ψηλά, θα πιέσει και θα επιδιώξει να κάνει φάσεις. Θα μπορούσαμε, έτσι, να βρούμε κάποιους ανοιχτούς χώρους, αν παίζαμε πιο έξυπνα. Δυστυχώς, το σχέδιό μας πήγε λάθος.

Έχουμε δύο δύσκολα συνεχόμενα παιχνίδια εκτός έδρας και θα επιδιώξουμε να τα πάρουμε. Θέλουν δουλειά ακόμη τα παιδιά.

Κοιτάμε τους αντιπάλους μας τα μάτια και το κάναμε με ομάδες, όπως τη Νίκη και τον Ολυμπιακό, που είναι οι διεκδικητές του πρωταθλήματος. Αντιμετωπίσαμε στα ίσια δύο ομάδες που είναι επαγγελματικές. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι στην ίδια κατάσταση».